Web Analytics

Războiul stelelor în Poliţie. Comandantul Pieleanu şi adjunctul Gherghe s-au înscris la concursul pentru şefia IPJ Argeş

de | 16.08.2018 15:00 | Actualitate

Marți, 14 august, a fost ultima zi de înscriere la concursul pentru șefia Poliției Argeș. Surprinzător sau nu, la concurs s-au înscris atât actualul comandant Tudorel Pieleanu, cât și adjunctul său Gabriel Gherghe.

”Vă confirm că m-am înscris la concursul pentru șefia Poliției Argeș, concurs ce va avea loc pe 12 septembrie la București”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, comisarul-șef Tudorel Pieleanu, comandantul IPJ Argeș.
”M-am înscris la concurs, nu este niciun secret”, ne-a confirmat și comisarul-șef Gabriel Gherghe, adjunctul Poliției Argeș.
Am luat legătura și cu comisarul-șef Bogdan Berechet, fost comandant al Poliției Argeș, care ne-a precizat că nu s-a înscris la concurs. Asta deoarece Bogdan Berechet s-a înscris la concursul pentru șefia Brigăzii de Operațiuni Speciale, concurs ce va avea loc tot în septembrie.

Șeful Poliției Mioveni e bestial: „Nu m-am înscris. Nu am ce să dau în schimb”

L-am contactat și pe comisarul-șef Cristian Mihalcea, șeful Poliției Mioveni, al cărui nume a fost în cărți, în urmă cu o lună, pentru a ne spune dacă s-a înscris la concursul din 12 septembrie. ”Nu m-am înscris. Nu am ce să dau în schimb. Nu am nici dosare la Economic precum Gabriel Gherghe și nici nu m-am născut în Teleorman”, ne-a declarat zâmbind comisarul-șef Cristian Mihalcea. Candidatul pentru șefia IPJ Argeș trebuie să fie din sursă internă, să aibă studii superioare de bază (studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă) şi de specialitate (cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) într-unul din domeniile/specializările sau conexe acestora: matematică şi ştiinţe ale naturii, informatică, ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe umaniste, ştiinţe inginereşti, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică sau management). Odată îndeplinite condiţiile studiilor, viitorul şef va trebui să fie apt medical şi să treacă testul psihologic, să fie cel puţin subcomisar şi să aibă o vechime de peste 7 ani în muncă, minimum 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei şi cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI. O regulă de care se ţine cont este ca viitorul şef să nu fi fost cercetat disciplinar.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Dar dl. Gheo Ciolan care este cel mai bun polițist în viață, nu s-a înscris?! Vai, I don’t believed!!!

  2. comisaru gherghe gabriel ,este cel mai potrivit fiind un profesionist desavarsit.