Web Analytics

Sâmbătă, la Pitești se lansează documentarul despre Ilie Năstase, în prezența echipei

de | 25.04.2024 16:16 | Actualitate, Cultură, Home, Sport

Premiera documentarului NASTY, despre cariera și viața tenismenului român, va avea loc la Pitești sâmbătă, pe 27 aprilie, de la ora 19:00, la Cinema City Vivo, în prezența echipei formate din regizorii Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu.

Ilie Năstase, cunoscut drept „băiatul rău al sportului”, a fost adesea descris de presa internațională ca fiind „magnific”, „fermecător”, „temperamental” și „arogant”. Documentarul NASTY, care va fi lansat în cinematografele din toată țara începând cu 16 aprilie, explorează viața și cariera acestui legendar tenisman, primul numar 1 din istoria clasamentului ATP.

Filmul aduce în prim-plan controversele care l-au înconjurat și influența sa asupra lumii tenisului, oferind imagini de arhivă inedite și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors,Nadia Comaneci sauBoris Becker. De asemenea, NASTY include și un interviu exclusiv cu Phil Knight, co-fondatorul Nike, care vorbește despre relația sa cu Năstase, primul sportiv profesionist care a semnat un contract cu celebrul brand în 1972.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numara Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător esteHanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).

Citește și Academicianul Gheorghe Păun – interesantă întâlnire cu textele lui Urmuz la conacul Golești

În 1972, Ilie Năstase a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor au facut din Nasty (porecla pe care i-a dat-o presa) un veritabil showman admirat de fani, comentatori, dar și de alți sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost la fel.

Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o țară comunistă a reușit, în doar câțiva ani, să cucerească lumea prin talent și personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Nastase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influențați de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a facut istorie și pentru România, dar și pentru tenis.” Tudor Giurgiu, regizor și producător.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *