Web Analytics

Ministrul Mediului, despre cortul de petreceri din Pădurea Trivale: „Locul restaurantelor nu e în mijlocul pădurii”

de | 22.09.2023 14:24 | Actualitate, Home

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a fost vineri, 22 septembrie, la Pitești, s-a plimbat prin parcul Trivale și a purtat discuții cu șefii deconcentratelor din subordinea Ministerului. Apoi a susținut o conferință de presă la sediul PNL, unde a făcut referire și la cortul de evenimente din pădure, amendat de două ori de Poliția Locală și o dată de Ocolul Silvic Pitești, despre care Jurnalul de Argeș a scris AICI, AICI și AICI.

„Poate nu întâmplător am început această deplasare cu o vizită în Pădurea Trivale, subiect care naște extrem de multe controverse, discuții în plan local și nu numai. Pentru că și la București, la Minister, am fost sesizat de numeroși cetățeni în legătură cu acest lucru și am vrut să văd cu ochii mei, alături de colegii din Pitești, alături de dl președinte al PNL Pitești, Mihai Coteț, ce se întâmplă în acea pădure care, până la urmă, ar trebui să aibă un rol de recreere pentru toți locuitorii municipiului Pitești și nu numai. Ar trebui să ajute pe fiecare dintre noi să respirăm un aer mai curat și ar trebui să fie bine conservată. Mi-au sărit în ochi acele construcții pe care le-am văzut și vă mărturisesc că mă plimb foarte des în pădurile din România, în fondul forestier, și rar mi-a fost dat să văd asemenea lucruri. N-am reușit să ajung până acolo, având în vedere timpul limitat, dar am auzit că undeva în mijlocul pădurii se află și un cort pentru petreceri și eu cred că, în mod cert, locul restaurantelor, locul crâșmelor și al altor tipuri de activități gălăgioase nu e în mijlocul pădurii unde ne propunem să protejăm nu doar arborii, ci mai ales biodiversitatea. Eu cred că în pădure trebuie să se audă, în cel mai bun caz, ciripitul păsărilor și nicidecum gălăgia vreunei petreceri în mijlocul nopții”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Citește și Ocolul Silvic Piteşti a dat o amendă de 10.000 de lei pentru cortul de evenimente din Pădurea Trivale

Ministrul Mircea Fechet a spus că probleme de mediu despre care a auzit și în urmă cu 3 sau 4 ani sunt încă nerezolvate, de exemplu depozitul de deșeuri periculoase de la Câmpulung. „Scopul Ministerului este acela de a identifica împreună și cu ceilalți membri ai Guvernului, până la urmă, soluții pentru a rezolva acele probleme în care autoritatea publică locală este în mod evident depășită”. A avut discuții cu reprezentanții Direcției Silvice pentru a se asigura că județul Argeș va avea suficient lemn de foc pentru sezonul rece. Cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Argeș a vorbit despre monitorizarea calității aerului din aglomerările urbane ale județului, iar cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, despre investițiile în amenajările hidrotehnice.

Citește și Patronul de la Rehoma, amendat cu 5000 lei pentru terasa construită ilegal în Pădurea Trivale

Citește și De bine ce e protejată, în Pădurea Trivale s-a construit un cort pentru nunţi

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *