Web Analytics

Pilotarea evaluării în şcoli din Argeş

de | 19.05.2022 12:33 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministerul Educației a decis prin ordin organizarea pilotării evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021-2022, scopul fiind acela de a stabili nivelul de competențe ale elevilor la final de an școlar. La monitorizare participă elevi ai claselor I-VII și IX-XI de la câte șapte unități de învățământ din fiecare județ, incluzându-le pe cele cu profil pedagogic.

Inspectoratele județene se vor ocupa de această activitate în perioadele 30 mai – 10 iunie pentru clasele I-VII, la disciplinele limba română și matematică, și între 30 mai și 8 iunie pentru IX-XI, la limba română și, în funcție de profil, la disciplina care se susține la bacalaureat. Vor fi teste de 30 minute pentru elevii din clasele mici, respectiv 60 minute pentru ceilalți. Nu se dau note, iar testele nu pot fi folosite la evaluarea cadrelor didactice.

Unitățile de învățământ argeșene incluse în pilotarea evaluării sunt Colegiul Național Pedagogic ”Carol I” Câmpulung, Școala Gimnazială ”Ion Minulescu” Pitești, Școala Gimnazială nr. 1 Costești, Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni, Școala Gimnazială nr. 1 Poienarii de Argeș, Școala Gimnazială nr. 1 Poiana Lacului și Liceul Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel” Domnești.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Ministerul Educației: Structura anului școlar 2022 – 2023 va fi modificată

Citește și Ministerul Educaţiei: Locul de muncă şi ocupația părinților nu vor mai fi trecute în catalogul clasei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *