Web Analytics
scris joi, 05.10.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „ANI doarme! Un politician vine în funcţie, iar copiii lui, socrii lui îşi fac câte două vile?!”

D-le colonel, președintele CJ Vaslui a fost arestat pentru mită, fiind prins în flagrant când lua 1,25 milioane de lei. Și la noi în județ, recent, șeful Arestului din cadrul IPJ Argeș, Ciprian Marangoci, a fost prins când primea mită, e-adevărat, mai mică, 500 de euro. Se poate stabili un nivel, o măsură a corupției pe zone, pe județe, ținând cont și de lupta anticorupție?

– Corupție e peste tot. Da, vedeți diferența dintre 500 de euro și 250.000 de euro. Toată lumea a aflat și despre acei medici de la București care luau mită. Eu nu pot să-i înțeleg, cred că sunt bolnavi…

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „ANI doarme! Un politician vine în funcţie, iar copiii lui, socrii lui îşi fac câte două vile?!”

„Până la urmă, toți trebuie să ne facem câte o declarație de avere.Și-atunci observăm”

Vă referiți, probabil, la acei medici de la „Marius Nasta”. Au legătură cu lumea politică?

– Unii dintre acei medici sunt oameni politici sau sunt susținuți de politicieni, că altfel nu ajungeau în funcții. Asta le și creează impresia că pot face orice.

Mulți spun că și Spitalul Județean Argeș e „renumit” pentru șpăgile pe care le primesc unii medici. Și că ar fi anumite „cote de contribuție” stabilite tacit… Cote care sunt date/luate și în multe alte locuri.

– Apropo de cote, despre acel procent de 10% („parandărătul”) vă pot spune că peste tot e așa. Dl Ciolacu încearcă tot felul de artificii, dar, domnule, ce e așa de greu?! Până la urmă, toți oamenii trebuie să ne facem câte o declarație de avere. Și-atunci observăm. Ăsta ce e? Președinte de Consiliu Județean, cum e în cazul d-lui Buzatu, de la Vaslui. Bun, hai să vedem: nevastă, nepoți, socri, de când e el la Consiliul Județean etc… Alte exemple: directori de spitale, directori de mari companii de stat, adică locuri unde se lucrează cu banii, unde faci contracte. V-am spus: există corupție și în mediul privat, poate e vorba despre sume mult mai mari decât la stat. Dar ce e așa de greu?!
ANI doarme! Chiar nu vede nimeni că vine câte un politician într-o funcție, iar copiii lui, socrii lui, la 70, la 80 de ani, își fac câte două vile?! Adică n-au făcut toată viața și fac la 80 de ani; au strâns, săracii!… Noi, la Poliție, la Ministerul de Interne, avem DGA și, ați văzut pe la televizor, se mai mișcă… S-a mișcat ceva și prin zona Argeșului în ultimul timp, dar să sperăm că unii vor înțelege că nu e nevoie să te duci la pușcărie, ci că nu ai voie să faci acest lucru în detrimentul oamenilor… Că, până la urmă, acel procent de 10%, adăugându-i-se cota pentru trepădușii care vin să facă recepții – că le „pică” și lor! – ajunge undeva pe la 12-13%, din banii statului. Iar noi suntem îndatorați până în gât!

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „La Ciprian Marangoci se făceau chefuri, sâmbăta şi duminica. Dl Gherghe venea chiar cu Dusterul alb al Poliţiei”

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: Un candidat la şefia Poliţiei Mioveni „face ca maimuţa la băutură”

„În Franța, tot ce este peste 20 de euro cadou e considerat mită!”

Pledați, deci, pentru obligativitatea declarării averilor ca măsură anticorupție?

– Da, toată lumea. Inclusiv medicii; nu știu sigur dacă își fac deja declarații, nu cunosc acest segment. Eu cred că în lupta anticorupție se pot folosi toate mijloacele. Așa cum DNA, de pildă, a racolat-o pe acea doamnă director de la București, așa cum DIPI are, în atribuții, să-și găsească un om care să dea informații de acolo… Greșim și noi, ca oameni. V-am mai spus: am fost în spital de mai multe ori, iar insistența pacientului că – vezi, Doamne – medicul nu se uită la el dacă nu-i strecoară ceva în buzunar face ca acest obicei să nu dispară. Practic, așa îi învățăm rău pe medici. Admit că, după ce te-a operat, dacă simți nevoia, poți să-i faci un cadou, cu toate că în Franța – citeam – se fac niște instruiri în acest sens: tot ce este peste 20 de euro cadou e considerat mită! Și sunt obligați – prin fișa postului – să respingă astfel de cadouri, altfel sunt dați afară! Și sunt și monitorizați!

În ce instituții se fac astfel de instruiri?

– Instituții private și de stat, publice.

Foarte interesant. Iată o metodă de luptă împotriva corupției.

– Sigur. Pe de altă parte, cum spuneam, greșim și noi, că așa suntem obișnuiți, să deschidem ușa cu capul…

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Domnilor şefi de la IPJ Argeş, nu aprindeţi un foc dacă nu sunteţi în stare să stăpâniţi flăcările!”

„Și ne mai întrebăm de ce ne pleacă din țară copiii buni?! De-aia! Aici rămân copiii politicienilor, ai celor care câștigă ușor banii”

Cât de pregătiți sunt în Argeș cei specializați în lupta anticorupție?

– Sunt pregătiți. La DNA sunt procurori buni, au și polițiști buni care lucrează acolo. Să sperăm că se vor mișca în continuare. Dar ANI ar trebui să accelereze și să facă verificări la neamurile „aleșilor noștri”, care s-au îmbogățit în doi-trei ani de au ajuns pe unde au ajuns…

Ce cuvânt are politicul în acest context?

– Declarativ, politicul e interesat. Dar în spate, nu. Nu cred. Vedeți, prin alte județe, că unii parlamentari sunt implicați în tot felul de măgării, ca să le spun așa, de unde să-și ia sume mari de bani în conturi, să trăiască liniștiți și ei, și zece neamuri. Și ne mai întrebăm de ce ne pleacă din țară copiii buni?! De-aia ne pleacă! Aici rămân copiii politicienilor, ai celor care câștigă ușor banii. Și cei mai buni specialiști pleacă. Fiindcă e greu pentru un specialist care a învățat și știe carte și care nu s-a bazat pe relații să fie în umbra unui politician sau a unei doamne care și-a câștigat funcțiile prin paturi…

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şeful SIPI Argeş era de faţă la discuţiile despre sifonarea unor informaţii clasificate!”

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Nu e de mine politica. Trebuie să fii duplicitar, să joci dublu, să-ţi minţi până şi copiii…”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *