Web Analytics

Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

de | 28.01.2022 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Comisarulșef Cristian Mihalcea (foto), șeful Poliției Mioveni, dezvăluie că deputatul PSD Nicolae Georgescu i-a recunoscut că a intervenit la ministrul liberal de Interne, Lucian Bode, pentru adjunctul IPJ Argeș, cms. șef Gabriel Gherghe, cerându-i să fie iertat și adus înapoi de la Harghita, unde fusese mutat de IGPR
Mihalcea susține că deputatul argeșean i-a spus că joacă fotbal cu ministrul de Interne, ba chiar că acesta a venit la țară la el, la Ionești
Mihalcea susține că a devenit incomod după ce a devoalat rețeaua lui Stelică Crăciun și legăturile de corupție între adjunctul său, Marius Aioanei, și șefii PNL Argeș, în frunte cu deputatul Adrian Miuțescu

Domnule comisar-șef Cristian Mihalcea, ați ieșit la pensie. Ce s-a întâmplat de nu vi s-a mai prelungit cu încă un an delegarea pe funcția de comandant al Poliției Mioveni? Asta în contextul în care, inițial, atât SIPI, cât și comanda IPJ Argeș trimiseseră un raport pozitiv la IGPR.

– Cu siguranță ceva s-a întâmplat și este rodul muncii politicienilor. Și spun aşa pentru că raportul făcut de mine la IPJ Argeș, în 20.10.2021, a plecat la București cu toate avizele pozitive, inclusiv de la SIPI Argeș. De la IGPR a plecat tot cu propunere pozitivă și luni, 10.01.2022, materialul a ajuns la Resurse Umane, ocazie cu care domnul ministru Bode, din câte am înțeles, a vrut în mod special să mai primesc un aviz de la șeful DGIPI.

Care e structura pe țară, deasupra SIPI Argeș…

– Da, e structura pe țară, dar eu nu sunt în subordinea dânșilor. Și dacă aveau ceva despre mine, deci toate materialele, despre mine și despre orice polițist, făcute de SIPI Argeș, pleacă la structura centrală. Și de acolo se analizează și se trimite pentru control. Deci, dacă era ceva negativ, trebuia să-l dea SIPI Argeș. Or, de aici mi s-a dat aviz pozitiv.

Bun, ce credeți că s-a întâmplat?

– Vă spun ce știu că s-a întâmplat, că de crezut cred mai multe. Știu că au cerut din nou un aviz și undeva joi, vineri, la mijlocul săptămânii trecute, nu venise avizul. Și mai știu că în data de 17 ianuarie, la ora 10.30, a ieșit dosarul meu cu raport negativ de la dl ministru Bode, pe baza avizului negativ dat de DGIPI. Probabil a fost o înțelegere. S-au gândit că, și dacă contești în instanță, secretizează și parasecretizează motivația pe care s-a dat avizul, ca să nu poți să ataci în instanță. Eu nu înțeleg ce s-a schimbat de anul trecut, când am primit aviz favorabil, în acest an, în care nu am mai primit. Că, sincer, am fost bolnav vreo două, trei luni, cu o boală destul de urâtă, din birou n-am ieșit, iar de acasă nu prea ies, să zică nu știu cine că mă întâlnesc cu vreun politician. Cu toate că alții din Inspectorat pot să se ducă toată ziua cu ei la masă, pot să relaționeze, pot să facă orice. Eu n-aveam voie nimic.

Bun, mai departe ce mai știți? Vorbeați de politicieni.

– Ce mai știu… Eram convins că, după episodul Aioanei – PNL Argeș (fostul comandant adjunct de la Poliția Mioveni, subcomisarul Marius Aioanei, n.red.), se vor îndrepta împotriva mea. Și că-l vor pune pe Aioanei să-mi facă tot felul de plângeri. Cred că nu le-a căzut deloc bine politicienilor ca de la un șef de poliție de oraș toată conducerea PNL Argeș să fie decapitată de DNA.

Citește și Comisarul şef Mihalcea dezvăluie că unul dintre adjuncţii IPJ Argeş ar fi intervenit pentru un transportator care circula fără rovinietă

„Pe fostul meu adjunct Aioanei nu-l putea pune decât Gherghe să facă plângeri împotriva mea”

Fiți mai clar: cine îl punea pe fostul dvs adjunct, Marius Aioanei, să facă plângeri împotriva dvs?

– Domnule, ca să fie clar! Pe fostul meu adjunct Aioanei nu-l putea pune decât Gherghe (adjunctul IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, n.red.) să facă plângeri. Gherghe peste tot a spus, chiar mie mi-a spus-o în față, în parcare, chiar și fratelui meu i-a spus (medicul militar al IPJ Argeș, Gabriel Mihalcea, n. red.), că nu mă iartă și că din cauza mea nu este inspector-șef al IPJ Argeș. Nu din cauza mea n-a mai fost Gherghe inspector-șef.

Fiți mai explicit! Ce motiv ar fi avut dl Gherghe să spună că din cauza dvs n-a mai devenit dânsul inspector-șef? L-ați reclamat pe undeva?

– El așa spune, că l-am reclamat. Însă eu vă spun că nu este așa. Da, de discutat am mai discutat, pentru că relația Aioanei – Gherghe – Stelică Crăciun era de notorietate. Și cu Iancu Costinel (polițist la Serviciul Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș, n.red.). Și este de notorietate această relație încă din 2010. Ei au tăiat și au spânzurat și s-au folosit de tot felul de prieteni și de tot felul de denunțuri ca să te stopeze în carieră pentru ca ei să vină pe acele funcții dorite de ei. Să fie sănătoși, să le stăpânească sănătoși. Cel puțin am satisfacția că eu nu am în IPJ Argeș porecla de Geoană sau Prostănac!

Care a fost contribuția politicienilor la îndepărtarea dvs, după cum spuneți?

– A început atunci când am făcut o sesizare împotriva d-lui Gherghe și știți că a fost trimis trei luni la IPJ Harghita. Se găsise o formulă să-l trimită la Harghita și să-l lase acolo, pentru că făcuse destule mizerii în Inspectorat, la Argeș. Haideți, că poate nu mizerii, că sunt eu acum supărat, dar făcuse ce nu trebuie și cei de la IGPR au analizat bine și l-au trimis acolo. De la acel listing cu convorbirile pe WhatsApp între Gherghe și Aioanei, că parcă Dumnezeu a vrut să-mi pice telefonul în mână.

Citește și Caracatiţa familiei Mihalcea de la Ştefăneştiicele Mihalcea – 9.500

„Am descoperit în telefonul de serviciu primit niște convorbiri pe WhatsApp, între Gherghe și Aioanei, despre cum să mă facă”

Fiți mai explicit! V-a picat un telefon în mână. Al cui? Ce ați descoperit în el?

– Deci, în urmă cu doi ani, mi s-a spart telefonul de serviciu și am cerul la Inspectorat să-mi dea altul. Seara, când am băgat cartela în telefonul de serviciu primit, au apărut niște discuții și părea că eu discutam cu Aioanei. Care mă făcea animal și câte și mai câte…Apăreau și niște fotografii cu file din diverse dosare de cercetare… Credeți-mă că am intrat în niște trepidații și mi-am zis: ”Aoleu, ăștia de la Inspectorat vor să mă facă și de asta mi-au dat telefonul ăsta! Am început să tremur, pur și simplu, fiindcă nu înțelegeam. Erau discuții că eu aș fi vorbit cu primarul de la Câmpulung pentru diverse chestii și eu știam că n-am făcut așa ceva. Am printat toate discuțiile apărute pe WhatsApp-ul noului telefon. Apoi am înțeles că, de fapt, am primit fostul telefon al adjunctului Gherghe și că, de fapt, discuțiile pe care le văzusem erau între Gherghe și Aioanei.

Și, de fapt, ce ați descoperit?

– Niște discuții între Gherghe și Aioanei despre cum voiau să mă facă, îmi ziceau animal, plus alte discuții de aranjamente, mutări, pe cine să ducă colo-colo…

Să vă facă în ce sens?

– Îmi făcuseră două dosare penale. Eu am pus frumos aceste discuții între ei la dispoziția DGA și a Parchetului. Și la dispoziția domnului comisar-șef Marian Badea, care era atunci șef al IPJ Argeș (e și acum, a luat concursul pe post, n.red.). Mi se mai trage probabil și că am plusat cu o sesizare vizavi de un dosar al lui Stelică Crăciun. Am primit și eu informații de la cineva și am și scris în sesizare de la cine am primit, că nu visam eu noaptea.

Citește și Crăciun îl ameninţa pe WhatsApp pe Miuţescu şi retransmitea mesajele, să le vadă şi adjunctul Poliţiei Judeţene, Gabriel Gherghe

„În sesizarea împotriva lui Gherghe am scris despre un dosar al lui Stelică Crăciun, care a fost ținut mult pe la Inspectorat, n-a fost lucrat”

În ce sens ați plusat?

– Am făcut o sesizare la șeful IGPR. Asta pe lângă ce am pus la dispoziție, mă refer la listingul cu convorbirile între Gherghe și Aioanei.

Și care-i legătura d-lui Gherghe cu Crăciun?

– În sesizarea împotriva lui Gherghe am scris despre un dosar al lui Stelică Crăciun, care a fost ținut mult pe la Inspectorat, n-a fost lucrat. Eu am și spus de la cine a venit documentul și l-am dat mai departe, că așa mi s-a părut corect. Cam atunci s-a luat măsura să-l delege pe el la Harghita. După ce a plecat la Harghita, conducerea IGPR ar fi luat o hotărâre, nu sunt sigur, ca Gherghe să rămână în continuare acolo încă trei luni. La momentul acesta apare un domn primar din zonă…

Și nu-i puteți da numele?

– Nu. Vă spun doar că e un primar, care-l roagă pe un domn parlamentar, prieten cu dl Bode, care venise deja ministru…

Citește și Avocatul Sabie i se plânge lui Crăciun că procurorul Ioana i-a făcut plângere la DNA

Nici parlamentarului nu-i puteți da numele?

– Vi-l dau, e Nicu Georgescu (deputat PSD de Argeș, n.red.). La el s-a apelat să intervină la ministrul liberal să-l aducă pe dl Gherghe de la Harghita înapoi la Argeș. După această intervenție, probabil că toată lumea l-a perceput pe dl Gherghe ca fiind omul d-lui ministru Bode. Deși vă spun că Nicu Georgescu n-a intervenit dintr-un interes al lui…

Bun, dar ce influență și de unde până unde a avut domnul deputat Nicu Georgescu, un PSD-ist, la un ministru liberal de interne, așa cum este dl Lucian Bode?

– Păi, sunt prieteni dl Nicu și cu dl ministru. Chiar domnul deputat Nicu Georgescu mi-a spus. Eu am aflat informația de unde am aflat și l-am întrebat direct într-o sâmbătă, la primărie la Mioveni, pe bancă. Mai eram și cu cineva acolo. Iar domnul deputat mi-a spus: „Domnu’ Mihalcea, eu n-am știut (de conflictul Mihalcea – Gherghe, n.red.), însă m-a rugat un prieten – și pe urmă am aflat cine e prietenul – să pun o vorbă bună pentru Gherghe să-l aducă înapoi, că e omul nostru, că nu știu ce și nu știu cum… Eu am zis că fac bine!”, mi-a mai zis dl Nicu Georgescu. Care, săracu, a fost de bună-credință. Mi-a zis că joacă fotbal împreună cu dl ministru Bode, că așa s-au cunoscut. Dânsul, dl deputat, mi-a spus că dl ministru a fost chiar la dânsul la țară, în Argeș, la Ionești. Și că e prieten foarte bun. Vedeți dvs, eu de aici încolo ce pot să cred? Pentru că orice sesizare a mea… Am fost în luna a opta, anul trecut, în audiență la dl secretar de stat Despescu. Am depus un memoriu, i-am explicat care sunt problemele mele pe scurt și i-am lăsat raportul. I-am expus problemele mele în două minute, le-a înțeles, omul s-a comportat foarte profesionist, nimic de zis și le-a dat mai departe. Mai departe vă dați seama ce s-a ales, dacă toată lumea știe că dl Gherghe a revenit cum a revenit de la Harghita, nimeni nu mai are curaj să se atingă de el. Acolo, la minister, am spus că sunt hărțuit de Gherghe și atât.

Citește și Exclusiv. Ce s-a descoperit la percheziţia informatică / Poliţistul Aioanei era sluga lui Stelică Crăciun. Mesajele de pe WhatsApp l-au deconspirat

„Ştiam că Miuţescu şi Tofan sunt prieteni cu adjunctul meu, Aioanei”

Dacă înțeleg bine, susțineți că a fost un complex de factori, incluzând și oameni politici, alături de adjunctul IPJ Argeș, dl Gabriel Gherghe, pentru care nu vi s-a mai prelungit cu încă un an delegarea la comanda Poliției Mioveni…

– Nu știu dacă Gherghe a fost decisiv, însă părerea mea e că cel mai mult a cântărit decapitarea conducerii PNL, deși vă spun sincer că asta nu a avut treabă cu mine. N-am avut eu treabă nici cu Miuțescu, nici cu Tofan, nu i-am cunoscut în viața mea. Știam însă că amândoi sunt prieteni cu adjunctul meu Aioanei și chiar într-o ședință cu colegii mei de la Poliția Mioveni le-am spus, așa presimțeam eu, la experiența mea, că Miuțescu va sfârși ca Mircea Drăghici. Și uitați că am avut dreptate!

Excludeți acum o nouă intervenție a deputatului Nicu Georgescu la ministrul Bode, de data asta în legătură directă cu dvs, să nu vi se mai prelungească cu încă un an detașarea la Mioveni?

– Nu o exclud.

Prin urmare, la scoaterea dvs la pensie au concurat atât factori din PNL, cât și din PSD.

– Da. Păi, nu i-am deranjat și pe unii și pe alții?

Citește și Surse. Comisarul Aioanei ar fi făcut denunţ despre mai mulţi politicieni argeşeni

„De la devoalarea reţelei lui Stelică Crăciun a început totul”

Și devoalarea rețelei lui Stelică Crăciun și a Cartelului de la Mărăcineni ce rol a mai avut atunci?

– Păi, de aici a început totul. Cred că și eu am făcut o greșeală, pentru că atunci când n-am primit salariul de excelență, că s-a opus dl Gherghe, l-am invitat la Mioveni și i-am spus: „Uite, Gabi, hai să-ți arăt ce informații am dat eu la Inspectorat! Ca să vezi că mi-am făcut treaba de polițist și meritam acel salariu”. Atunci a văzut ce informații am dat eu în lucru și până m-am dus să fac o cafea sau un ceai, nu știu ce i-am dat, el a accesat în calculator și mai în spate și a văzut mai multe. A văzut și alte informații despre unele grupări infracționale și chiar mi-a reproșat: „A, păi sunt și eu pe aici!”. La care i-am spus: „Nu ești tu, măi, pe aici!”. După care, la două săptămâni, a apărut ceva într-un ziar că eu am dat informații inclusiv despre prieteni și mi-am dat seama că numai de la Gherghe era. Probabil i-a spus lui Iancu Costinel (ofițer la S.O.S din cadrul IPJ Argeș, n.red.), pentru că acolo, ce să mai discutăm, e aceeași grupare Iancu Costinel – Gherghe – Aioanei de când se știu ei, din 2010, că așa au început, numai cu mizerii împotriva colegilor. Și au continuat. Și să știți că le-a reușit! Cum poți să girezi tu, domnule Gherghe, un om ca Aioanei, care a făcut reclamații împotriva mai tuturor colegilor de la Mioveni, inclusiv împotriva comandanților, precum Pieleanu și Florin Mocanu? Și s-a dovedit asta când a venit comisia de inventariere, după ce Aioanei a fost pus sub acuzare de către DNA. Cum poți să girezi niște oameni ca Aioanei și Stelică Crăciun? Ați văzut și din mesajele de pe WhatsApp! Cum poți tu, Gherghe, să-i transmiți mesaj lui Stelică Crăciun prin Aioanei? Și să-i spui că tu, Gherghe, i-ai purtat stimă și îi vei purta stimă în permanență lui Stelică Crăciun? Haideți, domnule, despre ce vorbim?

Citește și Dr. Gabriel Copciag: „Valul este mare, sunt multe cazuri cu afecţiune pulmonară agravată”

„Nu Mihalcea a făcut de râs imaginea IPJ Argeş, ci Gherghe, cu Aioanei şi Iancu Costinel”

Dar din stenograme reiese că dl Gherghe a fost destul de prudent, nu i-a răspuns la mesaje lui Stelică Crăciun. Niciodată n-a apărut dânsul direct.

– Păi, știa că este înregistrat, monitorizat! Haideți, domnule, să fim serioși! Despre ce vorbim? Că nimeni de la IGPR nu s-a sesizat că în acele stenograme Stelică Crăciun spune că a ascultat el înregistrările cu Vișan și cu Zaris (Gheorghe Vișan și Costi Zaharia, oameni de afaceri din Mărăcineni, n.red.) și că o să-i facă el. Păi, de unde a avut acces Crăciun la înregistrări? În loc să se sesizeze de unde are acces unul ca Stelică Crăciun la înregistrări din dosare, cei de la IGPR au fost deranjați că acele stenograme, cu discuțiile dintre Aioanei și Crăciun, au apărut la dvs în presă. Și că Mihalcea le-a dat și a făcut de râs imaginea IPJ Argeș. Nu, domnilor de la IGPR, nu Mihalcea a făcut de râs IPJ-ul, ci Gherghe, cu Aioanei și cu Iancu Costinel. Că din 2010 numai asta fac!

Ce veți face în continuare?

– Am cerut de la Resurse Umane să mi se aducă la cunoștință actul administrativ. Pentru că îl voi contesta în instanță. Nu pentru că aș avea șanse, sunt conștient că nu am. Dar măcar să trag un semnal de alarmă ca, pe viitor, să nu mai pățească asemenea mizerii și alți colegi din IPJ Argeș.

Citește și Războiul stelelor în Poliţie. Comandantul Pieleanu şi adjunctul Gherghe s-au înscris la concursul pentru şefia IPJ Argeş

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii