Web Analytics

Exclusiv. Dr. Alexandru Guiţă, militarul numit la comanda Direcţiei de Sănătate Publică Argeş: „La DSP am descoperit deficienţe organizatorice, în primul rând”

de | 23.04.2020 13:30 | Actualitate, Dezvăluiri

Dr. Alexandru Guiță, fostul comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Pitești, a fost numit, pe 16 aprilie, la conducerea Direcției de Sănătate Publică din Argeș. Şefa DSP Argeş, Sorina Honţaru, a fost demisă, după ce un medic de la Spitalul Judeţean, Felix Sârboiu, a mers la muncă, deşi avea simptome, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. Reamintim că Secția Chirurgie vasculară a fost închisă momentan, iar Parchetul a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz.

„Deja am distribuit către un spital COVID niște echipamente de protecție, pentru că rămăsese în pană”

Iată câteva dintre măsurile urgente pe care le are în vedere noul șef al DSP Argeș: „Măsuri de protecție a personalului medical și auxiliar din toate spitalele din județ, nu numai cele COVID, pe care încerc să le implementez începând din acest moment. Sunt foarte multe, vi le spun la modul general. Asigurarea și susținerea spitalelor în procurarea necesarului de medicamente de protecție. Deja am distribuit către un spital COVID niște echipamente de protecție, pentru că rămăsese în pană (nu ne-a spus despre care spital este vorba, n.red.). Măsuri organizatorice în cadrul DSP, ca să optimizăm funcționalitatea instituției, fără schimbări de organigramă și personal în perioada următoare. Asigurarea cu teste normale pentru Real Time PCR. Autorizarea cât mai rapidă a laboratorului Real Time PCR de la Mioveni. Deja s-a depus dosarul la noi, mai au încă ceva de făcut. Astăzi (marți, 21 aprilie), mâine, zic eu, în funcție de cum se prezintă la fața locului, îi putem elibera autorizația. Achiziționarea a încă unui aparat de testat Covid pentru Spitalul Municipal de la Câmpulung”.
La solicitarea noastră, dr. Alexandru Guiță a indicat și ce probleme a depistat în cadrul DSP Argeș. „Deficiențe organizatorice în primul rând, deficiențe de comunicare între instituție și celelalte instituții, între serviciile din cadrul DSP-ului, implicarea sumară, ca să nu spun mai mult, în coordonarea și desfășurarea activității în spitalele din județ; de acolo au apărut și problemele”.

Ce înseamnă conducere militară la DSP Argeș

De anul trecut, Alexandru Gigel Guiță este colonel în rezervă, iar în luna noiembrie 2019 acesta a fost numit președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș.
Multe ziare au titrat că va fi conducere militară la DSP. „Nu știu dacă aș putea să zic conducere militară, pentru că eu nu mai sunt militar, sunt colonel în rezervă, am fost până acum un an de zile, dar, într-adevăr, educația mea este militară. Pe lângă faptul că în primul rând sunt medic și apoi fost ofițer. Este conducere militară prin educație, așa am fost educat 30 și ceva de ani în cadrul armatei. Se impune o rigurozitate, o responsabilitate mai mare în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, o promptitudine mai mare în momentul în care ai sarcini de îndeplinit, acțiuni de pus în aplicare, de coordonare, de organizare, așa văd eu lucrurile”, ne-a explicat dr. Guiță.

Directorul DSP Argeș: „Eu am colaborat foarte bine cu dr. Frătoaica”

Cum comentează noul șef de la DSP numirea doctorului Gheorghe Frătoaica pe postul de director medical? „Dr. Frătoaica a avut ghinionul să aibă contact cu dr. Sârboiu și acum este în izolare la domiciliu și își desfășoară activitatea de la domiciliu, online, există și posibilitatea aceasta. Mai departe, dacă directorul de la Județean consideră că nu-și îndeplinește activitatea corespunzător, e decizia lui, poate să numească pe altcineva, dar, din câte am auzit eu, nu prea mai dorește nimeni să se implice în conducere. Eu am colaborat foarte bine cu dr. Frătoaica. Ne auzim la telefon, ne trimitem mail-uri, comunicate, ne punem de acord. Deja a plecat o adresă către spitale cu ce au de îndeplinit urgent, la care dr. Frătoaica are și el partea lui de contribuție”, ne-a mai declarat dr. Guiță, directorul DSP Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. PNL Arges, despre ce vorbim domnilor? Hotul striga hotii. Nu va e rusine, probleme de ordin organizatoric?!?! De asta nu ne mai suporta Dumnezeu, spune chiar acest domn ca el nu mai este militar, rad si curcile de voi ba, fraieriti lumea, faceti pe naiba sa va pieptane. Credeam ca sunteti un jurnalist cu coloana vertebrala, dar se vede de la o posta apartenenta dvs, injurati muistii de psd isti cand pnl ul pune in functii de conducere un fratoaica care a aruncat cu kkt in angajati. Nu o plang pe hontanu, dar sa vii sa faci circ asa pe fata, asta este lipsa de respect fata de niste cetateni, care in naivitatea lor mai cred intr o schimbare in bine. V au batut la cur psd istii, v au facut salarii mari si e normal sa fie salarii decente, iar pnl ul fura, doar e stare de urgenta.