Web Analytics

Exclusiv. Ce s-a descoperit la percheziţia informatică / Poliţistul Aioanei era sluga lui Stelică Crăciun. Mesajele de pe WhatsApp l-au deconspirat

de | 5.08.2021 13:51 | Actualitate, Dezvăluiri

Vă reamintim că Stelian Crăciun este trimis în judecată pentru șantaj în formă continuată și amenințare, după ce împotriva lui au depus plângeri doi oameni de afaceri, un consilier local din Mărăcineni, un polițist de la Serviciul Operațiuni Speciale și un avocat. De asemenea, și adjunctul Poliției Mioveni, subcomisarul Marius Aioanei, a fost pus sub acuzare de către DNA pentru activități de comerț incompatibile cu statutul de polițist. Din mesajele de pe WhatsApp, rezultă că cei doi au planificat, redactat și depus mai multe reclamații împotriva comandantului Poliției Mioveni, cms. șef Cristian Mihalcea, și împotriva soției sale, Daniela, dar se interesau și de băiatul cel mare al comandantului, Eduard Mihalcea.

Într-un mesaj de o duritate incredibilă, subcomisarul Aioanei i se confesează lui Crăciun că dorește ce e mai rău pentru șeful său, cms. șef Cristian Mihalcea: „Sper să pice răpus de careva la câte a făcut, nu doar biologic”. De asemenea, în activitatea lor infracțională, Stelică Crăciun și Marius Aioanei îi luaseră la ochi și pe chestorul Dan Fătuloiu, pe fiul acestuia, Alex, dar și pe primarul Ion Georgescu de la Mioveni.

Subcomisarul Aioanei, către Crăciun: „Dă-i să zacă cumva lui Mihalcea”

Pe 26.03.2020, într-un dialog pe WhatsApp, subcomisarul Marius Aioanei îl informează pe Stelică Crăciun, la ora 9.47 și 34 secunde, că șeful IPJ Argeș, cms. șef Tudorel Pieleanu a fost detașat/exilat la Covasna. De asemenea, Aioanei îi cere lui Crăciun să-l atace/reclame pe șeful său de la Poliția Mioveni, cms. șef Cristian Mihalcea.
– Aioanei: „Pieleanu, 4 luni la Covasna” și „Dă-i să zacă cumva lui Mihalcea. Pe orice cale. E zguduit mai rău ca oricând. Se clatină rău.”
– Crăciun: „Să treci pe la mine să bem o cafea.”
– Aioanei: „Dacă vrei, îți spun eu câteva să le pui pe tapet. M-a băgat jegul numai în tură de noapte. Sunt ca un câine leșinat.”
– Crăciun: „Totul se plătește în viață. Nu ai cum să rămâi dator. Vine și vremea lui”.
– Aioanei: „Sper să pice răpus de careva la câte a făcut, nu doar biologic.”
– Crăciun: „Cred că mă visează și ziua și noaptea”. Tot Crăciun, către Aioanei: „M-a sunat Gherghe (adjunctul IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, n.red.) și m-a întrebat dacă sunt jurnalist. Râdea de ms. cu Mihalcea, dar nu prea cu Chirilă” (Cătălin Chirilă, fost ofițer sub acoperire la DGA și la Serviciul de Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș, în prezent pensionat și prieten cu Gabriel Gherghe, n.red.).
– Aioanei: „Îl lasă și pe Chirilă. Ai încredere în mine.”

Crăciun: „Și ce vrei, să ne predăm?!… Merg până la capăt de linie”

A doua zi, pe 27.03.2020, Aioanei îl informează pe Crăciun că a început războiul cu șeful acestuia, Cristian Mihalcea, comandantul Poliției Mioveni.
– Crăciun: „Cum ești?”
– Aioanei: „În război deschis. Cu Mihalcea. Aștept să mă torpileze în ziare.”
– Crăciun: „Mergi înainte cu capul sus.”
– Aioanei: „Azi Mihalcea a fost la Vasilescu (chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, n.red.) printr-o simplă interpelare a doctorului. Doar a pus mâna pe telefon. Și a deschis ușa.”
– Crăciun: „Și ce vrei, să ne predam?!… Merg până la capăt de linie.”

Crăciun: „Știe și Gherghe de Mihalcea și zicea că are dosar penal”

Pe 5.04.2020, Stelian Crăciun îi spune subcomisarului Aioanei că Mihalcea ar avea dosar penal și că știe asta de la adjunctul IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, deși recunoaște că nu are încredere în acesta din urmă.
– Crăciun: „Salut, șef! Știe și Gherghe de Mihalcea și zicea că are dosar penal pentru extindere. Eu tot cred că e pe mână cu el.”
– Răspunde Aioanei: „Nu cred, șef.”

Prompt, pe 7.04.2020, polițistul Aioanei, adjunct al Poliției Mioveni, îl informează aproape resemnat pe Crăciun cine e noul șef al poliției județene.
– Aioanei: „Neagoe, inspector-șef. Omul lui Dan Nicolae. Tot mici am rămas.”

Crăciun îl informează pe Aioanei că a intentat 35 de procese și a făcut 35 de plângeri penale

Pe 15. 04.2020, Crăciun îl informează pe Aioanei despre câte procese și plângeri penale a făcut și îi timite și o captură de pe portalul instanței.
– Crăciun: „35 procese. Total 70. O să se sature Iancu și gașca lui de șmecheri (ofițerul Costinel Iancu de la Serviciul Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș, n.red.). Și mai are 18 cu Iancu și Jurnalul de Argeș. 35 de plângeri penale. 17 le-a făcut în instanță lui Iancu și Impuls de Argeș. Toate penal și civil. Îl chem și pe Mihalcea în 30 martor, și pe Dan Nicolae, și pe Mârzacu și Călin Nistor” (Dan Nicolae e fost șef al DGA Argeș și IPJ Argeș, Călin Nistor, fost adjunct în DNA, Structura Centrală, iar Marius Mârzacu, actual șef al DGA Argeș, n.red.).
– Aioanei: „Ar fi bine să zici și de nevastă-sa… Dacă o bagi și pe ea în cărți, moare Mihalcea”

Pe 12.05.2020, subcomisarul Aioanei îi dă din nou indicații lui Crăciun să-l reclame pe cms. șef Mihalcea, dar și pe soția acestuia, Daniela. De asemenea, Aioanei povestește și ce discuție a avut cu adjunctul IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, despre el, despre Crăciun. Inclusiv despre cererea lui Crăciun la Gherghe (și căreia acesta din urmă nu i-a dat, totuși, curs) de a-l pune pe George (ofițerul George Duca, n.red.) într-o funcție de conducere la IPJ Argeș.
– Crăciun: „Cf ?”
– Aioanei: „Să faci vorbire în material și de cominco.”
– Crăciun: „Ok. Joi vine Florin și o termin” (Florin Sabie, avocatul lui Crăciun, n.red.).
– Aioanei: „M-au chemat să-mi prezinte materialul. De cercetare prealabilă.”
– Crăciun: „Cine?”
– Aioanei: „Pătrașcu, Secția 2.”
– Crăciun: „Te duci cu Florin.” (Florin Sabie, avocatul lui Crăciun, n.red.)
– Aioanei: „Da, o să-l iau și pe el.”
– Crăciun: „Ok.”
– Aioanei: „Înainte să dai drumul la lucrare, să mi-o arăți.”
(E vorba de o reclamație a lui Crăciun împotriva cms. șef Cristian Mihalcea despre o hală pe care familia acestuia, prin soție, o deține în Mioveni, n.red.)
– Crăciun: „Ok. O corectăm, dacă e nevoie.”
– Aioanei: „Trebuie făcută și la Oficiul de Cadastru. Ideea e că pe 22.05 am informația că vor veni din nou în control.”
– Crăciun: „Cine ?”
– Aioanei: „Ape și Mediu. Vin să verifice stația de epurare (din Mioveni, n.red.). Dar ar trebui să fie depusă sesizarea cu deșeurile. Ca să verifice și asta (sesizarea cu hala familiei Mihalcea, n.red.). Ar fi bine să zici și de nevastă-sa… Dacă o bagi și pe ea în cărți, moare Mihalcea.”
– Crăciun: „Ok. Cum o cheamă?”
– Aioanei: „Daniela Mihalcea.”
– Crăciun: „Da”.

Aioanei: „Trebuie să dea o bere Gherghe, că i-am luat apărarea, în detrimentul lui Mihalcea”

Și mesajele lui Aioanei despre adjunctul IPJ Argeș, cms. șef Gabriel Gherghe, în care Crăciun spune că nu prea are încredere, sunt spectaculoase.
– Aioanei: „Uite ce scria Mihalcea către Pieleanu… (Și îi redă/divulgă lui Crăciun o filă din raportul scris de cms. șef Cristian Mihalcea către comandantul IPJ Argeș, Tudorel Pieleanu: «În ultimele două zile, de când a venit la serviciu, subcomisar Aioanei Marius verifică documente de planificare, găsind tot felul de motive, anunțându-l în timp real pe Gherghe Gabriel. (…) Niciun lucrător nu mai vrea să efectueze planificarea, starea de spirit fiind afectată de acțiunile subcomisarului Aioanei Marius; (…) personal mă simt vânat, nu mă pot concentra, toată ziua trebuie să fac față controalelor dispuse la Biroul Control Intern, ceea ce îmi afectează activitatea; (…) În situația dată, noi nu mai putem lucra cu acest stres…, nu mai pot colabora cu subcomisar Aioanei Marius»).

– Tot Aioanei: „Și uite ce i-am scris eu lui Pieleanu… Trebuie să dea o bere Gherghe, că i-am luat apărarea, în detrimentul lui Mihalcea. I-am spus lui Gherghe că n-ai încredere în el.”
– Crăciun: „Și ce a zis?”
– Aioanei: „Mamăăă… Săracul…”
– Crăciun: „E stresat…”
– Aioanei: „Da.”
– Crăciun: „Le vine rândul.”
– Aioanei: „A zis că el nu vrea răul tău… Că te-a respectat tot timpul.”
– Crăciun: „Ai crezut…”
– Aioanei: „I-am zis: «Da, mă Gabi, dar pentru George n-ai făcut nimic. D-aia e Stelică supărat»…” (E vorba de ofițerul George Duca, cel pentru care Stelică Crăciun a intervenit la adjunctul IPJ Argeș să primească o funcție de conducere.)
– Crăciun: „Și ce a zis?… Că l-a trimis la mișto saă vb cu Mocanu.”
– Aioanei: „A zis că i-a propus un șef de birou Ordine Publică. Și că l-a refuzat.”
– Crăciun: „În locul lui Marinescu. Avansare în grad nimic.”
– Aioanei: „I-am spus că trebuie să țină aproape, altfel nu e ok… Și că George merita un pic de atenție. Mi-a promis că așa va face.”
– Crăciun: „E mincinos.”
– Aioanei: „N-am încredere, boss, decât în mine. Și nici în mine în totalitate. Eu i-am spus în față că-și urmărește doar interesul lui”.
– Crăciun: „Și al lui Iancu.”
– Aioanei: „Și că nu se gândește decât la el. Și că nu se gândește și la alții. I-am spus că pe mine nu mă apără la județ deloc.”
– Crăciun: „F bn.”
– Aioanei: „Că mă zugrăvesc ăia în toate felurile…”
– Crăciun: „Așa este.”
– Aioanei: „Că mă bălăcărește Mocanu (cms. șef Florin Mocanu, al doilea adjunct al IPJ Argeș, n.red.) în toate felurile și nu face nimic. Să-i închidă gura.”
– Crăciun: „Dar e pe mână cu Mocanu.”
– Aioanei: „Cred.”
– Crăciun: „Mocanu l-a cercetat în dosarul «Permisele»…”
– Aioanei: „Păi altfel cum îți închipui că nu-l pune cu botul pe labe?!”
– Crăciun: „Amândoi au vândut permise.

Crăciun: „Fac mai multe, dar dacă știi cu Fătuloiu ceva. Vezi că Gherghe e din gașca lui Fătuloiu… Să nu ai încredre în el, că e un pervers”

Pe 21.05.2020, Crăciun îl întreabă punctual pe Aioanei despre Alex, băiatul chestorului Dan Fătuloiu, și despre blocurile/casele pe care acesta le construiește în Mioveni. Spune că are el ce are cu Fătuloiu și îl întreabă pe Aioanei dacă băiatul lui Fătuloiu ridică blocurile împreună cu fiul lui Mihalcea. Subcomisarul Aioanei îi cere lui Stelică Crăciun să se concentreze exclusiv pe reclamațiile împotriva cms. șef Cristian Mihalcea și pe molozul de pe terenul din Mioveni pe care îl deține familia acestuia. Apoi îi promite că îi dă și alte date pentru o reclamație împotriva lui Mihalcea, dar despre un sens giratoriu.
Nervos, Crăciun îi răspunde lui Aioanei că adjunctul Gherghe e în gașca lui Fătuloiu, că îi va veni și acestuia rândul, deși l-a protejat până acum. Amenință totuși că-l va reclama și pe Gherghe, ceva în legătură cu o fină de-a acestuia care deține o balastieră și ar face evaziune. Către final, Crăciun îl sfătuiește pe Aioanei să n-aibă deloc încredere în cms. șef Gabriel Gherghe (nr. 2 în Poliția Județeană), pe care-l caracterizează ca „pervers”.

– Crăciun: „Alex Fătuloiu face blocuri în Mioveni cu băiatul lui Mihalcea?… Sau singur…”
– Aioanei: „Raportează-te doar la molozul acela… Și, eventual, facem alta după… cu giratoriul și altele. Nu e bine să le punem pe toate la un loc.”
– Crăciun: „Fac mai multe, dar dacă știi cu Fătuloiu ceva. Că eu am cu el. Cu Fătuloiu, Georgescu (primarul Mioveniului, Ion Georgescu, n.red.) și Mihalcea. Vezi că Gherghe e din gașca lui Fătuloiu. Dar nu l-am trecut în msj deocamdată (se referă la mesajele denigratoare de pe FB, postate drept comentarii la diverse conturi ale unor persoane publice. De exemplu, pe contul de FB al liberalului Marius Postelnicescu, n.red.)… O să vină și rândul lui să se sature să-i mai aranjeze procesele lui Iancu (ofițer Costinel Iancu de la Serviciul Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș, n.red.) și toate dosarele contra lui Micescu… Să nu ai încredere în el (în Gherghe, n.red.), că este un pervers, își urmărește numai interesul lui… E o altă plângere cu Duțulescu Claudia, fina lui, cum fură și face evaziune… Dar nu o fac publică deocamdată. Că va urma și cu el…”
– Aioanei: „Vorbim.”
– Crăciun: „După ce termin plângerea asta, le fac cu dosarele Zaris tgm și cerbul Prod (Vișan), că eu am ascultat convorbirile și știu ce e acolo… Cu Fătuloiu să-mi zici.”
– Aioanei: „Fătuloiu construiește niște case englezești în asociere cu avocatul Nuș. Dar n-are treabă cu Mihalcea pe segmentul ăsta. Mai mult ca sigur”.
– Crăciun: „Trimite cu Mocanu și polițiștii de la păduri.”
– Aioanei: „Mai lasă-mă cu ăia. O dăm altă dată. Vezi să faci o lucrare doar cu terenul de la pod. Ca să o dăm la Ape și Mediu.”
– Crăciun: „Ok.”
– Aioanei: „Asta poți să o trimiți pe mail de azi. Că mâine vin în control. Știu eu sigur.”
– Crăciun: La Mediu unde vine în control șef e ginerele lui Leau Vasile, primarul de la Boteni (e vorba de un control de la Garda de Mediu, care ar fi vizat și proprietatea din Mioveni a familiei Mihalcea, n.red.).

Aioanei: „Și eu sunt anchetat. (…) Cred că e doar de fațadă”

Pe 5.07.2020, într-un mesaj scurt, dar extrem de spectaculos, subcomisarul Aioanei îi divulgă o altă informație lui Crăciun. Aceea că și el, Aioanei, este anchetat, însă e doar de fațadă.
– Crăciun: „Ce ți-am zis aseară?”
– Aioanei: „Și eu sunt anchetat… Dar nu mi se va întâmpla nimic probabil… Cred că e doar de fațadă…”
– Crăciun: „O să urmărim să vedem.”

Din nou schimb de mesaje spectaculoase, pe 5.08.2020. Subcomisarul Marius Aioanei îi indică lui Stelian Crăciun la ce instituții să mai depună reclamațiile împotriva șefului său de la Mioveni, cms. șef Cristian Mihalcea. De exemplu, la Apele Române, la Inspectoratul de Stat în Construcții. Și se deconspiră, practic, ca autor al reclamațiilor, întrebându-l pe Crăciun cum i se pare primul material/reclamație pe care i-a trimis-o. Iar acesta din urmă îi dă girul, prin răspunsul „Ok”. Ceea ce denotă că adjunctul Poliției Mioveni, subcomisarul Marius Aioanei, era, practic, sluga și captivul controversatului Stelian Crăciun.
– Aioanei: „Să pui și către Apele Române. Și o să-ți mai dau un material pentru Inspectoratul de Stat în Construcții”.
– Crăciun: „Aștept.”
– Aioanei: „Primul cum ți se pare?”
– Crăciun: „Ok. Săptămâna viitoare îl depun eu. Ți-l dau după ce îl depun.”
– Aioanei: „Am uitat. Te rog să scrii că basculele cu material au fost cărate din SC Automobile Dacia către Cominco. Din toată uzina, dar au spart mai mult din zona maleabilă.”

Citește și Surse. Comisarul Aioanei ar fi făcut denunţ despre mai mulţi politicieni argeşeni

Citește și DNA a descoperit documente clasificate din dosare de evaziune, în fişetul fostului adjunct de la Poliţia Mioveni

Citește și Stelică Crăciun şi-a băgat mama, de 76 de ani, în schema de fraudare a creditorilor firmei Odeon

Citește și Stelică Crăciun le aducea femei poliţiştilor Scarlatache şi Ioniţă, şefii de la Investigarea Fraudelor din IGPR 

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii