Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: Un candidat la şefia Poliţiei Mioveni „face ca maimuţa la băutură”

D-le colonel, săptămâna trecută, când vorbeați despre un anumit candidat la șefia Poliției Mioveni, i-ați avertizat pe șefii IPJ Argeș spunându-le… să nu aprindă un foc dacă nu pot stăpâni flăcările. Dar focul a fost aprins în opinia dv. Ce s-a întâmplat?

– Cred că am fost destul de clar în ceea ce privește acea persoană pe care ei o susțin. E un candidat pe care îl știe toată lumea din Poliție. Imediat acesta s-a lăudat că a luat testarea psihologică…

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: Un candidat la şefia Poliţiei Mioveni „face ca maimuţa la băutură”

Și nu e o reacție de înțeles?

– Deci, n-a luat testarea, data trecută, pentru adjunct, a luat-o acum, pentru șef. Iată că se poate; probabil că între timp i-a mai crescut creierul sau cine știe…

„Au făcut-o intenționat, să lovească în orgoliul meu și în al d-lui primar, dar dumnealui știe cum să joace; întotdeauna și-a atras dușmanii de partea sa”

Acesta este focul pe care l-au aprins șefii IPJ Argeș?

– Dacă nu l-ar susține – și sunt ferm convins că ei sunt cei care îl „instigă”, să spun așa, în ghilimele – cred că ar fi înțeles, că e chiar un băiat isteț… M-au sunat câțiva foști colegi, care îmi spuneau că n-o să ia testarea psihologică; eu le-am răspuns că o să o ia, că știu eu ce știu. Apoi m-au sunat și au zis: „Domnule, nu e posibil!” Și chiar dintre „civili”, să zic așa… Zvonul s-a dus repede, pentru că el e de notorietate cu băutele, cu bătăi, are un comportament nedemn pentru statutul de polițist. Face ca maimuța la băutură…
Nu e posibil! Cum să… Pentru a accede la acea funcție, trebuie să ai prestanță, să fii, știu eu, altfel decât restul lumii. Dar nu vedeți că așa se vrea?! Eu vă spun că au făcut-o intenționat, să lovească în orgoliul meu – dar oricum pe mine nu mă mai interesează – și, în al doilea rând, cred că și în orgoliul d-lui primar (Ion Georgescu – n.a.), dar dumnealui știe cum să joace; întotdeauna și-a atras dușmanii de partea sa – că așa l-a învățat mentorul, dl Nicolescu, să-și țină dușmanul aproape – iar prietenii, mai la spate… Eu chiar vă spun, domnilor politicieni care vă țineți dușmanii aproape, că unii dintre voi i-ați ținut atât de aproape, încât ați văzut pe unde au nimerit!

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Domnilor şefi de la IPJ Argeş, nu aprindeţi un foc dacă nu sunteţi în stare să stăpâniţi flăcările!”

„Nu întâmplător, chiar la noi, la Argeș, mult timp postul de inspector-șef nu s-a scos la concurs, după care s-a scos imediat”

Vorbiți despre acest ofițer din Poliție ca și când el ar fi câștigat deja concursul pentru postul de șef la Mioveni. Deocamdată, el este doar candidat…

– Eu știu culisele. Nu are sens să le dezvoltăm. Și cu asta basta. Nu întâmplător, când împuternicește pe cineva într-o funcție din asta, de șef de inspectorat, de adjunct, ați văzut că în 90 și ceva la sută dintre cazuri ei rămân. Nu întâmplător, chiar la noi, la Argeș, mult timp postul de inspector-șef nu s-a scos (la concurs – n.a.), după care s-a scos imediat. Hai să fim realiști! Nu zic că e bine sau e rău, nu sunt eu cel în măsură, dar vom vedea.

Considerați, deci, că e foarte grav dacă acest ofițer va ajunge șef al Poliției Mioveni?

– Ce poate fi mai grav decât ce s-a întâmplat prin țara asta?! Parcă mai contează…

D-le colonel, în decembrie 2021 ați fost trecut în rezervă după ce IGPR nu v-a mai aprobat cererea de prelungire a activității. Ați contestat această decizie, Tribunalul Argeș v-a dat dreptate și, în martie 2022, ați revenit la serviciu. IPJ Argeș și IGPR au declarat însă recurs. În urmă cu puțin timp v-ați pensionat la cerere, dar, în această lună, Curtea de Apel a respins acțiunea dv. Cum comentați această decizie?

– Am trei sentințe favorabile și una nefavorabilă. Dar, în urmă cu o lună, am discutat cu o fostă colegă de facultate, avocată, pe care am întrebat-o cum vede această situație, fiindcă eu m-am pensionat… Mi-a zis: „Cristi, de obicei, în 90% din cazuri, îți respinge, pentru că tu ai ieșit la pensie, și o să anuleze acel act prin care te-a repus în funcție. Există și posibilitatea să se dea o sentință – lipsă interes – care ar fi OK, dar, din ce știu eu pe la Curtea de Apel, nu aceasta va fi…”

Vă afectează cu ceva?

– Nu mă afectează cu nimic. Eu am ieșit la pensie la 60 de ani. Am văzut un articol într-un ziar local în care se arăta că dacă nu-mi făceam raportul, mă trimiteau acasă. N-aveam cum să nu-mi fac raportul, pentru că pe 16 iulie împlineam 60 de ani. Mi-am făcut raportul mai devreme, pe 26 iunie, fiindcă 16 iulie pentru țara asta nu reprezintă nimic, decât pentru mine, că e ziua mea. Mi-am făcut raportul pe 26 iunie, de Ziua Drapelului, din patriotism, fiindcă eu îmi iubesc țara, și nu pe Carmen, croitoreasa doamnelor care au legătură cu justiția, dar despre asta vom vorbi mai pe larg într-o ediție viitoare…

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şeful SIPI Argeş era de faţă la discuţiile despre sifonarea unor informaţii clasificate!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *