Web Analytics
scris miercuri, 29.12.2021

Retrospectiva lui 2021. Şi în acest an, Jurnalul de Argeş a avut subiecte în exclusivitate

Și în 2021, ziariștii de la Jurnalul de Argeș au realizat numeroase subiecte de impact și în exclusivitate. Vă prezentăm o retrospectivă a celor mai importante articole, dezvăluiri, anchete, reportaje și interviuri realizate de echipa Jurnalul de Argeș în acest an.

Retrospectiva lui 2021. Şi în acest an, Jurnalul de Argeş a avut subiecte în exclusivitate

Nr. 1378. Scandal după botezul de la Ştefăneşti. ÎPS Teodosie a slujit fără mască, iar Pendiuc a purtat-o sub bărbie

Înalt Preasfințitul Teodosie a declanșat un nou scandal după ce a participat, duminică, 27 decembrie, la un botez în orașul Brătienilor. Arhiepiscopul Tomisului l-a încreștinat pe cel de-al optulea copil al preotului Alexandru Panciuc de la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Ștefănești. Scandalul s-a iscat după ce, pe o rețea de socializare, au fost postate mai multe fotografii din care se observa că la ceremonia din biserică au fost ignorate toate normele impuse de medici în această pandemie de coronavirus.

Nr. 1379. Poveste de amor sfârşită cu dosar penal. Piteştean arestat că şi-a hărţuit concubina cu 1.000 de apeluri telefonice, dar şi pe cardiologul Elvis Boţu

Viviana Dumitru, patroana salonului de coafură ”Viviana Beauty” din Pitești, a depus plângere împotriva lui Daniel Raicu, bărbatul cu care are un copil, după ce acesta ar fi agresat-o și apoi hărțuit-o cu peste 1.000 de apeluri telefonice. În scandal a picat ca victimă colaterală și cunoscutul cardiolog Elvis Boțu de la angiograful Spitalului Județean, pe care Raicu l-a bănuit, absolut nemeritat, că ar avea o relație cu mama copilului său. Doctorul Boțu a depus și el plângere pentru hărțuire, după ce bărbatul l-a vizitat la cabinet și i-a zis: «Am citit pe internet că ați salvat inimi, pe a mea nu ați salvat-o!»

Citește și Preţul cu care Primăria vrea să răscumpere terenul de la „Aripi” Piteşti s-a dublat la 500.000 de euro

Nr. 1381. Ăsta-i adevărul! Piteştiul va avea o piaţă de granit care seamănă a gresie! Constructorul a fost prins cu minciunica: facturica de 1,9 milioane lei a fost refuzată la plată

Joi, 14 ianuarie, primarul a mers la locul investițiilor cu probleme din Pitești, la containerele îngropate și la Bazinul Olimpic, dar și în Piața Primăriei, acolo unde se afla și Valentin Grigorescu, reprezentantul asocierii de firme care se ocupă de reabilitarea pieței. În timpul discuțiilor, reporterul Jurnalului de Argeș l-a întrebat pe omul de afaceri Valentin Grigorescu despre o factură de 20 de miliarde lei vechi, care a fost refuzată la plată de primărie, din cauza unor neconcordanțe. Inițial, Valentin Grigorescu a spus că nu este adevărat și că nu a fost refuzată nicio factură, evitând astfel să dea răspunsul corect și complet. Numai că Lucrețiu Tudor, city managerul / administratorul public al orașului, prezent la discuție, l-a contrazis și a venit cu completările necesare.

Nr. 1382. Exclusiv. Arhiepiscopul Argeşului dezvăluie culisele unui botez princiar. Calinic: „Pentru sprijinul dat lui Nicolae, mi s-a reproşat că sunt antidinastic”

În ianuarie, prințul Nicolae și principesa Alina și-au botezat copilul, o fetiță superbă, la Catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Iar cel care a oficiat botezul, la insistențele tinerilor părinți, a fost șeful bisericii argeșene și muscelene, Înalt Preasfințitul Calinic. A doua zi după botez, l-am descusut pe whatsapp pe Înalt Preasfințitul Calinic despre culisele botezului, atunci când s-au mai liniștit lucrurile. Apoi i-am cerut permisiunea să transform într-un interviu dialogul nostru și a fost de acord. Vă asigur că merită să-l citiți, fiindcă arhiepiscopul a spus lucruri curajoase și adevărate despre tinerii părinți, Nicolae și Alina, precum și despre relația lor actuală și viitoare cu Casa Regală a României, lucruri care nu s-au mai rostit până acum.

Nr. 1383. Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu. Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bătrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei

Atât sora bătrânei octogenare, cât și verișoara acesteia povestesc cum a pus mâna familia preotului Sturzeanu pe averea Angelicăi Ivan. Inițial, octogenara lăsase prin testament apartamentul din centrul Piteștiului nepotului Gheorghe Dumitrescu, care este profesor la Universitatea din Oradea. După ce familia preotului Sturzeanu a început să o viziteze pe bătrână, aceasta a schimbat testamentul și a trecut apartamentul, garajul și cavoul pe numele lui Matei Sturzeanu, fiul parohului de la Mavrodolu. „Ei au încercat să îi taie toate legăturile. A fost ușor pentru preot să o facă să renunțe la tot”, ne-a declarat profesorul Dumitrescu, nepotul trecut în primul testament al bătrânei. În apărarea sa, preotul Sturzeanu ne-a spus: „Sunt lucruri false. Suntem în biserică și vă uitați la mine. Chiar credeți că aș putea să fac rău cuiva?”

Nr. 1385. Ana Stan: „Votul pentru alegerea viceprimarilor a fost viciat. Argumentele le voi spune organelor de anchetă, dacă va fi cazul”

Notarul public Ana Stan a anunțat că renunță la mandatul de consilier local chiar în urma ședinței de Consiliu Local în care s-au ales cei doi viceprimari ai Piteștiului, Gelu Tofan (PNL) și Mihai Mihăilescu (USR). A doua zi, Ana Stan a transmis pe facebook că își dă demisia și din partid (PNL). Într-un interviu pentru Jurnalul de Argeș, Ana Stan și-a povestit nemulțumirile.

Citește și Din nou despre cazul copilului internat pentru Covid, fără să aibă Covid

Nr. 1387. Scandalul vilei de 55.000 euro. Patroana de la „Badrom Service” scapă de răspundere penală după internarea la Spitalul Vedea

Expertiza medicală psihiatrică a concluzionat că Aurelia Bădulescu nu avea discernământ când a bătut-o pe victima Claudia Păun și i-a ultragiat pe polițiștii care au citat-o pentru audiere. „Ceea ce știm în mod cert e că nu a avut discernământ. E clar că în acea perioadă a fost afectată. Instanța, într-un final, a dispus internarea la domiciliu pentru că exista varianta internării obligatorii”, ne-a declarat avocatul Florentin Sorescu. În 2019, Aurelia Bădulescu, patroana cunoscutei firme Badrom Service din Pitești, a fost reținută pentru 24 de ore într-un dosar de loviri și alte violențe. Asta după ce o altă femeie a depus plângere împotriva ei, acuzând-o că ar fi bătut-o, pe fondul unor neînțelegeri legate de vânzarea unei vile.

Nr. 1388. Stelică Crăciun îşi ameninţa victimele cu moartea, cu violarea soţiilor şi a fiicelor şi cu incendierea afacerilor

Controversatul afacerist Stelică Crăciun din Mărăcineni, cunoscut și ca membru al ”Cartelului de la Mărăcineni”, nu mai e intangibil în raport cu justiția argeșeană. Prin dosarul cu nr. 1916/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, el a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de șantaj în formă continuată, în care părți vătămate sunt Florinel Popescu, președintele PNL Mărăcineni, și Constantin Zaharia, patronul firmei Zaris din aceeași localitate. În același timp, instanța a mai fost sesizată pentru o altă infracțiune de șantaj, în care parte vătămată este un alt om de afaceri, Iulian Preda, asociat la en-gros-ul de pe strada Depozitelor din Pitești. Tot în același dosar, Crăciun este judecat pentru infracțiunea de amenințare asupra polițistului Robert Bogdan Pascu, dar și pentru o infracțiune de hărțuire, parte vătămată fiind polițistul Costinel Iancu de la Serviciul Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș. Așadar, doi oameni de afaceri, doi polițiști și un politician sunt victimele care s-au constituit părți vătămate în dosarul în care este judecat Stelică Crăciun.

Citește și Coşmarul unei mame la Pediatrie. I s-a internat copilul pentru Covid, fără să aibă Covid

Nr. 1391. „WC-ul smart” a început să pută. Arhitectul Soare dezvăluie că preţul s-a dublat după ce i-a fost modificat proiectul

În luna martie, începeam seria articolelor despre noua și controversata Piață a Primăriei Pitești. Asta având în vedere și explozia de critici venite dinspre cetățeni, legate atât de prețul exorbitant licitat, de aproape 4 milioane euro, cât și despre aspectul și calitatea lucrărilor rezultate la final. Inițial, am vorbit cu arhitectul Pompiliu Soare, cel care a realizat DALI (documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie), pentru a vedea cât din viziunea sa legată de proiect a fost respectată. Iar cunoscutul arhitect ne-a spus că vrea să facă o adresă către primărie pentru a vedea cum s-a implementat documentaţia realizată de domnia sa, adăugând că altă firmă s-a ocupat de proiectare și că s-au modificat soluții din DALI, urmând să ne ofere ulterior un punct de vedere. Văzând că domnul Pompiliu Soare întârzie cu punctul de vedere, în săptămâna imediat următoare l-am contactat și pe Gheorghe June, administratorul SC Mod Vest Construct 2000 SR, firma de proiectare trecută pe panoul de șantier al pieței. Foarte ofensiv, administratorul Gheorghe June a spus că modificarea de care vorbește dl. Soare a constat în repoziționarea toaletei subterane, ironizându-l pe acesta că voia să amplaseze toaleta la baza statuii lui Mircea cel Bătrân. June a mai spus și că, din punct de vedere al stereotomiei și al variantei care a fost propusă și discutată și la Primărie, conceptul este identic cu al arhitectului și că nu s-a modificat mai nimic. Ulterior, domnul arhitect Pompiliu Soare și-a respectat promisiunea făcută la prima convorbire și ne-a oferit un punct de vedere legat de ce nu s-a respectat în DALI-ul întocmit de el, alături de arhitecții cu care colaborează.

Nr. 1393. Deşi s-a angajat să o îngrijească, preotul Constantin Onu a dus o bătrână la azil

Seria de articole despre faptul că Matei, fiul parohului Victor Sturzeanu de la Biserica Mavrodolu, a intrat în posesia apartamentului unei bătrâne din Pitești a provocat reacții ale cititorilor noștri, care s-au arătat, în mare parte, în dezacord. Interviul dat de preot, tatăl proaspătului moștenitor Matei Sturzeanu (student la Teologie), a devenit viral în spațiul online, acolo unde a avut zeci de mii de vizualizări și comentarii. Au fost, e drept, și opinii potrivit cărora fapta familiei Sturzeanu ar fi normală (probabil pentru perioada anormală pe care o trăim), însă cele mai multe au fost nefavorabile. Un cititor s-a arătat indignat că în postul Paștelui, în loc să se ocupe de rugăciuni, parohul a venit la redacție ca să apere dreptul la moștenirea averii unei străine de către feciorul său. Însă ceea ce ne-a atras atenția a fost o familie tot din Pitești. Și care ne-a adus la cunoștință (prezentându-ne și probe în acest sens) că și predecesorul de la Mavrodolu al parohului Victor Sturzeanu, și anume preotul Constantin Onu, a aplicat aceeași schemă de îmbogățire, nu spirituală, ci materială. Preotul Onu a intrat în posesia garsonierei unei bătrâne din Prundu, în schimbul unui contract de întreținere pe care nu l-a onorat. Bătrâna a fost dusă la azil, acolo unde a și murit la vârsta de 78 de ani. Potrivit rudelor bătrânei, ca și în cazul lui Victor Sturzeanu, preotul Onu s-a apropiat de o femeie singură, vârstnică și căreia îi murise unicul fiu.

Nr. 1394. Tânărul poliţist Daniel Drăghici şi istoricul său controversat! Eroul din 2018 a devenit „fiara” din 2021

La Pitești, în aprilie, un bărbat de 63 de ani, fost inginer la Arpechim, a murit în timp ce mai mulți polițiști încercau să îl imobilizeze. Moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere, după cum sublinia doctorul Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș. Polițistul care l-a trântit pe Zaharia Barbu la pământ are un trecut controversat. În 2018 a fost felicitat pentru un act eroic, apoi a fost suspectat de furt și, acum, e cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Citește și Exclusiv. Deficienţe incredibile constatate în raportul de audit. Cardul Teatrului Davila, permanent asupra managerului Poghirc. Cheltuieli fără documente justificative

Nr. 1395. Prefectul, despre WC-ul smart: „Cu 396.000 de euro se cumpără două case în centrul Piteştiului şi cu teren aferent”

Emilia Mateescu a solicitat Primăriei Pitești, pe vremea când era prefectul județului Argeș, documente referitoare la proiectul toaletei din Piața Primăriei, mult discutat în spațiul public în ultima perioadă, din cauza prețului de aproape 400.000 de euro, despre care Jurnalul de Argeș a scris în repetate rânduri.

Nr. 1400. Stelică Crăciun le aducea femei poliţiştilor Scarlatache şi Ioniţă, şefii de la Investigarea Fraudelor din IGPR

Cum a ajuns Stelică Crăciun denunţător la comandă în dosarul şefilor Academiei de Poliţie.
Asta a spus la DNA și într-un interviu din urmă cu 4 ani, în Jurnalul de Argeș, Viorel Bolovan, administratorul firmei-fantomă în spatele căreia se afla Crăciun și cumnatul său, Nicolae Dascălu, actualul primar de la Mărăcineni. În decembrie anul trecut, Bolovan a fost găsit mort, iar IPJ Argeș a confirmat pentru Jurnalul de Argeș că în cauză se fac în continuare ”cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”. Acum, în dosarul șefilor Academiei de Poliție, Stelică Crăciun l-a dat în primire pe Cătălin Ioniță, ajuns între timp chestor, declarând procurorilor că ar fi avut mai multe discuții cu acestea despre depunerea unor denunțuri care s-o decredibilizeze pe ziarista Emilia Șercan.

Citește și „WC-ul smart” a început să pută. Arhitectul Soare dezvăluie că preţul s-a dublat după ce i-a fost modificat proiectul

Citește și Ăsta-i adevărul! Piteştiul va avea o piaţă de granit care seamănă a gresie! Constructorul a fost prins cu minciunica: facturica de 1,9 milioane lei a fost refuzată la plată

Nr. 1401. Înainte să moară, denunţătorul Viorel Bolovan ceruse ordin de protecţie împotriva fratelui său

Revenim la decesul suspect al celui care a depus denunţ împotriva lui Stelică Crăciun. Avem documentul! Viorel Bolovan, alias Ciobică, și-a scos certificat medico-legal și a depus plângeri la Poliție și Parchet împotriva fratelui, Ion Bolovan, care îl bătea și îi reproșa că i-a denunțat la DNA pe Stelian Crăciun și Cartelul de la Mărăcineni.

Nr. 1402. Exclusiv. Cum opera banda spărgătorilor de case ce a lovit în Argeş şi Vâlcea. Tâlharii din banda de la Cocu îngropau în pădure banii furaţi

Efortul notabil al polițiștilor de a anihila banda tâlharilor de la Cocu, cea care a terorizat vreme de câțiva ani două județe – Vâlcea și Argeș – a fost concretizat prin trimiterea în judecată a cinci dintre inculpați, sub acuzația de furt calificat. Este vorba despre Ene Gheorghe Aurel, Ene Florin Viorel, Martin Nicolae, Martin Cosmin Constantin, Jalbă Dumitrana Emanoil Robert și Mariniță Nicolae Bogdan. De asemenea, pe rolul instanțelor se află și un dosar privind luarea măsurii asiguratorii a sechestrului față de patru dintre tâlhari și soția unuia dintre ei, Ene Georgeta Denisa. Jurnalul de Argeș vă prezintă în exclusivitate modul cum au operat, ce complici au avut, dar și cum au fost prinși.

Nr. 1403. Bombă! Sponsorul principal al FC Argeş şi-a cerut insolvenţa

Viorel Tudose, proprietarul Getica 95 și principal sponsor al FC Argeș, a recunoscut, în exclusivitate pentru ziarul nostru, că facturile neîncasate de la diverși furnizori au adus probleme de lichiditate pentru firma sa, care e cel mai mare furnizor de energie din segmentul concurenţial al pieţei din România.

Nr. 1404. Patru ani de la accidentul din Valea Urdii şi Parchetul Militar tace suspect. „E un interes acolo, nu ni se dă niciun răspuns! Bieţii copiii zac în pământ!”

Își strigă durerea Gheorghe Tița, socrul unui dintre militarii morți în râpă. Între timp, martorii-cheie ai accidentului s-au detașat sau au ieșit la pensie. Comandantul de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” a fost repartizat în altă parte, maiorul care a fost cu militarii la poligon s-a detașat la o altă unitate, șeful de stat major a ieșit la pensie, iar șoferul se plimbă prin unitate fără nicio remușcare. Marți, 29 iunie 2021, de Sf. Apostoli Petru și Pavel, la troița de la Valea Urdii, locul în care în urmă cu patru ani s-a răsturnat în râpă un camion militar, accidentul soldându-se cu moartea a trei militari, a avut loc o ceremonie de comemorare. Se împlinesc deja patru ani de la tragedia de la Valea Urdii – Dâmbovicioara, care a provocat moartea a trei militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” şi rănirea altor nouă.

Citește și Noua piaţă a primăriei a intrat deja în gura piteştenilor / Bombă! Arhitectul Soare spune că va întreba la Primăria Piteşti de ce i s-au modificat soluţiile din proiect

Nr. 1406. Liliana Murguleţ: „Eu am fost diriginta multor copii, inclusiv diriginta lui Tudor Orban”

Acuzată în spațiul public că ar fi adus elevi de liceu în partid pentru a asigura victoria unuia dintre candidații la alegerile interne din PNL Pitești, de pe 4 iulie a.c., și demisă ulterior din funcția de inspector școlar general al IȘJ Argeș, Liliana Murguleț a acceptat să răspundă câtorva întrebări pentru Jurnalul de Argeș.

Nr. 1407. Decizie contestată. Secţia de Covid de la Boli Infecţioase s-a mutat la Pneumologie

Pe tăcute, la începutul lunii iulie, Spitalul Județean Argeș a hotărât mutarea cazurilor de Covid de la Boli Infecțioase, secție aflată în linia întâi, anul trecut, în tratarea bolnavilor de Covid, la Secția de Pneumologie Pitești. Cu avizul DSP Argeș. Mutarea a provocat însă protestul cadrelor medicale de la Pneumoftiziologie, care au scris la minister că se confruntă cu dificultăți grave în cazul preluării adulților, dar mai ales a copiilor bolnavi de Covid.
Memoriul a fost trimis și la Comisia de Pneumologie din cadrul Ministerului Sănătății, iar președintele acesteia, dr. Cristian Iulian Oancea, a scris conducerii Spitalului Județean Argeș, cerând, în termeni duri, revenirea asupra deciziei.

Nr. 1408. Stelică Crăciun şi-a băgat mama, de 76 de ani, în schema de fraudare a creditorilor firmei Odeon

În 2017 bubuia în Argeș scandalul unei megaevaziuni de 240 de miliarde lei vechi, în strânsă legătură cu Dosarul “Amfora” și cu firma-fantomă Odeon, administrată în fapt de controversatul Stelică Crăciun, unul dintre exponenții Cartelului de la Mărăcineni. Dezvăluirile erau făcute de Viorel Bolovan, zis și Ciobică, omul băgat la înaintare în firmă de cuplul Stelian Crăciun – Nicolae Dascălu, ultimul fiind actualul primar al Mărăcineniului. Om de casă al celor doi, Bolovan a murit la finele anului trecut în condiții încă neelucidate de poliție, care a deschis un dosar de moarte suspectă. Însă, înainte de a muri, Bolovan, alias Ciobică, a făcut mai multe denunțuri la structura centrală a DNA și la Serviciul Teritorial Pitești al DNA despre uriașa evaziune pusă la cale prin firma-fantomă Odeon. Despre dosarul acestei firme venim în continuare cu câteva informații în exclusivitate. SC Odeon SRL se află în prezent în procedură de faliment, iar următorul termen din dosar e în luna octombrie, la Tribunalul Comercial Argeș. Ei bine, aflați că Stelian Crăciun și-a scos la înaintare mama, pe Ioana Crăciun, o femeie care la aproape 80 de ani e nevoită să ia calea instanțelor de judecată pentru a da explicații despre afacerile oneroase ale fiului.

Citește și Circotecă la Judecătoria Piteşti / Inculpatul Stelică Crăciun, dat afară din sala de judecată fiindcă înregistra procesul

Nr. 1409. Exclusiv. Ce s-a descoperit la percheziţia informatică. Poliţistul Aioanei era sluga lui Stelică Crăciun. Mesajele de pe WhatsApp l-au deconspirat

Vă reamintim că Stelian Crăciun este trimis în judecată pentru șantaj în formă continuată și amenințare, după ce împotriva lui au depus plângeri doi oameni de afaceri, un consilier local din Mărăcineni, un polițist de la Serviciul Operațiuni Speciale și un avocat. De asemenea, și adjunctul Poliției Mioveni, subcomisarul Marius Aioanei, a fost pus sub acuzare de către DNA pentru activități de comerț incompatibile cu statutul de polițist. Din mesajele de pe WhatsApp, rezultă că cei doi au planificat, redactat și depus mai multe reclamații împotriva comandantului Poliției Mioveni, cms. șef Cristian Mihalcea, și împotriva soției sale, Daniela, dar se interesau și de băiatul cel mare al comandantului, Eduard Mihalcea.

Nr. 1410. Exclusiv! Povestea lui Robert Glinţă, spusă de mama lui

Robert Andrei Glință, sportivul piteștean care a intrat în finala de 100 metri spate de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ajungând între primii opt înotători ai planetei, are o poveste de viață inspirațională. Toți am auzit de performanțele remarcabile ale tânărului Robert Glință, dar puțini cunoaștem parcursul său și încercările pe care le-a întâmpinat și depășit cu o determinare impresionantă. Despre toate acestea ne-a vorbit mama lui, Irina Angelica Glință, într-o confesiune emoționantă, presărată cu detalii concrete și istorisiri din copilăria campionului.

Nr. 1411. Avocatul Sabie i se plânge lui Crăciun că procurorul Ioana i-a făcut plângere la DNA

Subcomisarul Aioanei îi dă indicații lui Crăciun, pe 12.05.2020, să-l torpileze pe cms. șef Cristian Mihalcea, comandant al Poliției Mioveni și șef al său. Interesant este că toate delațiunile primite de la Aioanei despre comandantul Mihalcea, dar și despre alte persoane sunt retransmise automat și către avocatul Florin Sabie, un apropiat al Cartelului de la Mărăcineni. Iar acesta, pe o bună parte din ele, le transformă în plângeri penale, la comanda lui Crăciun. Că doar Crăciun e cel care se lăuda la Aioanei în mesajul din 15.04.2020: „35 procese. Total 70. Și mai are 18 cu Iancu și Jurnalul de Argeș. 35 de plângeri penale. 17 le-a făcut în instanță lui Iancu și Impuls de Argeș. Toate penal și civil”. E bine de știut că avocatul Sabie nu e doar avocatul lui Stelică Crăciun și al subcomisarului Aioanei, ci și al Primăriei Mărăcineni, condusă de primarul Nicolae Dascălu, nimeni altul decât cumnatul lui Crăciun.

Citește și Exclusiv! Dr. Frătoaica dezvăluie rezultatul anchetei epidemiologice de la Spitalul Judeţean: „Dr. Sârboiu s-a infectat de la nişte pacienţi cu dializă”

Nr. 1412. Primarul Gentea arată cartonaşul galben încă unui constructor

Constructorul complexului rezidențial de lângă Lidl Găvana, firma Energomontaj Grup SRL, a fost somat de Primăria Pitești să își retragă gardul construit ilegal pe domeniul public după ce în urma recepției s-a descoperit că acest gard a depășit cu 3 metri limita proprietății.

Nr. 1413. Exclusiv. Am vorbit cu doi dintre pompierii argeşeni prezenţi în infernul din insula grecească Evia

Zeci de pompieri români au plecat în Grecia, la începutul lunii august, după ce guvernul de la Atena a cerut ajutorul celorlalte țări europene în lupta cu incendiile de vegetație. I-am urmărit și noi și am reușit să vorbim cu doi dintre cei 11 pompieri argeșeni care au participat la prima misiune: Octavian Anghel Arsenie (39 de ani) și Cătălin Gheorghe (43 de ani).

Citește și Exclusiv. Dr. Alexandru Guiţă, militarul numit la comanda Direcţiei de Sănătate Publică Argeş: „La DSP am descoperit deficienţe organizatorice, în primul rând”

Citește și Stelică Crăciun le aducea femei poliţiştilor Scarlatache şi Ioniţă, şefii de la Investigarea Fraudelor din IGPR

Nr. 1414. O poveste despre durere şi reuşită. Mama băiatului cu autism care a luat Bacul: „Când am dorit să îl integrez în şcoala de masă m-am izbit de ziduri”

„Sunt autist, am învins, am reușit și am luat bacalaureatul!”. Acestea sunt cuvintele lui Crin Constantin Cosmescu, un tânăr din Curtea de Argeș, diagnosticat cu autism, care a reușit, prin muncă, voință și încrederea celor din jur, să treacă de examenul maturității. Într-un interviu pentru Jurnalul de Argeș, Magdalena Fotache – mama băiatului și managerul Asociației „Aripi de Înger”- povestește despre durere, furie, acceptare, muncă și rezultate, despre marginalizare și cât de pregătit este sistemul educațional pentru copiii cu cerințe speciale, dar și despre roadele terapiei, sprijinul fiicei și ambiția băiatului.

Nr. 1415. Şeful Jandarmilor confirmă că i se trage de la şeful SIPI: „Schimbarea mea are legătură cu… dl. colonel Urban Marius”

Exclusiv. Interviu cu colonelul Gheorghe Lupescu, cel căruia i s-a retras autorizaţia Orniss. Comunicatul de presă conform căruia ”începând cu data de 10.09.2021, colonel doctor Lupescu Gheorghe, inspectorul șef al IJJ Argeș, a fost pus la dispoziția unității ca urmare a retragerii autorizației de acces la informații clasificate” a creat vâlvă în județ. Cum informația în sine este șocantă, fiindcă este primul caz de comandant de unitate M.A.I. din Argeș înlocuit din funcție astfel, l-am căutat pe fostul, de acum, șef al jandarmilor să ne explice ce s-a întâmplat.

Nr. 1416. A trecut un an şi jumătate de la cazul copilului mort la Clinica „Teddy Care” din Piteşti. Prim-procurorul Nicolae Argeşanu: „Avem mai multe persoane în calitate de suspecţi”

În februarie 2020, un copil de patru ani și 8 luni a murit după o analgosedare realizată la cabinetul stomatologic Teddy Care din Pitești. Direcția de Sănătate Publică a amendat firma cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. Cazul a dobândit imediat notorietate națională și în cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, dar cercetările nu sunt finalizate, la mai bine de un an și jumătate de la tragicul eveniment.

Citește și O poveste despre durere şi reuşită / Mama băiatului cu autism care a luat Bacul: „Când am dorit să îl integrez în şcoala de masă m-am izbit de ziduri”

Nr. 1417. „Cineva a zis să mutăm morţii din Cimitirul «Sf. Gheorghe» pentru un drum în zona unde vrea

să construiască el blocuri”
Dr. Irimia dezvăluie presiunile imobiliarilor asupra Comisiei de Urbanism. „Pe mulți oameni de afaceri nu-i interesează de locuitori și nici de Pitești. Interesul lor este profitul cu orice preț”. ”Au fost probleme cu vreo 3 PUZ-uri emise în anul 2008 – atenție!!! – fără termen de valabilitate, pentru locuințe colective înalte”.

Nr. 1418. Avocatul Iordache a câştigat procesul împotriva executorului care i-a poprit pensia pentru o datorie plătită de 7 ani

„În județul ăsta, mai există Parchet sau nu?”, întreabă avocatul după ce i-a făcut plângere executorului judecătoresc pentru abuz în serviciu și n-a fost chemat la audiere nici după un an. Avocatul piteștean Tiberiu Iordache a obținut câștig de cauză în cele două procese demarate împotriva firmei de recuperări creanțe- Kredyt Inkaso Portfolio Investment Luxemburg SA – care a preluat, în 2015, cesiunea unor așa-zise creanțe, în fapt o datorie de 5000 de lei restituită de avocat către bancă încă din 2014. Astfel că, în data de 16 aprilie 2021, Judecătoria Pitești a admis cererea de suspendare a executării silite și a dispus suspendarea executării silite în dosarul Biroului Executorului Judecătoresc Pisculungeanu Vlad Adrian, până la soluționarea contestației în executare. Iar în data de 3 septembrie 2021, a anulat toate formele de executare demarate de către același executor judecătoresc și a dispus restituirea taxei de timbru către contestatarul Tiberiu Iordache. Cu alte cuvinte, instanța a constatat că existau premisele demarării nejustificate, nelegale, a executării silite împotriva avocatului piteștean, având în vedere, pe de o parte, înscrisurile care atestau plata către creditorul inițial a sumelor, iar pe de alta, existența prescripției dreptului creditoarei de a cere executarea silită.

Citește și Exclusiv. Adrian Vasile, tatăl băieţelului mort după anestezie, primul interviu după tragedie: ”Anestezistul mi-a recunoscut că au mai fost probleme cu analgosedările la Teddy Care”

Nr. 1419. Firma fostului primar de la Corbi, în ancheta Recorder. Virgil Baciu a pus cupru aurit de 3,2 milioane euro pe acoperişul Catedralei Mântuirii Neamului

„Nici în componența lui și nici aplicat pe el nu este nici măcar un atom de aur”, a spus Virgil Baciu despre cuprul aurit folosit pentru acoperișul catedralei. Fostul primar de la Corbi a mai spus că a câștigat lucrarea în urma unei licitații și că negocierea cu biserica a fost cea mai dură din cariera lui de om de afaceri.

Nr. 1420. A fost incendiată maşina Codruţei Mercea, achitată în dosarul „Podul Căteasca”, fost director

în CJ Argeș
În noaptea de 17 octombrie, un vecin al Codruței Mercea (fost director în Consiliul Județean, judecată alături de Constantin Nicolescu în dosarul podului de la Căteasca și apoi achitată), anunța printr-un apel la 112 că acesteia i-a fost incendiată mașina, un Audi A6. Criminaliștii au deschis în cauză un dosar de cercetare, neexcluzând nicio pistă, inclusiv pe cea a unei răzbunări. Ce spune însă Codruța Mecea despre incident și pe cine bănuiește că a pus foc aflați dintr-o discuție pe care am avut-o chiar cu fosta directoare a lui Constantin Nicolescu.

Citește și Depistat cu Covid-19, patronul de la Krantz acuză medicii de la Boli Infecţioase. Corin Boian: „Le e teamă că i-aş putea acuza, dacă iese rău, că m-am infectat în spital”

Nr. 1421. Cazul tinerei bolnave de cancer care a murit la Spitalul Ştefăneşti. Poliţia s-a autosesizat şi verifică unde au dispărut banii Georgianei Ticu: în spital sau în afara lui?

Georgiana Carmina Ticu a murit la 35 de ani, la Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești. În ziua înmormântării a circulat informația că Georgianei i s-ar fi furat o sumă mare de bani în perioada internării la spitalul din Ștefănești. Totul a pornit de la Anișoara Baloca, o prietenă apropiată a Georgianei Ticu, cea care a făcut afirmațiile pe Facebook, pe 24 octombrie. Așa s-a autosesizat și Poliția orașului Ștefănești, iar luni, 25 octombrie, conducerea spitalului a transmis un comunicat de presă în care a respins acuzațiile.

Nr. 1423. Exclusivitate. Când DNA i-a reţinut telefonul, deputatul Miuţescu era cu Ludovic Orban, la Cabana “Valea cu Peşti”

“Jurnalul de Argeș” a prezentat în exclusivitate că fostului președinte al PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, i-a fost ridicat telefonul de către cei de la DNA Pitești, care au făcut un control și la RATEN (Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară). Potrivit surselor noastre, vineri, 29 octombrie, în momentul în care a fost sunat de către judiciariștii DNA să predea telefonul, deputatul Miuțescu era la Hotelul „Valea cu Pești” de pe Transfăgărășan și acolo s-ar fi aflat și Ludovic Orban, împreună cu mai mulți parlamentari liberali. Miercuri, 3 noiembrie, Adrian Miuțescu a anunțat că se retrage din grupul parlamentar al PNL și rămâne deputat neafiliat. L-am contactat pe Ludovic Orban, fostul președinte al PNL și ex-premier al României, pentru un punct de vedere legat de cele întâmplate în Argeș, adică ridicarea telefonului lui Adrian Miuțescu, retragerea acestuia din grupul parlamentar al PNL.

Citește și Noi exemple de umilinţe şi abuzuri săvârşite de managerul Poghirc la Teatrul „Davila”. Scenograful Cristina Ciucu: „Am asistat la lucruri care erau strigătoare la cer”

Nr. 1424. Verdict în procesul cartelizării pentru asfaltarea unor drumuri din Piteşti. Comesad Drumuri a pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei

Noi amănunte în cazul procesului pe care o firmă cunoscută de construcții din Argeș îl are cu Consiliul Concurenței. Pe 8 noiembrie a.c., Curtea de Apel București a respins cererea de chemare în judecată a firmei Comesad Drumuri împotriva Consiliului Concurenței. Rămăseseră, totuși, câteva zile în care Comesad Drumuri poate face recurs. „Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, depus la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată pe portalul instanței.

Nr. 1425. Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

Culisele unei percheziții, precum și ale altora posibil să urmeze. Și spunem asta având în vedere că luni, 22 noiembrie, au avut loc percheziții la Primăria Pitești, iar polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea unui procuror de pe lângă Parchetul Judecătoriei Pitești, au ridicat documente de la Biroul de Urbanism. E adevărat că impulsul l-a dat primarul Cristian Gentea, care a început să meargă pe șantierele unor investitori care au construit nu pe lege, ci după cum a dorit… cardul lor. Iar după ce a găsit ce a găsit în teren, primarul a ieșit public și a tras un semnal de alarmă. Iar cazul blocului de trei etaje răsărit în zona Tancodrom e relevant.

Citește și Instituţia Prefectului confirmă că primarul Ionică trebuia să suspende lucrările la blocul lui Mohor

Nr. 1426. Povestea Alisei. Dusă la produs într-un club erotic din Würzburg, o musceleancă a fost salvată de un client, care a luat-o de nevastă

Trimis în judecată de DIICOT Pitești sub acuzația de trafic de persoane, tânărul despre care fata a spus că a determinat-o să se prostitueze a fost achitat de Tribunalul Argeș. Alisa a avut un noroc pe care alte fete obligate să se prostitueze nu îl au. Cel de-al doilea său client s-a îndrăgostit de ea și a luat-o de nevastă.

Nr. 1427. Pacienţi lăsaţi pe hol la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean

Imaginile filmate de către un telespectator în Camera de urgențe a UPU Argeș şi trimise la Antena 1 la “Fii Observator”, cu pacienți care așteptau pe holuri, la urgență, să fie băgați în seamă și chiar cu un tânăr târându-se pe jos, au stârnit indignare, dar și o anchetă a Avocatului Poporului. Reportajul difuzat în luna august a relevat cum așteptau pacienții cu orele înainte de a beneficia de îngrijirile medicale necesare. Așa că Biroul Avocatului Poporului din Pitești a cerut de la conducerea SJU informații privind organizarea gărzii în serviciul UPU la acea dată, numărul pacienților care s-au prezentat, precum și numărul cadrelor medicale aflate în serviciul de gardă.

Citește și Mare atenţie la cine vă bate la uşă şi la ce documente semnaţi! O piteşteancă păţită semnalează „ţepele” furnizorilor de energie

Nr. 1429. Exclusiv. Dezvăluiri despre căderea psihică a primarului din Beleţi-Negreşti. Directoarea şcolii, care e şi consilier local, rupe tăcerea!

A fost o săptămână ca în filmele de acțiune pentru primarul comunei Beleți-Negrești. Edilul Mihai Marin a devenit celebru în toată țara după ce primăria i-a ars, iar el a dispărut din județ, fiind căutat de poliție. La scurt timp după ce a incendiat primăria, unde a ars o mare parte din arhivă, edilul a plecat cu mașina instituției să se reculeagă la mormântul lui Arsenie Boca. Pe drum, în zona defileului Jiului, primarul a intrat într-un parapet și a suferit un accident de mașină, în urma căruia a ajuns la spitalul din Târgu-Jiu cu clavicula fracturată. Ulterior, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au anunțat că edilul a refuzat internarea și a plecat, pe semnătură, din spital. Ziua următoare, din nou suspans. Primarul de la Beleți era găsit de poliție în Pitești, pe malul râului Argeș, în stare de hipotermie. A fost dus la Urgența Spitalului Județean Argeș pentru primele îngrijiri, apoi internat la Secția Psihiatrie pentru o evaluare. După încă o zi, a fost externat de la psihiatrie și dus la audieri, la poliție. După mai multe ore de audieri şi după ce şi-a recunoscut fapta în fața unui procuror, Mihai Marin a primit de la instanță mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. E clar că primarul a suferit o cădere nervoasă și, din informațiile noastre, neînțelegerile din primărie și relațiile tensionate sunt principalele motive pentru care el a luat-o razna și a pus foc.

Citește și Povestea Maicii Dionisia de la Schitul Florica, supranumită şi ”Sfânta Cozonacilor”

Citește și Un caz controversat repus pe tapet de avocatul Gh. Ionescu-John: ”Justiţia penală argeşeană se va însănătoşi vreodată?”


Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită