Web Analytics

Exclusiv. Adrian Vasile, tatăl băieţelului mort după anestezie, primul interviu după tragedie: ”Anestezistul mi-a recunoscut că au mai fost probleme cu analgosedările la Teddy Care”

de | 5.03.2020 13:34 | Dezvăluiri

# „Cei de acolo ne mai făcuseră analgosedare și la primul copil. (…) Am dat 4200 lei pentru băiatul cel mare și tot nu i-au terminat lucrările la dințișori” # „Statul i-a găsit deja vinovați pe cei de la Teddy Care, prin faptul că DSP Argeș le-a dat amendă pentru că nu aveau voie să facă analgosedare” # „Poate că așa a vrut Dumnezeu, să moară copilul meu ca să se vadă toate neregulile astea din sistemul cabinetelor stomatologice…”

Au trecut trei săptămâni de la tragicul caz al copilului de patru ani și opt luni mort după o anestezie la cabinetul stomatologic Teddy Care. Un caz dureros, ce a făcut ocolul țării și care a scos la iveală mai multe probleme, inclusiv aceea că Teddy Care nu era autorizat de către DSP Argeș să facă analgosedări. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești se află un dosar penal in rem și cazul va ajunge cu siguranță în instanță. Adriana Petric și Adrian Dinescu, stomatologul, respectiv medicul anestezist care s-au ocupat de copil, au fost deja audiați.
Am stat de vorbă cu Adrian Vasile, tatăl copilului decedat. Iar interviul în exclusivitate pe care ni l-a acordat este plin de mărturii sfâșietoare.

„Soția a intrat cu cel mic în cabinet, nu i-au spus nimic de riscuri”

# Cum v-au convins cei de la cabinetul Teddy Care să fiți de acord să facă analgosedare copilului dumneavoastră? Care au fost argumentele lor?
– Ei au vrut să își facă munca mai ușoară. Soția a intrat cu cel mic în cabinet, nu i-au spus nimic de riscuri. Cei de acolo ne mai făcuseră analgosedare și la primul copil.
# Au fost zvonuri potrivit cărora suma plătită pentru analgosedare a fost de 4000 lei. Este suma vehiculată cea reală?
– Au fost cam 4200 lei pentru băiatul cel mare și tot nu i-au terminat lucrările la dințișori. Nu știm pe ce am dat banii, că nu scrie nimic (pe documente, n.red.). Pentru cel mic nu ne-au mai pus să dăm banii, vă dați seama, l-a luat ambulanța…
# Medicul anestezist a fost același la ambii copii?
– Da, a fost același.

„Am fost la 10 medici stomatologi înainte să ajungem la Teddy Care. Toți ne-au refuzat”

# V-au ajutat cumva cei de la Teddy Care cu bani pentru înmormântare?
– Nu ne-au ajutat financiar. Răzvan Savu (administratorul, n.red.) m-a întrebat când eram la spital dacă avem nevoie de ceva, l-am refuzat clar. La noi nu era problema de bani, nici nu ne dădeau banii afară din casă, dar nici nu voiam să sufere copilul. Tot sistemul medical din România a fost cel care ne-a mânat spre ei. Fuseserăm înainte la 10 medici stomatologi, la Câmpulung, la Mioveni, la Pitești. Ne-au refuzat toți, motivând că nu stau copiii la intervenție, că sunt agitați. Nu eram nebun să mă duc direct la Teddy Care să îi facă acea analgosedare copilului meu. Cel mic avea aproape toți dinții cariați. Copiii aveau dureri mari cu dinții. A durat o lună până am ajuns la nemernicii ăștia de la Teddy Care. Iar la Teddy Care ne-a trimis cu copiii tot o doctoriță stomatolog, nu mai rețin numele, care are un cabinet în Pitești. Ne-a zis că nu colaborează copiii și ne-a expediat direct la ei.
# V-au sugerat cumva să renunțați la plângerea penală?
– Nu. De atunci ne-a mai transmis un mesaj de condoleanțe Răzvan Savu, iar doctorul anestezist ne-a mai sunat. Doctorul anestezist ne-a zis că, din punct de vedere medical, el a făcut tot ce s-a putut. Iar eu i-am zis: ”Domnu’ doctor, eu cred că ați vrut să încercați vreo minune și nu v-a ieșit”. Și atunci mi-a închis imediat telefonul.
# Ați reușit să vă angajați avocat?
– Nu vă pot spune detalii. Am avut mai multe discuții cu mai mulți avocați până acum. Vreau să se termine mai întâi acțiunea penală și apoi vom vedea dacă îi vom da în judecată pe civil pe cei de la Teddy Care. În orice caz, nici toți banii din lume nu îmi mai aduc copilul înapoi…

„Dacă nici acum justiţia nu își face treaba, înseamnă că suntem un popor terminat”

# Aveți încredere că justiția din România îi va pedepsi pe vinovați?
– Îmi pun mari speranțe în justiție. Statul i-a găsit deja vinovați pe cei de la Teddy Care, prin faptul că DSP Argeș le-a dat amendă pentru că nu aveau voie să facă analgosedare. Eu cred că cei de la DSP Argeș ar fi trebuit să facă și mai devreme controale la Teddy Care. Pentru că ei făceau asta fără autorizație de mai mult timp și nimeni nu i-a luat la întrebări. Dacă nici acum justiţia nu își face treaba, înseamnă că suntem un popor terminat. Poate că așa a vrut Dumnezeu, să moară copilul meu ca să se vadă toate neregulile astea din sistemul cabinetelor stomatologice… În drum spre spital, l-am întrebat pe anestezist: ”Domnu’ doctor, ați mai avut probleme de genul ăsta?” Iar nemernicul de anestezist a recunoscut: ”Domnu’ Vasile, am mai avut probleme, dar nu de o asemenea gravitate”. Iar cuvintele astea nu o să îmi iasă din cap până când o să mă duc lângă copilul meu în mormânt. Vă spun sincer, din tot sufletul… Eu, dacă vrea, mă duc la detectorul de minciuni cu medicul anestezist. Vă dați seama? Medicul anestezist a recunoscut în fața mea că au mai fost probleme la clinica Teddy Care. Medicul anestezist m-a mințit și când a venit Poliția la Spitalul de Pediatrie. Îmi spunea: ”N-a venit poliția pentru dumneavoastră. Nu”. Și, când colo, Poliția venise pentru cazul copilului meu. Cei de la Pediatrie nu ne-au lăsat să intrăm în spital. Doar anestezistul a intrat, el s-a dat reprezentantul familiei… După aceea ne-au sărit nervii și am cerut să vină un medic. Când a văzut poliția, anestezistul și-a dat seama că e groasă treaba și n-a mai putut să facă vreo măgărie. El are influență, părinții lui sunt tot doctori. Vreau să se afle adevărul. Sunteți primii cărora le dau un interviu amplu, pentru că am văzut prea multe minciuni până acum.

Administratorul de la Teddy Care, postare lacrimogenă pe FB, nicio scuză faţă de familia victimei

Pe 21 februarie, pe pagina de Facebook a clinicii Teddy Care a fost scrisă o postare lacrimogenă a administratorului Răzvan Savu, în care face referiri la trecutul dureros al familiei sale și la decesul micuțului pacient.
„Întâmplarea această tragică și absolut singulară, atât la nivelul companiei, cât și la nivel național, este dovada clară că acest lucru se poate întâmpla și că se poate întâmpla oricui. În aceste săptămâni de o foarte mare încărcătură emoțională, am înțeles că, oricât de mult bine ai face de-a lungul vieții, este nevoie de o astfel de întâmplare pentru a șterge cu buretele tot ce ai făcut până atunci. Iar de această povară nu este nimeni ferit”, a scris printre altele Răzvan Savu. Nicăieri însă pe parcursul postării nu apare vreo scuză față de familia micuțului decedat.
Postarea a avut peste 60 de comentarii, cele mai multe fiind negative.
Iată ce a scris Zsolt Csiki: ”Tragedia trăită de dvs. în copilărie umple orice inimă de durere. Dar nu are legătură cu subiectul. Eu vă întreb, dincolo de autorizații și hârtii, erați pregătiți în clinică pentru orice incident, alergie, reacții secundare etc. pt a interveni prompt, pe loc? Dacă da, atunci efectuăm manevra x, dacă nu, nu. Regret duritatea, dar dincolo de empatia pe care o pot simți ca om față de ce ați trăit, rândurile dvs. sunt PR, MARKETING DE LEMN CORPORATIST”.
O altă persoană, Ionuţ G. Daniel, a răspuns astfel la postarea lui Răzvan Savu: ”Lacrimogenă postarea, dar asumați-vă greșeala și mergeți liniștiți la închisoare împreună cu dl. dr. anestezist. Îmi este greu să cred faptul că dvs. în calitate de administrator nu știați pacticile din clinică”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii