Web Analytics
scris duminică, 05.05.2024

Pacient cu accident cerebral, transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi tratat. De ce a fost refuzat de 5 clinici

Caz halucinant la Cluj-Napoca. Un pacient cu accident vascular a fost transferat cu elicopterul SMURD la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici. Practic, în tot Centrul Universitar Cluj nu s-a găsit o clinică unde să fie operat, fie din lipsa de personal, fie de tehnică, potrivit presei locale.

Pacient cu accident cerebral, transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi tratat. De ce a fost refuzat de 5 clinici

Citește și: Cutremur în România în prima zi de Paște

Pacientul în vârstă de 47 de ani a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut. El a fost transferat  cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Motivul transferului a fost faptul că nu a putut fi operat la Cluj din lipsă de medici sau de kit-uri necesare extragerii cheagului, potrivit Știri de Cluj Din aceste motive, pacientul a fost refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervenţională.

Este pentru prima dată când o astfel de solicitare către spitalul din Suceava vine de la un centru universitar. Practic, tot Centrul Universitar Cluj nu a fost în stare să găsească unde să fie operat pacientul și a fost nevoie ca acesta să fie transferat la Suceava.

Citește și: Un bărbat a fost arestat pentru o crimă comisă în 1966. Cum au ajutat probele ADN

Cazul reprezintă o premieră pentru SCJU Suceava, care a preluat un pacient dintr-un centru universitar. „Simptomatologia pacientului a debutat la ora 11,30. A fost efectuată tromboliza (administrare de medicamente care dizolva cheagul de sânge) la ora 14,00 la spitalul din Cluj. Pentru că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Judeţean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervenţională. Este prima solicitare de acest fel primită dintr-un centru universitar”, au transmis reprezentanţii SCJU Suceava, conform Agerpres.

Citește și: Doctorița din Suceava condamnată cu suspendare după ce a luat mită de 280 de ori a depus plângere penală împotriva rudelor pacientului care au denunțat-o

Procedura a fost efectuată cu succes reușindu-se extragerea cheagului, iar evoluția pacientului era bună. Echipa care a contribuit la acest succes a fost formată din medici din UPU, neurolog dr Ana Burca, medic anestezist dr. Tiron Crina, radiologi intervenționiști dr. Cătălin Lulciuc și dr. Mircea Gabriel, asistenți Serediuc și Lucanu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *