Web Analytics

Stelică Crăciun le aducea femei poliţiştilor Scarlatache şi Ioniţă, şefii de la Investigarea Fraudelor din IGPR

de | 3.06.2021 15:20 | Actualitate, Dezvăluiri

# Cum a ajuns Stelică Crăciun denunţător la comandă în dosarul şefilor Academiei de Poliţie # Asta a spus la DNA și într-un interviu din urmă cu 4 ani, în Jurnalul de Argeș, Viorel Bolovan, administratorul firmei-fantomă în spatele căreia se afla Crăciun și cumnatul său, Nicolae Dascălu, actualul primar de la Mărăcineni # În decembrie anul trecut, Bolovan a fost găsit mort, iar IPJ Argeș a confirmat pentru Jurnalul de Argeș că în cauză se fac în continuare ”cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă” # Acum, în dosarul șefilor Academiei de Poliție, Stelică Crăciun l-a dat în primire pe Cătălin Ioniță, ajuns între timp chestor, declarând procurorilor că ar fi avut mai multe discuții cu acestea despre depunerea unor denunțuri care s-o decredibilizeze pe ziarista Emilia Șercan
În dosarul în care șefii Academiei de Poliție au fost condamnați pentru șantajarea și amenințarea cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan apare, în mod aparent ciudat, numele controversatului Stelică Crăciun. Acesta a fost denunțător la comandă prin mai multe plângeri depuse împotriva ziaristei, pe care a încercat astfel s-o decredibilizeze pentru că a scris împotriva mai-marilor de la Academia de Poliție. Denunțurile personajului cunoscut ca făcând parte din ”Cartelul de la Mărăcineni” au vizat de-a lungul timpului polițiști, judecători sau procurori de la cea mai măruntă până la cea mai înaltă instanță din țară, iar în Argeș sunt binecunoscute ”operele” lui Crăciun.
La audierea lui Crăciun, procurorii de la București au descoperit că acesta nu știa exact ce semnase împotriva Emiliei Șercan, dar a dat numele chestorului Cătălin Ioniță, cu care a spus că era prieten. Fost șef al DGA pe vremea lui Carmen Dan, chestorul Ioniță fusese, la rându-i, descoperit de Emilia Șercan că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Așa că a sărit să dea o mână de ajutor rectorului Adrian Iacob și prorectorului Mihai Marcoci de la Academia de Poliție, găsindu-l pe Crăciun, care să facă denunț împotriva ziaristei. Noi am descoperit și care este legătura dintre Stelică Crăciun (cumnatul primarului de la Mărăcineni, Nicolae Dascălu) și chestorul Cătălin Ioniță. E vorba de polițistul care i-a ”împrietenit” și cu care Ioniță, pe când era adjunct la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IGPR, venea des în Argeș să-l viziteze pe Stelian Crăciun.
Dar mai întâi să aflăm, via Pressone.ro, ce au descoperit procurorii bucureșteni când l-au chemat pe Crăciun la audieri în legătură cu denunțurile împotriva Emiliei Șercan. E chiar spectaculos: ”Un tip pe nume Stelian Crăciun – care se ocupă cu închirieri de spații comerciale în Pitești – a depus trei plângeri împotriva Emiliei Șercan: una la CNATDCU, una la Parchetul General și o alta la universitate. Crăciun, care nu are legături cu mediul academic – și nici studii superioare – nu a putut indica conținutul sesizărilor formulate”, au arătat procurorii în rechizitoriul din dosarul Academiei de Poliție.
Cum a ajuns însă Stelian Crăciun din Pitești – care n-a putut preciza, în timpul anchetei, nici măcar ce anume a reclamat – să facă plângeri la diverse instituții?, se întreabă jurnaliștii de la Pressone.ro. Explică tot ei, citând din rechizitoriu ce a declarat Stelică Crăciun:
„Sunt prieten bun cu Ioniță Cătălin de mulți ani, din perioada în care acesta era ofițer de poliție în cadrul Serviciului Economic al Inspectoratului General al Poliției Române. Am discutat de mai multe ori cu Ioniță Cătălin despre depunerea sesizărilor care o priveau pe Emilia Șercan, dar nu pot preciza cu exactitate de câte ori și în ce perioadă. Cred că la una dintre aceste discuții a participat și persoana care lucrează în cadrul Academiei, dar nu sunt sigur de acest lucru […]”.

Chef la Nucșoara cu femei aduse de Crăciun pentru comisarul-șef Claudiu Scarlatache, fostul șef de la Investigarea Fraudelor, și adjunctul acestuia, Cătălin Ioniță

În urmă cu patru ani, bubuia scandalul legat de denunțurile la DNA Pitești ale lui Viorel Bolovan, administratorul firmei-fantomă Odeon SRL, îndreptate împotriva lui Crăciun și a cumnatului său Nicolae Dascălu, actualul primar de la Mărăcineni. Denunțătorul Bolovan spunea despre Crăciun și Dascălu că aceștia sunt adevărații proprietari ai firmei-paravan prinse într-un dosar de evaziune uriașă, de ordinul milioanelor de euro. În decembrie anul trecut, însă, Viorel Bolovan din Mărăcineni a murit în condiții suspecte. Vă spunem asta pentru că, răspunzând solicitării Jurnalului de Argeș, IPJ Argeș ne-a confirmat printr-o adresă, în 25.05.2021, că la nivelul Biroului Investigații Criminale Pitești se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Viorel Bolovan, denunţătorul lui Crăciun la DNA, a murit, în decembrie anul trecut,  în condiţii suspecte

Viorel Bolovan, denunţătorul lui Crăciun la DNA, a murit,în decembrie anul trecut, în condiţii suspecte


Recitind declarațiile date pentru Jurnalul de Argeș de către Viorel Bolovan, în interviul acordat acum patru ani, aflăm exact genul de prietenie care îl lega pe Crăciun de comisarul-șef, pe atunci, Cătălin Ioniță și de șeful acestuia, comisarul-șef Claudiu Scarlatache:
„Un alt apropiat al lui Crăciun era șeful Economicului pe țară, de la poliţie, de la Bucureşti. Claudiu Scarlatache (comisar-șef de poliție, fost șef al Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR), ieșit acum la pensie. Venea acasă la Crăciun, la grătar, la vânătoare. Lui Scarlatache i-am adus şi femei de la Curtea de Argeș.
# Chiar dumneavoastră? Unde?
– Da, eu. L-am sunat pe nepotul lui Crăciun, un fost luptător, taximetrist. Crăciun i-a cerut șase «bucăți». Nepotul lui Crăciun avea un Combi din ăla cu șapte locuri și a venit cu ele într-o oră. Una pentru Scarlatache, una pentru adjunctul lui (pe atunci adjunct era comisar-șef Cătălin Ioniță, n. red) şi pentru cine mai era acolo… Crăciun a plătit. A mai fost o tură la cabana de la Nucșoara, tot cu femei, care au fost plătite de un patron de la Câmpulung…”
Citește și Iese la iveală o altă plângere împotriva lui Stelică Crăciun şi îngropată în sertarele IPJ Argeş
Citește și Scandalul de la Mărăcineni / Stelică Crăciun a şantajat o femeie politician
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ne-am procopsit : // bobosatii si umflatii-s stapanii astei natii // !