Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „E o lucrare marca «Badea şi Gherghe», ca să poată lovi în mine IGPR-ul. Că ei nu au cum aici, pentru că justiţia le-a dat-o în bot”

de | 6.04.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, în mediul online circulă informația că zilele trecute ați fost ținta unor verificări ale unor ofițeri IGPR, veniți la IPJ Argeș în legătură cu o reclamație a adjunctului Poliției Județene, dl. Gabriel Gherghe. Despre ce este vorba?

– Ca de fiecare dată, precizez de la început că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Pe mine nu m-a chemat nimeni. Am aflat și eu pe surse, fiindcă ei erau foarte secretoși. N-au vrut să stea de vorbă cu mine, pentru că au fost băgați într-un birou la o doamnă de la Control Intern, care i-a „fezandat”, le-a spus cât de rău e Mihalcea, „să nu vă duceți”… Au trimis pe altcineva de la Inspectorat să ceară niște documente. Cert e că e o cacealma „made in IPJ Argeș”: chipurile Gherghe îl reclamă pe Badea (șeful Poliției Argeș – n.a.), subiectul fiind, de fapt, eu.

„Deci – culmea! – nu se poate pronunța IGPR, dar se poate pronunța Gherghe! Adică acela cu care eu sunt în dușmănie de 12 ani!”

Ce credeți că se urmărește, mai exact?

– Păi, dacă eu sunt reclamat, e de competența IGPR-ului? Ei urmăresc ce au făcut și anul trecut: ca IGPR să scrie frumos „cercetare prealabilă Mihalcea”; și, dacă se poate, să fie cercetat Mihalcea de IGPR, că aici nu are nimeni curajul.

Chiar voiam să vă întrebăm: de ce vă este refuzat în continuare avizul ORNISS, la care ați avea dreptul până în 2025?

– Eu m-am prins imediat că asta e arma lor, că nu vor să mai avizeze… Aici și încearcă. Și pentru că dl. Gherghe nu se potolește, vă arăt documentele care arată ce mânării și mârșăvii face acest om. Uitați ce răspunde dl. Marius-Cristian Urban, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă (SIPI) Argeș, la cererea IPJ Argeș legată de acest certificat ORNISS: „Vă aducem la cunoștință că emiterea unui punct de vedere al SIPI Argeș va fi condiționată de prezentarea punctului de vedere din partea structurii de securitate a IPJ Argeș, respectiv a IGPR”.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „DNA şi ANI ar trebui să-i ia la puricat pe parlamentari, că s-au îngrăşat cam mult prin conturi…”

Pentru lămurirea cititorilor, vom rezuma tot ce reiese din documentele prezentate de dv. I-ați cerut comandantului Poliției Argeș să vă precizeze de ce nu aveți nici acum avizul ORNISS, adică acces la informații clasificate. Iar dl. chestor Badea a întrebat, cum era de așteptat, la SIPI. În fine, SIPI, prin dl. Urban, a răspuns așa cum ați precizat, direcționând – culmea! – această chestiune la IPJ Argeș…

– Da. SIPI a răspuns că declină problema în favoarea IGPR. Departamentul juridic al IGPR și structura de securitate a IGPR au spus, la rându-le, că nu sunt competenți…

Și, practic, v-au trimis cu răspunsul înapoi la Poliția Argeș, nu?

– Da. Înapoi! Acolo unde șeful structurii de securitate e dl. Gherghe! Deci – culmea! – nu se poate pronunța IGPR, în schimb, se poate pronunța Gherghe! Adică acela cu care eu sunt în dușmănie de 12 ani! Ce să vă spun? E o lucrare marca „Badea și Gherghe”. Ce vor să facă? Vor și ei o… dulce răzbunare, acum, pe ultima sută de metri, fiindcă ei știu că mai am foarte puțin până la pensie, având în vedere noua Lege a pensiilor. Ei vor, cu mâna celor de la IGPR, să mă pună la dispoziție pe motiv că nu am certificatul ORNISS. Lucru care, vă spun, nu se va întâmpla, că oricum va bubui, fiindcă vedeți ce documente am. Cine va vrea să le vadă le vede și le vom face publice. Problema e că dl. Urban a încălcat grav legea. Eu vreau să fie aplicată legea, nu cum vor ei. În toate adresele, inclusiv la Parchet, dânșii scriu că eu am fost pensionat. Domnilor Urban și Badea, lucrez de un an și jumătate, aproape, unde am fost pensionat? Eu lucrez!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Da, eram incontrolabil, dar demonstram cum poate fi o Poliţie corectă!”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Exact acum cinci ani, domnul Valeca, Dumnezeu să-l odihnească, m-a chemat la Mall Piteşti să-mi spună anumite lucruri”

„Eu nu mai am timp pentru apelul lor, deci sunt prejudiciat”

Din câte știm, ei nu sunt obligați să vă explice de ce nu vă reînnoiesc certificatul ORNISS…

– Am făcut adrese. Ultimul răspuns al Resurselor Umane a fost că banii pentru ORNISS îmi vor fi dați după judecarea apelului. Am câștigat „suspendarea” și la Tribunal, și la apel, am câștigat fondul, la Tribunal. Eu nu mai am timp pentru apelul lor, deci eu sunt prejudiciat. Numai că dânșii sunt foarte supărați că eu am revenit, că am făcut publice multe dintre problemele noastre…

Vă așteptați să mai stea de vorbă cu dumneavoastră?

– E o mare măgărie ce au făcut cei de la IGPR, dar exact ca acum doi ani, asta este mâna lui Gherghe și a lui Badea. Badea se dădea supărat că, din cauza lui Gherghe și a mea, dă el rapoarte… Păi, își permitea Gherghe să îl reclame pe Badea, că până la urmă și dacă s-a greșit ceva pe acolo – ce spune Gherghe – erau greșeli făcute de chestorul Badea… Dom-le, ei sunt prieteni la cataramă! Asta e vrăjeală, ca să poată lovi în mine IGPR-ul! Că ei nu au cum aici, pe plan local, pentru că justiția le-a dat-o în bot. Și încearcă o manevră de-asta ieftină, de-a lor…

Cât mai aveți până la ieșirea la pensie?

– Foarte puțin timp. E vorba de zile.

Veți renunța la drepturi în aceste condiții?

– Dacă ei cred asta, se înșală amarnic. De aici înainte începe războiul. Pentru că acum am timp, chiar am timp! Opinia publică trebuie să vadă cum se lucrează în MAI și, în speță, cum lucrează dl. Urban, care venea în fiecare săptămână la mine. Se autoinvita. Dar despre dânsul și ce vorbea, în numerele viitoare.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „I-am înaintat un raport d-lui chestor Badea. Aştept răspunsul, după care voi face public ceea ce s-a întâmplat”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Au acces la informaţii clasificate tocmai cei care sifonează!”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *