Web Analytics
scris duminică, 05.05.2024

Cutremur în România în prima zi de Paște

Un cutremur s-a produs în România chiar în prima zi de Paște, potrivit anunțului făcut de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Magnitudinea acestuia a fost de 2.8 pe scara Richter, iar adâncimea epicentrului a fost de 137.9 km.

Cutremur în România în prima zi de Paște

Citește și: Cum ne ferim de fraude când facem cumpărături online. Atenție la mesajele de sărbători

„În ziua de 05 Mai 2024, la ora 06:00:20 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 137.9 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53km N de Ploiești, 54km SE de Brașov, 56km NV de Buzău, 60km SE de Sfântu-Gheorghe, 80km NE de Târgoviște, 82km SV de Focșani”, potrivit Institutulu iNaţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Este primul cutremur din luna mai produs pe teritoriul României. Ultimul cutremur produs în zona seismică Vrancea s-a produs pe data de 28 aprilie, la ora 6.43, şi a avut magnitudinea de 3,3. Seismul s-a produs la adâncimea de 86 km.

Citește și: Sabrina Maneca Voinea, argint la bârnă și la sol la Campionatul European de Gimnastică de la Rimini

Cutremurele din zona Vrancea reprezintă un fenomen seismic semnificativ și recurent în România, având o importanță deosebită din punct de vedere geologic și social. Această regiune este situată în partea de est a Munților Carpați și este cunoscută pentru activitatea seismică intensă, generată de subducția plăcii tectonice euroasiatice sub placa tectonică a Europei de Sud-Est. Vrancea este recunoscută ca una dintre cele mai active zone seismice din Europa și chiar din lume. Cutremurele care au loc în această zonă pot avea o magnitudine semnificativă și pot genera efecte devastatoare nu numai în România, ci și în țările vecine. Acest lucru se datorează adâncimii mari la care se produc seismele în zona Vrancea, care poate ajunge până la 150 km sub suprafața Pământului. Autoritățile române și instituțiile specializate sunt angrenate în eforturi continue de monitorizare și evaluare a riscurilor seismice din regiune, precum și în dezvoltarea și implementarea de măsuri de prevenire și gestionare a dezastrelor. Un aspect important al pregătirii pentru cutremure în zona Vrancea este educația și conștientizarea publicului cu privire la riscurile seismice și la măsurile de siguranță.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *