Web Analytics
scris miercuri, 15.05.2024

O inimă mare la Reanimare

Un pacient internat cu AVC hemoragic la Spitalul Județean de Urgență din Pitești a fost salvat de intervenția unei echipe de medici profesioniști. Nu e prima oară. Și nici ultima, sunt convins. În definitiv, asta e menirea doctorilor: să-și onoreze profesia, să-și respecte jurământul, să facă tot ce-i omenește pentru pacient. Și-atunci, care e știrea? – s-ar putea întreba unii.

O inimă mare la Reanimare

De fapt, în opinia mea, aici e vorba despre mai multe știri. Avem, în primul rând, un caz foarte urât, rezolvat de o echipă frumoasă, din care s-au distins neurochirurgul și anestezistul. După nici o săptămână de la intervenția pe creier, pacientul merge, cu însoțitor, pe coridorul secției. În al doilea rând îl avem pe neurochirurg, pe dr. Alexandru Goleșteanu, care își scoate pălăria în fața anestezistului, adică a șefei ATI, dr. Liana-Alexandra Ciocârlan. De ce își scoate pălăria? Pentru modul modern în care colega lui a abordat acest caz. E un gest de respect, care atrage respect.

În al treilea rând, sau – mă rog – poate de aici trebuia să încep, o avem pe această nouă șefă a ATI Pitești, cu o carieră construită în spitale și institute de prestigiu, inclusiv în Marea Britanie, cu supraspecializări în anestezia regională ghidată ecografic și anestezia în chirurgie vasculară și traumă. A venit la noi de o lună, după ce în ultimii șase ani a lucrat la Institutul Creierului de la Spitalul Monza. Este, deci, ea însăși un creier. Și, din câte aflăm, este și o inimă mare. A sunat la miezul nopții să se intereseze de starea pacientului. O inimă mare la Reanimare!
Terapia Intensivă este sufletul oricărui spital. Toate cazurile foarte grave trec pe la ATI. Când o astfel de secție este proastă sau are lipsuri, spitalul respectiv retrogradează chiar dacă la el lucrează numai genii în celelalte secții. În acest context, venirea la ATI Pitești a doctoriței Ciocârlan, care vrea să construiască, în echipă, lucruri mari, poate fi un mare câștig pentru Spitalul Județean. Or, asta cred eu că este principala știre.

Citește și Apelul unui doctor. Spitalul Judeţean Argeş are nevoie urgent de medici neurologi!

Citește și Operaţie cu tehnică specială la Spitalul Judeţean Argeş. Doctorul Emil Ciucă a salvat de la amputare piciorul cu cangrenă al unui bătrân

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...