Web Analytics

Complex de 3 Locuințe Protejate și Centru de zi, la Băbana

de | 6.05.2022 15:01 | Actualitate, Politica si Administratie

Proiectul “Complex de 3 Locuințe Protejate și Centru de Zi” din Băbana s-a finalizat. Un număr de 3 servicii sociale de tip locuință și un centru de zi sunt disponibile pentru persoanele cu dizabilități care se vor transfera din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești.

Vineri, 6 mai, trei preoți din Argeș au slujit noul centru de la Băbana, după care au fost prezentate noile investiții. Oficialitățile prezente la eveniment au vizitat locuințele nou amenajate și au stat de vorbă cu persoanele deja transferate în centru. Acestea le-au prezentat camerele noi alese în care vor locui.
Prin rezultatele obținute, proiectul contribuie la dezvoltarea unor servicii alternative comunitare care asigură tranziția de la viața în instituții rezidențiale de tip vechi, către servicii integrate comunitare de tip familial.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional 2014-2020, Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, Obiectiv specific 8.3-Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale și sociale, Grup vulnerabil: persoane cu dizabilități și din bugetul Consiliului Județean Argeș.

”Mă bucur că la Băbana s-a înființatun astfel de centru. Înaine, era un cămin cultural aici, care, după Revoluție s-a dărâmat. Am pus la dispoziție terenul pentru înființarea acestui centru. Ca primar, în lucrurile astea trebuie să te implici. Am ajutat și ajut în continuare. Implicați-vă, dragi colegi primari, în proiecte. Sunt lucruri care rămân după noi.”, a declarat Bebe Ivan, primarul comunei Băbana.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *