Web Analytics

Comisarul şef Mihalcea dezvăluie că unul dintre adjuncţii IPJ Argeş ar fi intervenit pentru un transportator care circula fără rovinietă

de | 14.04.2016 11:42 | Dezvăluiri

# Comandantul Poliţiei Mioveni rupe tăcerea impusă de şefii săi de la judeţ

În cursul lunii martie, mai multe redacții din Argeș, printre care și Jurnalul, au primit o sesizare anonimă cu privire la o situație conflictuală existentă la nivelul Poliției Mioveni. Pe scurt, petiționarii anonimi cereau mutarea șefului Poliției Mioveni, cms. șef Cristian Mihalcea (foto), pe motiv că acesta ar fi răspândit zvonuri cu privire la relația adulteră dintre doi subordonați, respectiv un domn și o doamnă ofițer, ambii căsătoriți. Spre deosebire de alții, am optat să investigăm mai în amănunt ce se află dincolo de această sesizare anonimă care aducea mai mult a delațiune. Și așa am ajuns să descoperim o adevărată bombă de presă, confirmată de o scrisoare/sesizare trimisă de însuși șeful poliției Mioveni, care ne-a rugat să o dăm publicității în ediția din această săptămână a ziarului noastru.

Comandantul Mihalcea ne-a scris în baza Legii avertizorului public

La mijlocul lunii martie, șeful poliției Mioveni s-a trezit drept țintă a unei telenovele cu parfum de delațiune, la scurt timp după ce a inițiat mai multe acțiuni de verificare a plății rovinietei de către marile firme de transport care lucrează cu uzina Dacia și nu numai. Iar rezultatul a fost unul șocant, în sensul că bugetul de stat este văduvit de plata a milioane și milioane de euro din cauză că o parte din marii transportatori ce tranzitează Mioveniul nu plătesc taxă de rovinietă. Și exact asta a descoperit și comisarul șef Mihalcea în urma acțiunilor comune desfășurate cu CNADNR. Mai mult, urmare a investigațiilor întreprinse, am aflat că pe raza județului Argeș sistemul de supraveghere video pentru verificarea plății rovinietei este amplasat tocmai la dracul în praznic, în comuna Buzoești, ca și cum acolo ar fi buricul transportului de mărfuri din România, nu la Mioveni. Nu mică ne-a fost surpriza când, pe 11 aprilie, luni, comisarul șef Cristian Mihalcea ne-a trimis la redacție o scrisoare în care confirmă, punct cu punct, investigațiile noastre. Șeful Poliției Mioveni s-a hotărât să rupă tăcerea impusă de către comandanții săi de la IPJ Argeș, uzând de legea 571/2004, Legea avertizorului public, cea care reglementează unele măsuri privind protecția persoanelor care au reclamat sau au sesizat încălcări ale legii în cadrul autorităților publice, instituțiilor publice și ale altor unități, săvârșite de către persoane cu funcții de conducere sau de execuție din autoritățile, instituțiile publice și din celelalte unități bugetare. Ofițerul Cristian Mihalcea confirmă practic că acțiunile sale pentru a aduce bani la bugetul statului au deranjat interesele anumitor transportatori care nu plătesc rovinieta și dă și un exemplu de transportator sancționat și pentru care ar fi intervenit unul dintre  șefii IPJ Argeș.  Lucrurile se complică, așadar, mai ales că Mihalcea dezvăluie în scrisoarea sa că a depus și sesizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Titlurile și subtitlurile aparțin redacției.

Mihalcea: „N-am intrat în concediu medical ca să mă sustrag verificărilor, ci fiindcă în ultimii doi ani am suferit 6 intervenţii chirurgicale”

„Domnule Redactor Sef,

Subsemnatul Mihalcea Cristian, ofițer de poliție în cadrul IPJ Argeș-șef poliție oraș Mioveni, având în vedere că în ultima perioadă la adresa mea au fost publicate mai multe articole de presă care au condus la afectarea imaginii proprii, demnității și cinstei, în baza prevederilor legii nr. 571/2004, fac următoarele precizări:
1. Referitor la faptul că am intrat în concediu medical pentru a mă sustrage verificărilor efectuate de biroul control intern al IPJ Argeș, precizez următoarele: în data de 4 martie 2014 am suferit un accident de muncă fiind diagnosticat cu fractură cominutivă epi- metadiafizară proximală tibie stângă. Începând cu data menționată mai sus am fost supus unui număr de 6 (șase) intervenții chrurgicale. În anul 2015 am fost consultat de medici specialiști la două clinici, din Austria și Germania, care mi-au recomandat o ultimă intervenție chirurgicală în România, premergătoare unei intervenții chirurgicale care poate fi realizată numai în Germania pentru implantarea unei proteze personalizate. Operația din România a avut loc la Spitalul Floreasca în perioada 28.03.2016-04.04.2016, fiind programată încă din decembrie 2015. Anexez alăturat biletul de ieșire din spitalul Floreasca și adeverință medicală eliberată de clinica de ortopedie din Stuttgart (dr. Patrik Reize). După cum se observă din documentele medicale puse la dispoziție, în niciun caz nu m-am sustras controlului efectuat de conducerea IPJ Argeș, acestea fiind simple delațiuni.

Mihalcea: „Așa zisele stări conflictuale au apărut suprapuse cu acțiunile pe care le-am inițiat și prin care am descoperit fraudarea bugetului public prin neplata rovinietei”

2. Așa cum s-a relatat punctual în săptămânalul Jurnalul de Argeș, care a respectat deontologia și m-a contactat pentru un punct de vedere, nu am putut să îl ofer deoarece conducerea IPJ Argeș mi-a interzis, motivat de faptul că există o verificare în curs în ceea ce mă privește. Mă văd acum nevoit să revin și să-mi apăr onoarea datorită faptului că anumite persoane interesate au propagat în spațiul public ideea că la nivelul poliției orașului Mioveni există o stare conflictuală între mine și câțva subordonați. În realitate, în ultimii doi ani am fost în concediu medical un număr total de 254 de zile. În toată această perioadă, la comanda poliției orașului Mioveni s-a aflat adjunctul meu și alți ofițeri din cadrul poliției. Odată cu revenirea la serviciu am desfășurat, conform legislației în vigoare, mai multe verificări și acțiuni în domeniul poliției rutiere, ocazie cu care s-au constatat că mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate transport mărfuri și persoane au pus în circulație autovehicule care nu corespundeau din punct de vedere tehnic și circulau fără rovinietă. Astfel au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale, fiind ridicate certificate de înmatriculare ale acestor autovehicule. La data de 10.03.2016, am fost informat de către un agent de poliție rutieră din subordine despre faptul că, în perioada în care am fost în concediu medical, adjunctul poliției Mioveni l-a chemat în birou și i-a transmis din partea adjunctului șefului IPJ Argeș, comisar șef Gherghe Gabriel, s-o lase mai ușor cu contravențiile (ridicarea certificatului de înmatriculare  pentru defecțiuni tehnice) la o anumită firmă de transport mărfuri care operează pe raza județului Argeș și orașul Mioveni.

Mihalcea: „Aceste aspecte le-am adus la cunoștința șefului IPJ Argeș”

În realitate, acesta este principalul motiv al așa-zisului conflict între mine și câțiva subordonați.Toate așa-zisele stări conflictuale au apărut în spațiul public suprapuse pe acțiunile poliției orașului Mioveni, inițiate de mine, care au depistat modul de fraudare al bugetului public prin neplata rovinietei de către o parte a transportatorilor. Urmare a acestor acțiuni comune desfășurate cu reprezentanții CNADNR Argeș, am fost informat că o anumită firmă de transport, cu sediul în Pitești și care efectuează curse interjudețene, nu are la autovehicule roviniete, aceasta fiind aceeași firmă pentru care adjunctul șefului IPJ Argeș a făcut intervenții la agentul de poliție rutieră din cadrul poliției Mioveni.
Aspectele menționate mai sus au fost aduse la cunoștința șefului IPJ Argeș de îndată ce am aflat și în prezent fac obiectul unor verificări la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Consider că prin publicarea punctului meu de vedere fac un pas important pentru o corectă informare a opiniei publice, precum și pentru apărarea cinstei și onoarei mele de ofițer cu 30 de ani vechime în serviciu.
11.04.2016”
Am încercat să obținem un punct de vedere și de la comisarul șef Gabriel Gherghe, adjunct al șefului IPJ Argeș, însă nu a răspuns la telefon. Am trimis o solicitare în acest sens și la biroul de presă al IPJ Argeș. Ni s-a răspuns doar că se fac verificări privind climatul organizaţional existent la Poliţia oraşului Mioveni, la finalul cărora se vor dispune măsurile legale.
Material realizat de Alina Crângeanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole