Web Analytics

Ionuţ Badea, antrenor principal FC Argeş: „Şanse la promovare sunt, important e cum vom gestiona primele două meciuri”

de | 13.02.2020 13:32 | Sport

# Cum decurge o zi pentru fotbaliștii alb-violeți în cantonamentul din Antalya?
– Deși sunt diferite, ca structură sunt la fel. Două antrenamente pe zi, cu refacere seara și crioterapie în urma efortului. Un mic dejun pe o durată de o oră și jumătate, apoi dejunul și cina la ore fixe, cu o jumătate de oră de socializare între ei la masă. Uneori pot fi și vizionări în sala de conferințe, legat de meciuri, antrenamente cu discuții individuale sau de grup. Seara, după cină, se merge din nou pe refacere cu masaj și tratamente.
# Cum au răspuns cerințelor, cum s-au adaptat la un astfel de cantonament?
– Au răspuns în general bine, mulți dintre ei însă nu au fost vreodată într-un cantonament extern. Fiecare ajută echipa după posibilitățile sale. Cu cât își vor depăși mai mult limitele, cu atât vor crește mai mult.
# Sunteți mulțumit de cum se prezintă jucătorii nou-veniți?
– Sunt jucători care au venit să ajute echipa și nu invers. Deslandes este un jucător cu reală experiență a tot ce înseamnă fotbalul actual, Turkovic a venit să dubleze poziţia lui Vasile Buhăescu și să se lupte pentru un post în echipă, iar Rașoveanu este încă un copil, și ca structură, și ca gândire. Are însă calitate și va crește, dar în timp. Mirică este un ajutor important, care vine să dubleze poziția lui Matiș, având o forță explozivă peste medie.

„Să aduci jucători doar de dragul de a aduce nu este o soluție”

# Ne așteptăm și la alte transferuri?
– Nu. Am gândit o strategie încă din luna noiembrie a anului trecut, să aducem doi fundași centrali, un atacant, jucător sub vârstă, ca să ne acoperim în toate aceste poziții. Să aduci jucători doar de dragul de a aduce, nu este o soluție. Timpul este scurt, nu ai timp de omogenizare și etapele vor trece cu repeziciune. Am luat doar jucători în poziții-țintă…
# Cine a plecat din lot în această iarnă?
– A plecat, în noiembrie 2019, Alexe, cu probleme medicale pe care sper să și le rezolve, pentru că este un băiat de calitate și un profesionist, Cătălin Barbu, care a vrut să joace mai mult decât o făcuse și noi am fost de acord să-l ajutăm, asta și la insistențele tatălui său, iar eu sper să-și atingă obiectivele personale. Am mai renunțat la Szecui, la Popescu și la Dănescu.

„Campionatul este unul echilibrat. Puncte s-au pierdut și probabil că se vor mai pierde”

# Ce puteți să ne spuneți despre transferurile din această iarnă ale contracandidatelor la promovare?
– Atenția a fost centrată pe ce aveam noi nevoie, nu pe ce au avut alții, dar am văzut că toți au mai încercat să aducă jucători, unii mai mulți, alții doar câțiva, dar măsura valorii lor se va vedea doar în teren.
# Un scurt comentariu despre șansele la promovare?
– Campionatul este unul echilibrat. Puncte s-au pierdut și probabil că se vor mai pierde. Șanse la promovare sunt, dar important este cum vom gestiona primele două meciuri. Apoi vom lua fiecare meci în parte…

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii