Web Analytics

Exclusiv. Dezvăluiri despre căderea psihică a primarului din Beleţi-Negreşti. Directoarea şcolii, care e şi consilier local, rupe tăcerea!

de | 24.12.2021 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Maria Badea: ”Fata lui mi-a spus că există nişte înregistrări în care tatăl ei se certa cu secretara”

Maria Badea (foto sus): ”Venea în cancelarie și se tot plângea: «Ce mi-aș dori să am un colectiv închegat în primărie», spunea dânsul”

”A avut o cădere psihică, în urma neînțelegerii cu angajații din primărie, pentru că alte motive nu avea”, concluzionează directoarea școlii

A fost o săptămână ca în filmele de acțiune pentru primarul comunei Beleți-Negrești. Edilul Mihai Marin a devenit celebru în toată țara după ce primăria i-a ars, iar el a dispărut din județ, fiind căutat de poliție. La scurt timp după ce a incendiat primăria, unde a ars o mare parte din arhivă, edilul a plecat cu mașina instituției să se reculeagă la mormântul lui Arsenie Boca. Pe drum, în zona defileului Jiului, primarul a intrat într-un parapet și a suferit un accident de mașină, în urma căruia a ajuns la spitalul din Târgu-Jiu cu clavicula fracturată. Ulterior, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au anunțat că edilul a refuzat internarea și a plecat, pe semnătură, din spital. Ziua următoare, din nou suspans. Primarul de la Beleți era găsit de poliție în Pitești, pe malul râului Argeș, în stare de hipotermie. A fost dus la Urgența Spitalului Județean Argeș pentru primele îngrijiri, apoi internat la Secția Psihiatrie pentru o evaluare. După încă o zi, a fost externat de la psihiatrie și dus la audieri, la poliție. După mai multe ore de audieri şi după ce şi-a recunoscut fapta în fața unui procuror, Mihai Marin a primit de la instanță mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. E clar că primarul a suferit o cădere nervoasă și, din informațiile noastre, neînțelegerile din primărie și relațiile tensionate sunt principalele motive pentru care el a luat-o razna și a pus foc.

Citește și Dosar penal pentru moartea suspectă a lui Viorel Bolovan, denunţătorul Cartelului de la Mărăcineni

Maria Badea: ”Eu știu că el provine dintr-o familie credincioasă”

Având în vedere situația din comună și pentru că, timp de o săptămână, nu am reușit să dăm nici de primar, nici de secretara primăriei, am stat de vorbă cu directoarea școlii de la Beleţi-Negreşti. Și, veți vedea, nu întâmplător am ales-o. Profesoara Maria Badea este consilier local PRO România și colegă de partid cu primarul. Mai mult, aceasta, în calitate nu neapărat de director de școală, ci de dascăl care a instruit multe generații de copii din Beleți- Negrești, inclusiv pe cei ai edilului, este unul dintre cei mai populari și influenți oameni din comună. După ce a intrat în conflict cu fostul primar, Dorin Cătănea de la PSD, doamna profesoară l-a susținut determinant în campania electorală pe Mihai Marin. Iar multe voci susțin că, de fapt, ea l-a făcut primar, pentru că oamenii au votat astfel din respect pentru doamna profesoară.

Acesta e contextul în care am vorbit cu doamna director, prietenă și fostă profesoară a copiilor acestuia. Nici ea nu își explică gestul edilului și spune că ar exista niște înregistrări în care Mihai Marin se ceartă violent cu secretarul comunei, d-na Roxana Roșescu. ”Eu știu că el provine dintr-o familie bună, credincioasă. Se implica, dânsul a reabilitat grădinița de la Negrești și mai făcuse și trei proiecte, dintre care două cu finanțare europeană. Am vorbit cu fata lui (a primarului, n. red.), iar ea mi-a spus că există niște înregistrări în care tatăl ei se certa cu secretara. Dar eu nu le-am auzit, nu știu ce s-a vorbit exact”, a spus Maria Badea pentru Jurnal de Argeş.

Citește și Scandalul ”Termopane la o clădire monument istoric” / Spaţiul de triaj de la Primăria Câmpulung, prilej de acuze la adresa Elenei Lăsconi

Maria Badea: ”Eu l-am învățat cum să discute cu colectivul din primărie, l-am susținut mereu”

”Venea în cancelarie și se tot plângea: «Ce mi-aș dori să am un colectiv închega», spunea dânsul. Eu l-am învățat cum să discute cu colectivul din primărie, l-am susținut mereu. Nu știu de ce a făcut asta. M-am întâlnit cu el vineri (10 decembrie, n. red.), era același om cu glume, nu mi-a dat nimic de bănuit. La un moment dat, a refuzat ca eu să mă mai implic în problemele lui, deși mie mi se părea o datorie morală față de el, pentru că facem parte din același partid”, a explicat directoarea.

Referitor la controlul Curții de Conturi, doamna director Badea spune că, din câte știe, a fost verificată doar activitatea fostului primar Cătănea. Și adaugă că cei de la Curtea de Conturi ”au venit să mai detensioneze atmosfera”. Iar despre arderea arhivei și ce ar fi putut însemna asta, interlocutoarea noastră spune: ”Documentele se arhivează la final de an, deci nu cred că acesta este motivul pentru care primăria a fost incendiată. În plus, primarul nu avea ce să ascundă într-un an de zile, de când e în funcție”.
Directoarea școlii din Beleți-Negrești rămâne la ideea că edilul Mihai Marin ”a avut o cădere psihică, în urma neînțelegerii cu angajații din primărie, pentru că alte motive nu avea”.

Citește și Ieşită în decor din politică, Ioana Jenica Dumitru se tratează de cearcăne / Fosta primăriţă de la Ştefăneşti – cobai pentru falsul doctor italian Matteo Politi

Preotul comunei: „Primarul e o persoană onestă. Nu-l cred în stare de așa ceva”

L-am contactat şi pe preotul din comună, pe părintele Ion Ciobanu. „Lumea vorbește prin comună, se speculează tot felul. Primarul provine dintr-o familie credincioasă. A recunoscut fapta, dar eu tot nu cred că e adevărat, nu-l cred în stare de așa ceva. Suntem de-o seamă, iar fratele lui e tot preot, ca și mine. Nu pot să-mi explic de ce a făcut asta, eu tot tind să cred că nu e adevărat. Momentan nu am vorbit cu nimeni din familie”, a declarat preotul din comună.

Citește și Primarul de la Beleți a reunoscut că a dat foc primăriei, de supărare

Radu Perianu: ”Organele de cercetare penală își fac treaba”

Contactat de noi, prefectul Radu Perianu ne-a spus că eventualele nereguli din primărie nu constituie un motiv pentru care vreun primar să facă așa ceva. „Pentru că persoane din interiorul primăriei s-au văitat cu privire la faptul că sunt nereguli în instituție, am trimis acolo Corpul de control. Acesta s-a încheiat cu un raport de măsuri de remediere. Eu sunt imparțial. Au fost nereguli, dar nu cred că acesta e un motiv pentru care primarul să facă așa ceva. Am discutat cu colegii, iar organele de cercetare penală își fac treaba”, a transmis prefectul de Argeş.

Citește și Interviu incendiar. Calinic are puterea să glumească pe seama Covidului: „Cum să nu scap, când eu însumi sunt un virus?!”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii