Web Analytics
scris sâmbătă, 18.05.2024

Arhitecți și elevi de la „Dinu Lipatti” vor face un tur al cartierului Calea București

În acest sfârșit de săptămână a început Bienala de Arhitectură Oltenia-Muntenia. Arhitecți au vorbit despre renovări de clădiri rezidențiale și publice, astăzi, la CJ Argeș. Are loc o expoziție de la ora 17, la Casa Universitarilor, cu cele mai bune proiecte ale arhitecților din zece județe din Oltenia și Muntenia. Iar marți, 21 mai, între orele 10:30 și 11:30, elevi ai claselor de arhitectură de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” vor face un tur al cartierului Calea București.

Arhitecți și elevi de la „Dinu Lipatti” vor face un tur al cartierului Calea București

Organizată de către Filiala Argeș a Ordinului Arhitecților din România, tema ediției 2024 a Bienalei de Arhitectură Oltenia-Muntenia (BIOM24) este „RECENT”, adică de după război.

Acțiunile din acest an au loc în clădiri și zone emblematice ale Piteștiului de după război: Clădirea CJ Argeș, proaspăt renovată, clădirea renovată Casei Universitarilor (fostul restaurant Panoramic) și cartierul Calea București (1962-1964), care a trecut prin mai multe etape de renovare.

Citește și Zilele Piteștiului! Ce evenimente au loc în acest weekend

Programul evenimentelor deschise publicului, în cadrul acestei ediții desfășurate sub egida Zilelor Municipiului Pitești, este următorul:

Conferințele juriului Bienalei, Mihael Desman (din Slovenia) și Ilinca Mănăilă (din Elveția, de origine română), care vor vorbi despre renovări de clădiri rezidențiale și publice din portofoliile proprii de lucrări – sala de conferințe a Consiliului Județean Argeș, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10:30.


Festivitatea de premiere a celor mai bune proiecte din ultimii ani din Filialele asociate pentru realizarea Bienalei: 4 filiale ale Ordinului Arhitecților din România, care acoperă 10 județe din Oltenia și Muntenia. Festivitatea va avea loc la Casa Universitarilor din Pitești (Bd. Eroilor, nr. 4, colț cu str. Teilor), sâmbătă, 18 mai, de la ora 17:00. Expoziția va fi deschisă publicului până la ora 1:00 a.m., în noaptea muzeelor (18-19 mai), și va putea fi vizitată până pe 26 mai.


Turul cartierului Calea București, deschis publicului. Va fi efectuat împreună cu elevi ai claselor de arhitectură de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” și va pune în discuție tema unei moșteniri arhitecturale. Turul va avea loc marți, 21 mai, între orele 10:30 și 11:30, cu punct de întâlnire Business Forum Pitești, la statuie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită