Web Analytics

De bine ce e protejată, în Pădurea Trivale s-a construit un cort pentru nunţi

de | 23.06.2022 14:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Patronul de la Rehoma, Nicolae Popescu, spune nonșalant: „E o terasă demontabilă. Deci, azi o montez, mâine o dau jos. Ați înțeles?”
Primarul Cristian Gentea ne-a confirmat că proprietarul a construit fără autorizație și că va suporta consecințele

O construcție apărută peste noapte în Pădurea Trivale i-a pus pe jar pe cetățenii din Pitești. Toți își strigă nemulțumirea la unison, dar pe facebook, după ce un cetățean a postat imagini cu respectiva construcție pe grupul „Pitești, orașul meu”. Construcția neterminată e poziționată în Pădurea Trivale, undeva pe strada Zamfirești. Departe, deci, de privirile curioșilor.

Internauții se întrebau, pe bună dreptate, ce fac autoritățile, de ce nu iau măsuri, dacă este o construcție legală, dacă e teren privat sau de stat etc. Că seamănă cu o sală de cumetrii, nunți, botezuri, terasă sau hală se observă și din poze, dar cum nu era panou (așa cum scrie inițiatorul postării), care să arate că e șantier în lucru și care să dea detalii despre beneficiar și proiect, am întrebat și noi în stânga și în dreapta (a nu se înțelege doar orientarea partidelor) și vă prezentăm ce am aflat.

Citește și Primarul Cristian Gentea a notificat Ministerul Mediului în legătură cu Pădurea Trivale. „Eu o văd pădure-parc pe toată”

Viceprimarul Mihai Mihăilescu: „L-am întrebat și pe d-nul arhitect, nu știa nici dânsul, zicea că n-a dat niciun fel de autorizație, din câte își aduce aminte”

Viceprimarul Mihai Mihăilescu a confimat că s-a trimis Corpul de control la locul construcției. Viceprimarul a mai spus: „L-am întrebat și pe d-nul arhitect, nu știa nici dânsul, zicea că n-a dat niciun fel de autorizație, din câte își aduce aminte, și verificăm. Suntem în curs de verificare și, cum avem un răspuns, o să-l transmitem”.

Citește și Prima conferinţă de presă a PNL Piteşti în noua formulă. „Transformăm Pădurea Trivale într-o bijuterie a Piteştiului!”

Consilierul Tiberiu Irimia: „Au instalat fără autorizație cortul respectiv”

Consilierul local Tiberiu Irimia ne-a spus că terenul este, într-adevăr, privat, dar Primăria nu a autorizat acea construcție.
„Este un teren proprietate a unei firme care se ocupă de evenimente, nunți, botezuri. Au instalat fără autorizație cortul respectiv. Acum câteva luni de zile, ei făcuseră o solicitare pentru un certificat de urbanism, dar care a ieșit negativ, practic, în zona respectivă nu se poate construi nimic, în principiu. Mai trebuie analizată zona, are legătură și cu Planul Urbanistic General care va fi făcut, are legătură și cu toată zona de extindere, dacă vom extinde Parcul Trivale. Cert este că, la momentul acesta, e o construcție fără autorizație. S-a deplasat Corpul de control al Primăriei și se vor lua măsurile legale. Cred că o să-i pună să desființeze structura”, ne-a declarat Tiberiu Irimia. Acesta a întărit faptul că „Nu a fost emisă niciun fel de autorizație. În zona respectivă, momentan, Primăria nu emite autorizații de construire până la definitivarea noului PUG”.

Despre cabanele aflate în apropiere, consilierul a spus: „Pe acelea nu le-am văzut, dar eu cred că nu e nimic legal în zonă. În general, în pădure nu s-au dat autorizații. Cine a făcut casă în pădure în principiu a făcut-o fără autorizație, doar că nu-i deranja nimeni din Primărie și ei terminau construcția și rămâneau așa. Așa cred eu”.

Citește și Cristian Gentea, replică pentru Coteț: Încetați să folosiți în scop electoral subiectul “Pădurea Trivale“!

Primarul Cristian Gentea: „Se face nota de constatare, se duce la arhitectul-șef, amendă, oprirea lucrărilor și, după care, se solicită autorizație, mersul normal”

Am luat legătura și cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea. Acesta ne-a spus că a mers Poliția Locală și a aflat al cui este terenul, dar încă nu se făcuse nota de constatare la acel moment, pentru că n-au găsit proprietarul și urmau să se ducă după acesta. „Nu e pe strada Grigorești, e pe Zamfirești. Într-adevăr, e o platformă mare pentru evenimente și e ridicat cadrul. Bineînțeles că nu există nicio autorizație”, ne-a declarat primarul.

L-am întrebat dacă a cerut constructorul autorizație în trecut. „Nici măcar nu știu dacă a cerut autorizație, nu contează că ar fi cerut autorizație. E în proprietate privată (terenul, n. r.), într-adevăr, are obținută scoaterea din regimul silvic și eu, din ce am înțeles, e a domnului de la Rehoma (restaurant, n.r.). Așa mi-au spus. Urmează să se ia măsurile. Se face nota de constatare, se duce la arhitectul-șef, amendă, oprirea lucrărilor și, după care, se solicită autorizație, mersul normal”, ne-a explicat primarul Cristian Gentea. Amenda o va stabili arhitectul-șef, luând în calcul încadrările făcute de poliție.

Citește și Soluție pentru Pădurea Trivale: Primăria Buzău a preluat în proprietate Pădurea Crâng, de la Romsilva, după 141 ani

Nicolae Popescu, proprietarul construcției: „Cine a reclamat a reclamat prost, că n-a știut ce… O fi având ură”

L-am contactat telefonic și pe managerul de la Rehoma, Nicolae Popescu, pentru un punct de vedere, iar acesta a insistat să clarifice că respectiva construcție e o terasă demontabilă. Însă convorbirea pe care am purtat-o s-a încheiat repede, Nicolae Popescu motivând că nu se mai aude…

Redactor: Eu scriu despre cortul neterminat pe care îl aveți în Pădurea Trivale. Am înțeles că Primăria Pitești nu v-a dat autorizație. Și voiam să vă întreb cum explicați faptul că a fost construit?

Nicolae Popescu: Ce cort?

R: O construcție. Un fel de hală, un fel de cort neterminat în Pădurea Trivale. A fost Primăria Pitești ieri acolo în control.

N. P.: Alo?! Nu există! Ce hală?

R.: Un fel de hală neterminată. Un schelet, practic…

N.P.: Ce hală? E o terasă demontabilă.

R: Așa, o terasă demontabilă. Și am înțeles că Primăria Pitești nu v-a dat autorizație.

N.P.: Păi, e terasă demontabilă!

R.: Da, și nu vă trebuia autorizație acolo?

N.P.: E terasă demontabilă. Deci, azi o montez, mâine o dau jos. Ați înțeles?! Asta e toată… Cine a reclamat a reclamat prost, că n-a știut ce… O fi având ură și asta e treaba lui. Dar e terasă demontabilă.

R: Și Primăria Pitești nu v-a dat amendă până acum?

N.P.: Da.

R.: Ce valoare are amenda?

N.P.: Să vedem… N-am luat în seamă.

R.: Deci, a venit ieri la dvs.

N.P: O zi bună!

R.: Alo, mă auziți?!

N.P.: Nu se mai aude. O zi bună!

R.: Mulțumesc, o zi bună…

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cum a fost construita asa va fi demontata si proprietarul amendat.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *