Complex de 3 Locuințe Protejate și Centru de zi, la Băbana

de | 6.05.2022 15:01 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Proiectul “Complex de 3 Locuințe Protejate și Centru de Zi” din Băbana s-a finalizat. Un număr de 3 servicii sociale de tip locuință și un centru de zi sunt disponibile pentru persoanele cu dizabilități care se vor transfera din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești.

Vineri, 6 mai, trei preoți din Argeș au slujit noul centru de la Băbana, după care au fost prezentate noile investiții. Oficialitățile prezente la eveniment au vizitat locuințele nou amenajate și au stat de vorbă cu persoanele deja transferate în centru. Acestea le-au prezentat camerele noi alese în care vor locui.
Prin rezultatele obținute, proiectul contribuie la dezvoltarea unor servicii alternative comunitare care asigură tranziția de la viața în instituții rezidențiale de tip vechi, către servicii integrate comunitare de tip familial.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional 2014-2020, Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, Obiectiv specific 8.3-Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale și sociale, Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități și din bugetul Consiliului Județean Argeș.

”Mă bucur că la Băbana s-a înființatun astfel de centru. Înaine, era un cămin cultural aici, care, după Revoluție s-a dărâmat. Am pus la dispoziție terenul pentru înființarea acestui centru. Ca primar, în lucrurile astea trebuie să te implici. Am ajutat și ajut în continuare. Implicați-vă, dragi colegi primari, în proiecte. Sunt lucruri care rămân după noi.”, a declarat Bebe Ivan, primarul comunei Băbana.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!
Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!

S-a născut la 24 mai 1943, în comuna Albuleşti, în judeţul Mehedinţi. A început fotbalul la Progresul Strehaia (1955), fiind foarte repede promovat (încă junior) în echipa mare. În anul 1961 a devenit student la IEFS şi s-a transferat la divizionara “B” Dunărea...

Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo
Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo

Șase medalii au obținut în week-end, judocanii de la CS Mioveni, la Finala Campionatelor Naționale Under 13 și Under 15. Concursul s-a desfășurat la Sibiu. CS Mioveni a fost prezent cu o delegație formată din 19 sportivi, toți antrenați de Verginel Popescu și Lavinia...

Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului
Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului

După un nou sezon reușit, echipa de baschet a Piteștiului își ia rămas bun de la suporteri. Joi, de la ora 17:30, formația alb-violetă va juca Meciul 2 al Finalei mici contând pentru Liga Națională. Adversară este CSM Oradea, vicecampioana en-titre. Scorul la general...

Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici
Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici

Două persoane s-au electrocutat, marţi, după ce au atins cu o scară o linie de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici din comuna Merișani. Potrivit informațiilor, un bărbat de 43 de ani a atins cu scara linia de înaltă tensiune şi s-a electrocutat, iar o...


Loading RSS Feed