Se caută soluții pentru reorganizarea Centrului de Îngrijire și Asistență de la Bascovele

de | 20.05.2022 09:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a fost prezent joi, 19 mai, la Centrul de Îngrijire și Asistență (CIA) de la Bascovele, din comuna Cotmeana, însoțit de Tatiana Eftime, directorul general al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș. CIA Bascovele se află în reorganizare, astfel încât conducerea administrativă de la nivel județean nu numai că a verificat calitatea serviciilor oferite beneficiarilor de aici, dar a analizat și posibilitatea adaptării serviciilor conform cerințelor europene, prin construirea de locuințe protejate.

Citește și: Complex de 3 Locuințe Protejate și Centru de zi, la Băbana

Una dintre clădirile din acest complex este afectată de o fisură destul de importantă care este reparată anual. Respectiva clădire fie va fi consolidată, dacă expertiza tehnică va oferi această soluție, fie va fi demolată și se va găsi soluția de construire de locuințe sociale pe un teren aflat în proprietatea Consiliului Județean.


“Am venit astăzi într-o vizită de lucru la Centru de Îngrijire și Asistență Bascovele, aflat în subordinea DGASPC, finanțat deci de Consiliul Județean Argeș. Acest centru pentru persoane adulte cu dizabilități are o capacitate de 80 de locuri. În prezent avem 65 de locuri ocupate. Este situat într-o zonă mirifică, oferă în principiu condiții la cele mai înalte standarde. Am venit însă și pentru că avem o problemă tehnică la una dintre clădiri, unde a apărut o fisură destul de importantă și căutăm cele mai bune soluții pentru remedierea acestei situații: fie consolidarea acestei clădiri, fie înlocuirea ei cu mai multe construcții mai mici, adică locuințe protejate. Suntem într-o legătură permanentă cu oamenii care asigură conducerea aici și conducerea DGASPC, și sunt convins că vom găsi cele mai bune soluții”, a subliniat vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu.

Citește și: Se turează motoarele şi se ascultă rock în weekend, la Corbeni


În satul Drăgolești, sunt deja în amenajare două clădiri unde vor funcționa locuințe sociale care vor găzdui 10 beneficiari din cadrul CIA Bascovele. În plus, având în vedere că mai există un teren disponibil în aceeași locație, Consiliul Județean Argeș și DGASPC intenționează să amenajeze și alte locuințe protejate, urmând să fie depuse proiecte pe fonduri extrabugetare.

Citește și: Pilotarea evaluării în şcoli din Argeş

“Ne aflăm în comuna Cotmeana, satul Drăgolești, unde DGASPC intenționează să mai înființeze o locuință protejată pentru beneficiarii de la CIA Bascovele. Intenționăm să înființăm un complex unde să ducem 10 beneficiari. Este important, având în vedere că vor fi câte doi beneficiari pe cameră, cu toate serviciile, printr-un centru de zi care va funcționa în curând la Băbana.De asemenea, intenționăm ca în această suprafața de 9000 de metri pătrați să căutăm soluții pentru finanțarea unor locuințe protejate din fonduri europene, pentru servicii și condiții mai bune și pentru beneficiarii CIA Bascovele”, a explicat Tatiana Eftime, directorul general DGASPC Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...