Ferice de cei săraci cu duhul, că a lor e împărăţia statului

de | 6.01.2011 16:29 | Opinii

Este un spectacol total când se apucă politicienii să despice firul de păr în patru, luând decizii ca să facă economii la buget. Tâmpeniile făcute se ridică brusc la rang de artă. Vă amintiţi, desigur, întreaga tevatură cu micşorarea salariilor personalului bugetar cu 25%, prin care, vezi Doamne, s-a uşurat decisiv povara financiară a ţării, altfel ne înghiţea criza cum a fost înghiţit Titanicul de apele Atlanticului. În realitate, totul este nu numai o idioţenie, ci şi o manipulare plină de ipocrizie. Nu doar că nu s-a făcut nicio economie la buget, dar statul va trebui să plătească mult în plus faţă de cât a buzunărit lumea căreia i-a tăiat salariile.
Totul a început în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, când Băsescu a spus prostimii nu numai că ştie el sigur că se va termina criza în primăvara lui 2010, ci şi că din ianuarie 2010, va intra în vigoare legea cadru a salarizării bugetarilor. Conform acestei legi, lefurile oamenilor ar fi urmat să se dubleze, ba chiar să se tripleze în unele cazuri, adică o adevărată mină de aur electorală. A trecut campania, Băsescu a fost reales, după care una din primele măsuri luate de Guvernul Boc 4 sau 5 a fost aceea de prorogare a legii cu pricina. Adică de amânare a aplicării ei pe o perioadă nedeterminată. De fapt, se ştia de la bun început că nu sunt bani să se susţină pompoasa promisiune electorală.
Că nu sunt bani s-a văzut imediat, când a urmat vestita ordonanţă din vară prin care s-au tăiat cu 25% salariile. Lefurile s-au redus cu un sfert şi au urmat, evident, procesele oamenilor pentru recuperarea banilor pierduţi. Care au început să se câştige deja pe bandă rulantă, şi pe bună dreptate câtă vreme Guvernul s-a înverşunat să pună în practică un act normativ emis în disperare şi olog la capitolul legalitate. Este doar o chestiune de timp până se vor pronunţa deciziile definitive şi executorii în toată ţara, de restituire a banilor. Ce economii a făcut deci statul? Toţi banii luaţi cu o mână vor trebui daţi înapoi cu două mâini, pentru că la sumele tăiate se adaugă şi dobânda aferentă întregii perioade până la restituirea efectivă. Iată cum o decizie care a bulversat o ţară întreagă, luată, chipurile, pentru economie la buget, va dijmui şi mai mult bugetul. Concluzia? Ferice de cei săraci cu duhul, că a lor e împărăţia statului. Amin.
(Mihai BĂDESCU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed