Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Exact acum cinci ani, domnul Valeca, Dumnezeu să-l odihnească, m-a chemat la Mall Piteşti să-mi spună anumite lucruri”

de | 16.03.2023 13:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, în interviul anterior discutam despre anumite zvonuri conform cărora șeful Poliției Argeș ar urma să fie avansat în funcția de șef-adjunct la IGPR. Au apărut noutăți în această privință?

– Ca de obicei, precizez de la început că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Nu mă interesează subiectul, dar, din ce am aflat de la colegi, se pare că actualul adjunct al IGPR, chestorul Lință, dacă nu mă înșel, a luat un concurs și va pleca la Europol și se zvonește că dl. Badea îi va lua locul. Îi urez succes! E foarte bine pentru Argeș.

„Să-ți folosești resursele umane și materiale în interes personal este grav!”

Iar în locul dumnealui…

– Sunt vehiculate tot felul de nume. Depinde și când pleacă. Că dacă PSD va lua conducerea MAI, va fi mai greu ca PNL să-și impună omul. Pentru că, să fim cinstiți, inspectorul șef este pus eminamente politic. Fără discuții.

Spuneați, însă, că PNL nu poate pierde Ministerul de Interne. V-ați schimbat opinia?

– Păi, dacă ministrul nu va mai fi… Dar va fi greu să de-căpușezi cu totul. Cei de la PNL au SIPI, cea mai puternică… Plus, toţi șefii de Direcții și inspectorii-șefi sunt puși de PNL; e greu să-i dai la o parte.

Tot în interviul anterior spuneați că i-ați înaintat un raport d-lui chestor Badea în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Inspectorat în weekendul din 18-19 februarie, subiectul fiind adjunctul său, dl. Gherghe. Ați primit răspuns de la șeful Poliției Argeș?

– Dl. Badea mi-a dat un răspuns corect. Raportul a fost înaintat la IGPR, având în vedere calitatea polițistului; adjunctul șefului Inspectoratului este de competența IGPR. Știam, dar am vrut să știe și dl. Badea ce se întâmplă. Am întocmit (raport – n.a.) și la IGPR, că doar cunosc competențele, dar i-am întocmit și dânsului, pentru că așa era normal.

Cât de grav este?

– Din punctul meu de vedere, este grav. Să-ți folosești – dacă așa este – resursele umane și materiale sâmbăta și duminica în interes personal!

Mai multe nu ne puteți spune?

– Nu. Pentru că trebuie să primesc răspunsul și atunci discutăm. Poate nu este așa și, deci, nu vreau să greșim… Eu am primit o informație, de undeva. Poate nu se confirmă…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „I-am înaintat un raport d-lui chestor Badea. Aştept răspunsul, după care voi face public ceea ce s-a întâmplat”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Au acces la informaţii clasificate tocmai cei care sifonează!”

„Ce să facă un inspector (care câştigă un concurs) dacă nu știe nici să se încalțe?!”

Aveți noutăți legate de concursul de la Poliția Mioveni pentru ocuparea postului de adjunct?

– Oho, au fost candidați mai mulți decât la Președinție! Au fost 12. Au picat trei. Nu cred că există alt concurs la care să fie atât de mulți polițiști. Din punctul meu de vedere, este greșită de la IGPR și MAI procedura de concurs. Una dintre condițiile de participare este să ai minimum trei ani (experiență – n.a.); de la al patrulea an în sus poți să participi la concurs. Păi, în patru ani ai vreo experiență?! Şi atunci ce ne mai prinde mirarea când, dacă suni la IGPR, sunt numai inspectori și subinspectori; s-a terminat… Nu se mai face, ca pe timpuri, acea selecție a cadrelor pentru funcții de conducere…

Poate că nu mai ai din ce să faci selecție, poate că a scăzut calitatea umană…

– Nu. Sunt băieți deștepți. Avem o grămadă de oameni buni… Dar nu poți să vii așa… Bun, să zicem că un inspector cu mintea proaspătă învață și pică pe acele subiecte. Dar ce să facă el dacă nu știe nici să se încalțe?!…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Persoana aceea unde mănâncă dl Gherghe şi alţii m-a sunat din nou, hărţuindu-mă”

„Unde s-a ajuns în Poliția Română: să lauzi un polițist care nici măcar nu a luat testarea psihologică…”

Cum sunt candidații de la Mioveni?

– Unul dintre ei era favoritul d-lui Gherghe, despre care am promis că vom discuta; e unul dintre denunțătorii mei de bază în ultimii zece ani și pe care l-au folosit să „scrie bine” – așa cum spunea dl. Gherghe la o întâlnire recentă de la Centrul Cultural Mioveni. Domnul acela a picat examenul psihologic! Chiar discutam cu colegii înainte, că, dacă examenul va fi pe bune, el având și ceva probleme cu… apa…

De ce a picat examenul psihologic?

– Atât știu și eu, de la colegii lui de la Inspectorat. A doua zi le-a povestit că a fost agitat, că nu știu ce…

Ne puteți spune numele lui?

– Lăsați-l așa… Bine, de ce nu?! Petra Roberto. Vă dați seama unde s-a ajuns în Poliția Română?! Să lauzi un polițist care nici măcar nu a luat testarea psihologică și care, în urmă cu doi-trei ani, a fost trimis de psihologul unității la o comisie de expertiză, cu privire la comportamentul său, de unde a fugit! Tot cu acest ofițer m-am judecat doi ani, sute de file are dosarul, iar instanța mi-a dat dreptate! Comportamentul ofițerului nu cadra cu statutul de polițist. Probabil că ofițerul este bun, din cunoștințele profesionale ale d-lui Gherghe, despre care, să nu uităm, când a dat un concurs pentru funcția de șef de IPJ, a luat în jur de 4,5-5 puncte, notă apreciată, de fapt, la patinaj artistic, nu la Poliție… (râde – n.n.)
Vreau să le atrag atenția colegilor mei și lui Găbiță Gherghe: măi, tu erai prieten cu ăsta; a picat; erai prieten bun cu Stelică Crăciun, trimis în judecată; prieten bun cu Aioanei, trimis în judecată; prieten cu cel de la „Apullum” (restaurant în Mioveni), despre care tot Mioveniul urlă; ce să-ți mai spun, Găbiță?! E un proverb românesc: spune-mi cu cine te împrietenești/te însoțești ca să-ți spun cine ești.

Mai aveți detalii despre polițiști și despre amestecul politicului în Poliție?

– Așa cum am mai menționat, doar zece la sută din ce știu am spus. Aș prefera, pe viitor, să nu mai discutăm prea mult despre Poliție, pentru că, până la urmă, nu facem decât să victimizăm un individ care în niciun caz nu e o victimă; mai bine zis, este victima propriilor acțiuni și interese. În legătură cu amestecul politicului în Poliție, vă voi aduce la cunoștință ce s-a întâmplat exact acum cinci ani, pe data de 26 sau 27 martie.

Puteți fi mai explicit?

– Când un om politic deosebit, pe care eu îl stimam foarte mult, m-a chemat la Mall Pitești, să-mi spună anumite lucruri…

Acest om politic are un nume?

– Da, răposatul domn Valeca. Dumnezeu să-l odihnească!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marian Badea, şeful Poliţiei, chiar a executat tot ce a dorit PNL-ul”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cei care se slugăresc în faţa poliţiştilor sunt consideraţi maimuţe”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *