Web Analytics
scris sâmbătă, 04.05.2024

Doctorița din Suceava condamnată cu suspendare după ce a luat mită de 280 de ori a depus plângere penală împotriva rudelor pacientului care au denunțat-o

Fosta șefă a Secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava Anca Ababneh Dumitrovici, care a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună, a depus o plângere penală împotriva rudelor pacientului care au denunțat-o. Dacă nu ar fi existat acel denunț, medicul ar fi primit mită și astăzi, a punctat judecătorul Tribunalului Suceava în motivarea condamnării.

Doctorița din Suceava condamnată cu suspendare după ce a luat mită de 280 de ori a depus plângere penală împotriva rudelor pacientului care au denunțat-o

Citește și: Fosta contabilă a Primăriei Corbi, condamnată la 6 ani de închisoare. „Am venit să discutăm şi să mă iertaţi. Şi să mă ajutaţi să scap de asta. Pun banii înapoi, tot”

La stabilirea pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pe lângă aspectele de ordin personal care îi erau favorabile doctoriței Anca Dumitrovici Ababneh – studii superioare, primul contact cu legea penală, caracterizări pozitive – cel mai mult a cântărit atitudinea ei pe parcursul procesului penal. Judecătorul și-a creat convingerea că părerile de rău ale doctoriței, filmată luând mită de 280 de ori, sunt sincere, că acesta a înțeles consecințele faptelor sale şi că „va manifesta o atenţie sporită în viitor în raport cu exigeneţele de conduită socială”.

Citește și: Acuzații: Operații fictive la Spitalul Pantelimon

„Instanţa a perceput atitudinea inculpatei de recunoaştere şi regret a faptei ca fiind una sinceră şi nu exprimată doar în considerarea reducerii limitelor de pedeapsă, astfel încât se poate considera că există în prezent garanţii, în sensul că această conştientizează gravitatea infracţiunii”, a motivat judecătorul Tribunalul Suceava hotărârea de condamnare la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare a medicului Anca Ababneh Dumitrovici, șefa secției Oncologie a Spitalului Județean Suceava la momentul declanșării anchetei. Pe scurt, instanța este convinsă că medicul acuzat de luare de mită și-a asumat și învățat lecția după această experiență.

În realitate însă, potrivit datelor din dosar, medicul Anca Ababneh Dumitrovici își dorește pedepsirea celor care au depus denunțul în urma căruia s-a declanșat ancheta care a dus la condamnarea sa. Este vorba despre soția și fiica unui pacient de cancer despre care cele două femei susțin că a murit așteptând tratamentul potrivit, pentru că medicul aștepta plicul cu bani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *