Web Analytics
scris sâmbătă, 18.05.2024

Aeroportul Bucureşti-Sud va deservi 11 milioane de pasageri pe an

Aeroportul Bucureşti-Sud, care va fi construit în zona de sud a capitalei, va fi dimensionat astfel încât să poată deservi peste 11 milioane de pasageri şi să permită transportul a cel puţin 30.000 de tone de mărfuri pe an – aşa cum a declarat Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Aeroportul Bucureşti-Sud va deservi 11 milioane de pasageri pe an

Citeşte şi: Noaptea Muzeelor. Intră în rolul deținutului și scapă din fosta Închisoare Pitești

Este concluzia studiului de oportunitate elaborat de un consorţiu de specialişti, coordonaţi de reprezentanţi ai companiei SETEC din Franţa, după cum arată zf.ro.

În toamna anului trecut, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţa că, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, a pornit demersurile pentru construcţia acvestui aeroport în zona de sud a Bucureştiului.

Aeroportul ar urma să fie mai mare decât cel mai recent construit în România, cel de la Braşov, şi va avea atât terminale pentru pasageri, cât şi unele speciale pentru transportul de marfă (cargo).

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie–octombrie 2023, numărul de pasageri care au tranzitat aeroporturile locale a fost de aproximativ 20,9 milioane de persoane, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

Aeroportul Otopeni, cel mai mare terminal după numărul de pasageri, a fost tranzitat de 12,3 milioane de persoane, urmat de cel de la Cluj, cu 2,7 milioane de pasageri, şi de la Iaşi, cu 1,9 milioane de persoane.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Teatru parizian la Pitești

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio continuă la Pitești. Astăzi, 1 Iunie, la Teatrul...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită