Web Analytics

Patronul de la Rehoma, amendat cu 5000 lei pentru terasa construită ilegal în Pădurea Trivale

de | 30.06.2022 13:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Primarul Cristian Gentea a fost să vadă construcția din pădure: „Deocamdată, amendă și sistarea lucrărilor”

În Pădurea Trivale, pe un teren privat, s-a descoperit o construcție care semăna cu un cort de nunți/evenimente neterminat. Construcția i-a inflamat pe piteșteni, nemulțumiți că se construiește în pădure, deși, în ultimii ani, s-a tot vorbit de arie protejată…

Subiectul a fost prezentat pe îndelete în ediția de săptămâna trecută. Construcția a fost ridicată de proprietarul firmei Rehoma, care se ocupă cu organizarea de evenimente. Managerul Nicolae Popescu ne-a declarat că este doar o terasă demontabilă. Însă construcția nu avea autorizație de construire de la Primăria Pitești. În consecință, Primăria a trimis Corpul de Control în pădure. Ulterior, Poliția Locală a mers la proprietar, care, potrivit unor surse oficiale, a fost amendat cu 5000 de lei. Acesta are la dispoziție o perioadă de timp în care poate demonta terasa.

Citește și De bine ce e protejată, în Pădurea Trivale s-a construit un cort pentru nunţi

Primarul Cristian Gentea: „Sunt mulți care construiesc fără autorizație, ca și cum în Pitești se poate construi oricum”

L-am contactat din nou pe primarul Cristian Gentea pentru a afla ce s-a mai întâmplat între timp. Proprietarul construcției a venit la Primărie, dar și primarul a fost în pădure, să vadă construcția. „Eu am fost și am văzut. E clar că a construit fără autorizație. Nu știu exact cât a fost stabilită amenda. S-a stabilit sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, dar vedem că e vorba de suprafață prea mare, e și drum acolo și am citit în lege, am văzut că, practic, la o pădure de peste 5 hectare se pot scoate doar 250 de mp. Cred că e mult mai mult acolo, e vorba de vreo 2-3000 de mp. Așa că, deocamdată, amendă și sistarea lucrărilor”, a explicat primarul Cristian Gentea.

Nu este singurul caz de construcție fără autorizație din Pitești. „Din păcate, sunt mulți care construiesc fără autorizație, ca și cum în Pitești se poate construi oricum. Au fost. Nu neapărat în pădure, dar sunt multe construcții fără autorizație, din păcate, și toată lumea a primit aceleași măsuri”, ne-a mai spus primarul.

Citește și „Sunt probleme grave legate de modul cum se dau certificatele de urbanism la Piteşti”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *