Web Analytics
scris joi, 28.09.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „La Ciprian Marangoci se făceau chefuri, sâmbăta şi duminica. Dl Gherghe venea chiar cu Dusterul alb al Poliţiei”

D-le colonel, liderul Sindicatului Ofițerilor din România, Gabriel Pielmuș, a cerut demisii de onoare la nivelul șefilor IPJ Argeș, date fiind faptele de corupție de la centrul de arest preventiv, acolo unde – spune el – erau favorizați traficanții de droguri. Iar această structură coruptă era recompensată prin salarii de merit. Ce reacții au fost în Poliție după aceste dezvăluiri?

– Păi, ați văzut discuțiile anterioare între polițiști pe grupurile de whatsapp. Numai că le este teamă. Ce nu a spus domnul lider de sindicat – pe care îl felicit pentru curaj! – e că acolo, la Ciprian (Marangoci, fostul șef al Arestului preventiv – n.a.), se făceau chefuri, sâmbăta și duminica.

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „La Ciprian Marangoci se făceau chefuri, sâmbăta şi duminica. Dl Gherghe venea chiar cu Dusterul alb al Poliţiei”

„Întrebare pentru domnii de la DIPI: dacă vă fâțâiați cu mașinile pe acolo, că îl urmăreați de atâta timp, n-ați văzut cine era acolo?”

Unde se făceau chefuri, la Arest?

– Nu. La el acasă, în zona Budeasa.

Cine participa la aceste chefuri?

– Dl Gherghe (adjunctul IPJ Argeș, superiorul direct al lui Ciprian Marangoci – n.a.). Venea chiar cu Dusterul alb al Poliției. Întrebarea mea e însă pentru domnii de la DIPI: dacă vă fâțâiați cu mașinile pe acolo, că îl urmăreați de atâta timp, n-ați văzut cine era acolo? D-le Urban, haideți, chiar așa de naivi ne credeți? Este clar că dl Gherghe are relații, de la minister până în justiție. Punct! Și cred că dl Badea, dacă și-ar fi dorit să facă curățenie și nu l-ar fi dorit lângă dânsul, o rezolva, la puterea dumnealui. Dar o să discutăm în viitor de ce cred eu că-l susține dl Badea atât de mult pe dl Gherghe.

Despre spusele d-lui Pielmuș privind favorizarea traficanților de droguri în Arestul IPJ Argeș ce aveți de comentat?

– Nu am date și nu mi-a povestit nimeni, că vă spuneam. Chiar nu știu. Mi-e greu să cred. El (Marangoci – n.a.) le facilita o viață mai ușoară, îi ținea prin arest, pe acolo. Prin ce a făcut, automat, probabil, le facilita această activitate, dar nu cred că era direct implicat. Sub nicio formă.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: Un candidat la şefia Poliţiei Mioveni „face ca maimuţa la băutură”

„Acum, orice bețiv, orice subinspector se poate înscrie la examen”

Pe de altă parte, dar în același context, Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, spune că baza de selecție din Poliție a scăzut foarte mult, că în sistem se intră cu bacalaureatul și cu cartea de identitate, nemaiexistând verificările ce se făceau cu 10-15 ani în urmă…

– Da, existau criterii de selecție a viitorilor șefi. Acolo spuneau ce au, ce nu au. Fiecare ofițer avea ceva, fie cu băutura, fie cu jocuri de noroc, fie cu alte probleme. Din această bază, categorie cu propuneri pentru șefi, erau aleși candidații care se duceau la concurs. Acum, orice bețiv, orice subinspector se poate înscrie la examen. Și poate avea noroc să învețe și să cadă pe subiect, asta e situația.

Tocmai ce vorbiserăți în interviul anterior despre concursul pentru șefia Poliției Mioveni și despre un candidat care are probleme cu băutura…

– Concursul de la Mioveni se înscrie, ca și celelalte, în această notă.

De ce se vorbește despre aceste probleme din Poliție atât de rar și atât de târziu, iată, prin vocile a doi lideri sindicali?

– Le e teamă. Liderii sunt singurii ale căror voci se mai pot auzi. Cazurile rare cum sunt eu, vedeți, își atrag mânia proletară din partea colegilor, că de ce trebuie să se știe că ăla e bețiv, că uite ce zice lumea… E adevărat, dar într-o comunitate mică, așa cum este Mioveniul, să știți că se cunosc. Așa ne place nouă, să dăm bine, ca la televizor, și în spate să fie jale.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Domnilor şefi de la IPJ Argeş, nu aprindeţi un foc dacă nu sunteţi în stare să stăpâniţi flăcările!”

Același lider al Europol vorbea – așa cum ați făcut-o și dv. în repetate rânduri – despre politizarea excesivă a Poliției, folosită pentru răfuieli personale, pentru înlăturarea polițiștilor incomozi…

– Dacă politicul nu se amesteca în cazul prietenului nostru, cred că la ora actuală Gabi Gherghe știa la perfecție limba maghiară. Ați făcut o petiție către ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, iar eu v-am spus că n-o să se întâmple nimic. A trecut atâta timp. V-a dat răspunsul pe care îl primeam și eu, că „a fost înaintată unei structuri”… Foaie verde… (zâmbește amar) Iar la „structură” nu vă cheamă nimeni, petiția e acolo, la dosar, și cu asta basta. Probabil, când cei din politică nu-l vor mai susține pe dl Gherghe, vor fi scoase toate aceste lucruri și vor fi puse pe tapet. Ai făcut asta, ai făcut asta… Dar, deocamdată, el e susținut, chiar și de dl Marian Badea.

La anul sunt alegeri, se pot schimba lucrurile?

– Păi, el a jucat cu toți. A fost adus de PDL… Ei toți, nu numai dl Gherghe, se orientează. Fiind pe acele funcții, ai acces la niște informații și atunci, mai voalat, mai cutare, te duci și îi explici d-lui deputat, „hai să așa, așa…”, și îl capacitezi ca să-ți devină prieten și îl faci și să te susțină pe viitor. Repet, nu știu dacă ne mai facem bine. Am avut dreptate în tot ce v-am spus, prin prisma experienței mele. Am trecut prin multe. La vârsta mea, știu cum se joacă și e păcat că sunt ofițeri tineri, isteți, care trebuie să stea „la capac” pentru că le e teamă de „represalii”.

Promiteați că veți vorbi depre o croitoreasă a doamnelor din justiție pe care o iubește un polițist…

– O să vorbim mai multe (râde), dar hai să vedem ce se va întâmpla la Mioveni, fiindcă e important pentru foștii mei colegi de acolo, pentru comunitate, să se continue activitatea într-un mod imparțial. Cum e acum e foarte bine. Nu am parti-pris-uri. Cu un singur individ – candidatul despre care vorbeam – am avut probleme cât am lucrat acolo, că mă disperase, ajunsesem să citesc noaptea cum poate fi abordată această tipologie de băutor; sunam și pe la psihologi, nu știam cum să-l abordez. Își dădea cuvântul de onoare că a terminat, că nu mai bea, îl iertam, apoi el intra în birou și două zile nu mai ieșea, făcea reclamații. Știți că e o vorbă: în promisiunile politicienilor și în cuvântul bețivului să nu crezi niciodată.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şeful SIPI Argeş era de faţă la discuţiile despre sifonarea unor informaţii clasificate!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *