Web Analytics

Pe principiul „câinii latră, ursul merge”! Abia după ce a trecut vara, au demontat cortul de nunţi construit fără autorizaţie în Pădurea Trivale

de | 13.10.2022 13:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

La sfârșitul lunii iunie, în Pădurea Trivale, pe strada Zamfirești, a fost descoperit un cort neterminat. Primăria a trimis atunci Corpul de Control, s-a descoperit că nu avea autorizație, iar constructorul a primit amendă. La acea vreme, primarul Cristian Gentea ne-a spus că s-a stabilit oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate. Între timp, a trecut vara și, pe 26 septembrie, un piteștean a postat pe facebook fotografii cu terasa luminată, aranjată cochet, cu mese, covor roșu, flori, tacâmuri și chiar împânzită de lume și ospătari, semn că avea loc inaugurarea sau vreo petrecere.

Cu alte cuvinte, deși i s-a pus în vedere sistarea lucrărilor, căci cortul era ridicat fără autorizație, constructorul tot a terminat terasa. În comentarii, cetățenii s-au declarat nemulțumiți de construcția care riscă să creeze un precedent periculos în „plămânul verde” al orașului și au criticat autoritățile. La o zi după ce piteștenii au luat atitudine, Poliția Locală a făcut un control la locul cu pricina, iar cortul a fost desființat pe 28 septembrie. Chiar și în pozele din ziua controlului se observă luminițele și candelabrele pe jos.

Citește și De bine ce e protejată, în Pădurea Trivale s-a construit un cort pentru nunţi

Arhitectul a cerut desființarea construcției până la sfârșitul lunii septembrie

Cristina Munteanu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei, ne-a explicat de ce nu a fost demontată construcția până în septembrie. „Pe 21 iunie, Poliția Locală a constatat contravenția pe Legea 50. Pe 23, două zile mai târziu, arhitectul-șef a stabilit cuantumul amenzii, 5000 de lei, și desființarea construcției, pentru că nu avea autorizație de construire. Și a stabilit că trebuie desființată construcția și adus terenul la forma inițială, până în 30 septembrie. Iar pe 27 septembrie, au fost să verifice, au făcut din nou un proces verbal și au constatat că sunt, într-adevăr, în procedură de desființare a cortului respectiv. Pe 5 octombrie au fost din nou să verifice; nu mai era nimic”.

Citește și Patronul de la Rehoma, amendat cu 5000 lei pentru terasa construită ilegal în Pădurea Trivale

Patronul de la „Rehoma” a pretins că nu a auzit întrebarea ziaristului, apoi nu a mai răspuns la apel

Terasa din pădure aparține firmei „Rehoma”, care se ocupă cu organizarea de evenimente și al cărei patron este Nicolae Popescu. În vară, acesta ne spunea nonșalant că respectiva construcție e doar o terasă demontabilă, pe care astăzi o montează, iar mâine o poate demonta. Numai că ziua demontării a venit abia după trei luni de când a primit amenda, timp în care terasa a fost dichisită și a primit și invitați. L-am contactat din nou pe Nicolae Popescu. Ne auzea atunci când a răspuns, dar când l-am întrebat direct despre terasa demontabilă a invocat motivul că nu se aude: „Alo, nu se aude nimic! Eu n-aud nimic, nu se aude”… și apoi s-a închis apelul. Deși l-am mai sunat o dată, acesta nu a mai răspuns.

Citește și Avem rechizitoriul primului caz de răspundere penală pentru tăieri din Pădurea Trivale

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Desfintati si cortul de nunti de langa Auchan Bascov. trei zile pe saptamana muzica este la maxim pana la 4 dimineata, plus foc de artificii. Solicit Garzii de Mediu sa faca control si sa masoare decibelii de la acest cort !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *