Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „DNA şi ANI ar trebui să-i ia la puricat pe parlamentari, că s-au îngrăşat cam mult prin conturi…”

de | 30.03.2023 13:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, se apropie pensionarea dv. de drept. Ce mai știți în legătură cu Legea pensiilor? Ce noutăți aveți?

– Toate interviurile mele – precizez din nou, de la bun început, sunt în baza Avertizorului public. „Noutățile” pe care le știți dv. de la TV le știu și eu. Din păcate, ministerul nostru și sindicatele nu ne țin la curent cu evoluțiile imediate. Probabil că nici nu au cum, fiindcă – după cum ați văzut la televizor – prin alocuțiunile d-lor șefi de partide, parlamentari, legea se schimbă de la o zi la alta. Deosebit de grav este că au avut un an de zile – dacă tot și-au asumat – și au lăsat pe ultima sută de metri… Dacă îi întrebi pe parlamentarii de Argeș, habar n-au cu ce se mănâncă legea noastră! Și sunt destui polițiști, militari, din sistemul de Apărare.
La ce s-a vehiculat, eu vă spun că, dacă vreun partid își asumă această lege, cred că nu are soartă bună. Sunt foarte mulți în acest sistem și au dreptate, pentru că, atunci când îți alegi cariera de militar, știi că ai niște privațiuni, știi că nu poți să desfășori alte activități prea multe față de ceilalți, știi că noaptea poți fi sunat oricând, știi că nu ai sâmbătă și duminică și știi că ești la o vârstă și cu o pensie de…
Ca să schimbi regulile în timpul jocului nu este OK. Dar asta este factura plătită de popor pentru ce avem noi în fruntea țării. Păi, dacă ei nu știu… E adevărat, nu au cum să știe tot, dar, chiar dacă în comisiile alea de specialitate sunt puși politic – corect, asta e! – măcar am bunul simț să-mi aleg niște consilieri deștepți, care știu ce să-mi spună. Altfel, dacă o luăm tot cu d-alea d-ale noastre de se duc cu toți și cu toate, ce să mai discutăm?!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Da, eram incontrolabil, dar demonstram cum poate fi o Poliţie corectă!”

„Ei nu mai fac greșelile din trecut. Pun banii pe numele lu’ socru’, lu’ tăticu’, lu’ mămica”

Un parlamentar a transmis un mesaj clar la Cercul Militar Pitești (joi, 23 martie – n.a.). Și anume că pensile militare nu sunt pensii speciale. E vorba despre d-na Alina Gorghiu…

– Au mai fost astfel de declarații. Dar anul trecut, când și-au asumat la Bruxelles, d-na Gorghiu făcea parte, ca și azi, din coaliția de guvernare, nu?! Sau era ocupată în birou cu dl Grindeanu – cine știe?! – și poate că de aia n-a fost atentă…

Ca mulți oameni, și dv. aveți senzația că parlamentarii nu fac mai nimic…

– Da, asta e și senzația mea. Ei sunt preocupați să-și asigure în primul rând neamurile, prietenii și, probabil, clientela politică. Și să-și umple buzunarele. Dar nu mai fac greșelile din trecut. Pun banii pe numele lu’ socru’, lu’ tăticu’, lu’ mămica. Cum ați văzut și pe la Piatra Neamț, mămicile de parlamentari, săracele, la 70 și ceva de ani, n-au avut bani până acum și odată au explodat cu sute de mii de euro… Și aici, în județul Argeș, sunt la fel. Problema e că eu n-am văzut o inițiativă a unui parlamentar de Argeș în beneficiul cetățeanului. Uite un exemplu pe care eu îl știu de la Poliție: dacă depășești viteza cu 70 km pe oră, îți ia permisul – atenție! – pe loc! Dacă ești la Botoșani, ce faci cu mașina? Haideți, domnilor, s-o gândim!

Deci, nu eliberează dovadă de circulație…

– Nu. Ca la băutură… Deci, haideți s-o gândim! Dă-i măcar 24 de ore! Știți ce se întâmplă? Eu am fost atent pe acolo cu ai mei colegi, că-i mai urmărim pe anumiți parlamentari – unii dragi mie, alții mai puțin dragi – să le vedem evoluția. E unul, în primul rând, care face semn cu degetul, sus – adică votăm, jos – nu votăm. Ei, săracii, habar n-au ce votează! Nu poți să faci legile așa, în râsul lumii! E bătaie de joc! Nu e în regulă și cred că instituțiile statului, cele puternice, DNA, ANI, ar trebui să-i ia frumos la puricat, că s-au îngrășat cam mult prin conturi…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Exact acum cinci ani, domnul Valeca, Dumnezeu să-l odihnească, m-a chemat la Mall Piteşti să-mi spună anumite lucruri”

„Vă voi spune cu ce se ocupă, unde au ajuns neamurile lor, de unde au plecat și care sunt jocurile lor”

Sunteți pornit pe politicieni…

– Da sunt pornit. Cât de curând vă voi declara cu ce se ocupă, unde au ajuns neamurile lor, de unde au plecat și care sunt jocurile lor, de multe ori puerile!

Aveți date concrete?

– Cum să nu! Dacă nici eu nu mai am…

Le așteptăm. Apropo de politicieni, în interviul de săptămâna trecută, spuneați că în urmă cu cinci ani, când senatorul Șerban Valeca v-ar fi testat, fără succes, loialitatea, la PSD au avut loc două runde de discuții, la Simfonia Lalelelor de la Pitești și la un congress în Constanța, privind numirea șefului IPJ Argeș…

– La Simfonia Lalelelor a fost abordată d-na prim-ministru (Viorica Dăncilă – n.n.) și cu dl. președinte Dragnea de către aceste persoane care erau din anturajul dânsului și din partid, și l-au vrut cu orice preț în acea funcție de șef al IPJ Argeș pe dl. Gabriel Gherghe. Numai că, neavând acceptul Serviciilor, d-na prim-ministru a luat hotărârea să împace și capra, și varza și l-a pus pe dl. Tudorel Pieleanu, chiar un băiat OK. Și, probabil, i l-a dat și d-lui Valeca pe dl. Florin Mocanu, ca adjunct al IPJ, pe filiera Topoloveni, având în vedere gradul de rudenie între d-nul Valeca și d-nul Boțârcă (primarul orașului – n.a.). Dar Florin Mocanu, după părerea mea, e un câștig. Soțul d-nei Dăncilă, dacă nu mă înșel, avea biroul chiar la Consiliul Județean. Păi, chiar așa de fraieri suntem?! Iar voi deștepți doar că v-am ales noi?! Da, suntem fraieri că v-am votat.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „I-am înaintat un raport d-lui chestor Badea. Aştept răspunsul, după care voi face public ceea ce s-a întâmplat”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *