Web Analytics

Exclusiv. Fiica edilului din Beleţi-Negreşti vorbeşte în premieră despre incendierea primăriei şi arestarea tatălui ei

de | 21.01.2022 10:42 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Amalia Marin: „Știu că tata și-a recunoscut fapta, dar a făcut-o pentru că e în continuare amenințat”
Fata primarului vorbește despre înregistrările găsite în telefonul tatălui său, în care acesta se certa cu secretara, dar și despre relația tensionată a părintelui ei cu fostul primar al comunei, Dorin Cătănea
În replică, fostul edil Cătănea neagă orice implicare în scandal și adaugă: „…Doar nu am cărat eu bidoanele cu motorină”

Subiectul incendierii primăriei de la Beleți-Negrești pare o odisee fără sfârșit. La fix o lună după ce incidentul a devenit unul cu răspândire națională și în timp ce primarul se află încă în arest preventiv, noi și noi informații ies la iveală. Am prezentat pe larg, la vremea respectivă, dezvăluiri atât despre căderea psihică a primarului Mihai Marin, cât și despre înregistrările găsite în telefonul edilului. De altfel, chiar directoarea școlii din Beleți-Negrești, Maria Badea, actual consilier local și susținător în campania electorală a edilului, a vorbit despre înregistrările găsite în telefon și despre relația tensionată a lui Mihai Marin cu secretarul comunei, Roxana Roșescu. Am mers în continuare pe fir și am aflat lucruri interesante.

Fiica primarului: „Înregistrările le-am găsit în telefonul tatălui meu. El se certa cu secretara, iar ea îl jignea, îl amenința cu pierderea funcției”

Despre acest incident ne-a vorbit în premieră Amalia Marin, fiica primarului Mihai Marin. Ea e cea care a găsit în telefonul tatălui său înregistrările în care acesta se certa cu secretara Roxana Roșescu. Amalia ne-a dezvăluit că în înregistrări se aude clar cum tatăl său este umilit și amenințat de secretară că îl va da jos din funcție, fără a i se mai asigura vreodată un loc în primărie. „Înregistrările le-am găsit în telefonul tatălui meu. El se certa cu secretara, iar ea îl jignea, îl amenința cu pierderea funcției și îl asigura că nu va mai călca vreodată în primărie. Relația dintre ei nu era bună deloc, nu se înțelegeau. Încă mai am înregistrările.”

Citește și Exclusiv. Dezvăluiri despre căderea psihică a primarului din Beleţi-Negreşti. Directoarea şcolii, care e şi consilier local, rupe tăcerea!

Amalia Marin: „Relația tatălui meu cu fostul primar era foarte tensionată, probabil tot pe subiecte din primărie”

Am întrebat-o pe fiică și despre relația lui Mihai Marin cu fostul primar din Beleți-Negrești. Amalia ne-a confirmat că tatăl ei și fostul edil Dorin Cătănea nu prea se înțelegeau, tot din cauza problemelor din primărie.
„Relația tatălui meu cu fostul primar era foarte tensionată, probabil tot pe subiecte din primărie. Despre legătura lui cu acest eveniment nu spun nimic. Nu vreau să discut despre acest aspect.”

„Mama a primit zilele trecute hainele de la polițiști. Nici măcar nu miros a motorină”

Zilele trecute, soția edilului a primit de la polițiștii criminaliști hainele cu care Mihai Marin era îmbrăcat în seara incendiului, haine cu care a și fugit îmbrăcat în zilele următoare, până a fost găsit de poliție. Din declarația Amaliei Marin, am aflat că îmbrăcămintea nu are miros de motorină, iar pe încălțăminte nu s-a găsit nicio amprentă a tatălui său în câmpul infracțional de la locul incendiului. „Mama a primit zilele trecute hainele de la polițiști și nu există nicio amprentă pe ele sau pe încălțăminte. Nici măcar nu miros a motorină. Tocmai de asta sunt convinsă că nu el a fost cel care a dat foc primăriei”, a explicat fiica edilului pentru Jurnal de Argeș.

Am întrebat-o pe Amalia Marin și cum suportă tatăl său arestul: „Eu nu am fost în vizită la el în arest, a fost doar mama. Se adaptează situației. Știu că și-a recunoscut fapta, dar cred că a făcut-o pentru că e în continuare amenințat. Mama a primit un telefon, acum câteva seri, de la cineva din comună, care i-a cerut să dea numărul ei (al persoanei care a telefonat, n.red.) presei”, ne-a mai spus Amalia.
Am primit și noi numărul de telefon și am stat de vorbă cu persoana respectivă. Se cheamă Daniela Soare și spune că l-a cunoscut personal pe Mihai Marin, încă din vremea când acesta ocupa funcția de viceprimar la Beleți-Negrești. În urma unui litigiu de familie, Daniela Soare a ajuns la primărie, unde a fost ajutată de actualul edil să-și rezolve problemele. De asemenea, Daniela Soare spune că se cunoștea cu fostul edil și de la ședințele cu părinții, pentru că băieții celor doi au fost colegi de clasă, în gimnaziu.

Citește și Primarul de la Beleţi-Negreşti s-a speriat de ţeapa dată cu introducerea apei în comună

Daniela Soare: „Analizele pe care i le-au făcut după ce s-a întors în Argeș au fost shimbate”

Daniela Soare este convinsă că nu primarul a pus focul la sediul primăriei. Aceasta spune că Mihai Marin nu avea motiv să facă asta, pentru că este un om corect și de încredere: „Vă spun că nu cred că domnul primar e vinovat de ce s-a întâmplat. Este un om corect și implicat. (…) Și vă mai spun că am auzit ceva, cum că analizele pe care i le-au făcut după ce s-a întors în Argeș au fost schimbate. De asta a și ieșit ca rezultat că a cedat psihic. Lucrurile astea s-au întâmplat de la primărie. Cred că acolo este o corupție de nedescris”, ne-a mai spus Daniela Soare.

Într-un mail trimis pe adresa redacției noastre de un locuitor al comunei Beleți-Negrești care ne solicită protejarea identității, se fac dezvăluiri referitoare la secretara primăriei, Roxana Roșescu. „Dânsa (secretara Roxana Roșescu, n.red.) este cunoscută ca având probleme cu alcoolul. Nu este cetățean în această comună care nu a fost înjurat, împins, bătut sau blestemat de această secretară, pe care noi, ca cetățeni, o plătim din banii noștri”, se arată în e-mail.

Daniela Soare: „Confirm că doamna secretară are probleme cu alcoolul. Ba chiar l-a și pălmuit pe primar”

Acest lucru a fost confirmat și de Daniela Soare, care știe că și primarul Marin a fost pălmuit de secretară: „Confirm că doamna secretară are probleme cu alcoolul. Ba chiar l-a și pălmuit pe primar. Cum e posibil ca o femeie să facă așa ceva? (…) Din «prostule» nu l-a scos niciodată pe domnul primar”.

Tot Daniela este cea care ne-a spus că sunt nereguli în primărie de când Dorin Cătănea, fostul edil, era la conducere: „Fostul primar a vândut terenuri și păduri, cu secretara. Sunt lucruri urâte care se întâmplă în primărie. Se vede diferența dintre cei doi primari. Unul (n.r. – Dorin Cătănea) fură, face case, altul (n.r. – Mihai Marin) nu a băgat un ban în buzunar. Există multe nereguli, știute de locuitorii din comună, dar care se tem să vorbească, pentru că mai au nevoie de câte ceva din primărie, ca fiecare. Nu m-ar mira ca fostul primar să aibă și el o contribuție în imaginea creată lui Mihai Marin”, a mai explicat Daniela Soare.

În plus, secretara ar fi avut ca scop punerea în funcția de viceprimar a lui Marian Ștefănescu, ceea ce s-a și întâmplat de altfel după arestarea lui Mihai Marin: „Viceprimarul actual o are în umbră pe secretară. Ea a avut ca scop punerea în funcția de viceprimar a lui Marian Ștefănescu, din partea PNL Argeș”, ni s-a mai scris în mail-ul primit la redacție.

Citește și Surse: adjuncţii IPJ Argeş, băgaţi în cercetare prealabilă după cazul fostului adjunct de la Poliţia Mioveni

Doamna secretar Roşescu ne-a închis telefonul în nas

Pentru a lămuri situația, am contactat-o și pe Roxana Roșescu, secretarul Primăriei Beleți-Negrești. Însă aceasta ne-a spus că nu are de ce și ce fel de declarație să dea referitoare la acest subiect. Apoi ne-a închis telefonul rapid, motivând că are multă treabă în primărie.

Citește și Exclusiv. Cum opera banda spărgătorilor de case ce a lovit în Argeş şi Vâlcea / Tâlharii din banda de la Cocu îngropau în pădure banii furaţi

Dorin Cătănea, fostul primar: „A fost prea mare căciula pentru capul lui Mihai Marin”

Am stat de vorbă și cu fostul edil al comunei Beleți-Negrești, Dorin Cătănea. În ciuda tuturor speculațiilor apărute, acesta neagă orice acuzaţie făcută la adresa lui:
„Nu am nicio legătură cu incendiul sau cu imaginea domnului primar și nu am nicio relație tensionată cu el. Ba chiar am vrut să-l consiliez și să-l ajut, că aveam experiență de 16 ani în primărie. El nu a vrut. Nu aveam cu ce să fiu implicat în ce a făcut el, doar nu am cărat eu bidoanele de motorină. Nici că am vândut terenuri nu e adevărat. (…) Realitatea e una singură: a fost prea mare căciula pentru capul dânsului (al primarului Mihai Marin, n. red.). Când cineva nu are nici cinci ani lucrați cu carte de muncă, e greu să vină în administrația publică și să conducă o instituție. Eu ce să-i fac?!”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Dorin Cătănea.

Citește și Primarul de la Beleți-Negrești a accidentat un copil şi a părăsit locul accidentului

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ceea ce sa întâmplat în comuna Beleti-Negresti este un lucru urat…Este un lucru josnic și murdar. Si eu cunosc conducerea ,timp de 19 ani,dar refuz sa cred ca vinovatul este Mihai Marin.Din seara incendiului am gândit ceea ce gândesc și acum. De la început am știut ca este amenințat și dus în astfel de extreme. MIHAI MARIN nu este un incompetent cum spune fostul primar Dorin Catanea(ca era prea mare caciula pt capul d-lui Mihai Marin) . Traim într-o lume în care HOȚII STRIGA HOȚII…si noi nu facem nimic?
    ceea ce s-a întâmplat in primarie…este rezultatul unui război… Nu va este clar?
    Știti vorba aia?
    NU INCRRCA SA FI MA SUS CA EI…
    CACI TE VOR DOBORÂ.
    NU TE LASA PREA JOS CACI TE VOR CACLA…
    RAMAI UNDEVA LA MIJLOC PENTRU O VIATA CÂT DE CÂT NORMALA.
    Trebuie sa pui lupul..paznic la oi ca lucruriile sa meargă bine intr-o comuna ?
    Mihai Marin, AVEA PREA MULTA BUNATATE CA „OM” SI PREA MULT RESPCT FATA DE OAMENI.. doar ca a luptat prea mult sa ajunga primar fără sa știe cu ce se poate confrunta pe parcursul mandatului.
    Greșeală d-lui Mihai Marin este ca nu a schimbat toată conducerea …si a ales sa vâsleasca într-o barca alături de toată gașca fostului primar Dorin Cătănia , care din umbra știa toate mișcările din primărie.
    E clar ca ei sunt sus…si pe dumnealui încerca sa-l scufunde încet dar sigur…
    Într-o zi se va face lumina în acest caz…dar pana atunci:
    CEI RAI INVING…SI TOT EI SUNT CREZUTI.
    Încercați sa aflați de ce vicele Crasanoiu Valentin a demisionat nu cu foarte mult timp innainte de a se întâmpla ca primăria sa ardă….si innainte ca dl primar Mihai Marin sa cedeze psihic „dând foc”primariei.
    De ce?
    Pentru ca doar vicele și primarul erau noi în primăria asta .
    E o simpla matematica …oamenii nu au curaj sa vorbească…pentru liniștea familiilor lor.
    Tare ma tem de linistea d-nei DANIELA SOARE care a avut curajul sa va dea explicații clare făcându-și dușmani din partea secretarei care au apărut în comentarii cu amenințați publice pe Facebook…