Web Analytics
scris joi, 14.09.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Domnilor şefi de la IPJ Argeş, nu aprindeţi un foc dacă nu sunteţi în stare să stăpâniţi flăcările!”

„Iată încă o anomalie la noi: nu ești apt psihologic să fii adjunct, dar probabil o să fii apt psihologic să ajungi șef”, mai spune Cristian Mihalcea
D-le colonel, un polițist din Brașov a fost arestat pentru că vindea droguri. Unde vom ajunge? Ce se întâmplă în Poliție?

– Am văzut și eu această știre. În mediul virtual circulau glume, pe care și eu le-am dat mai departe, în legătură cu un afiș de la Secția nr. 5 de Poliție, unde scria că ”Nu mai avem droguri”… Sunt glumițe, dar în fond lucrurile stau foarte grav, se situează la un nivel la care Poliția nu a mai fost. Iată că acest flagel al drogurilor a atins și zona noastră, a Poliției. Problema cea mare este că nu se mai fac acele verificări ale candidaților, cum se făceau pe timpuri; sunt superficiale. Graba aceasta de a scoate pe bandă rulantă și ofițeri, și agenți afectează din ce în ce mai mult profesionalismul.
Nu am văzut măsuri luate de dl ministru împotriva șefilor, care nu au știut, și a celor de la SIPI, care aveau obligația să afle. Toată ziua stau și mâșuie pe acolo, prin birouri, pe bani mulți; că, vă spun, ăștia de la SIPI au salarii foarte mari, mai mari decât ale celor din Poliție. Învârt două hârtii, și-au luat banul, timpul trece, leafa merge… Încă o dată spun; trebuie schimbat ceva, inclusiv legile și ordinele la noi, în cadrul MAI.

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Domnilor şefi de la IPJ Argeş, nu aprindeţi un foc dacă nu sunteţi în stare să stăpâniţi flăcările!”

„Poate că nu mai rețineți când acesta era pe bancă, în fața Poliției, în ziua alegerilor, și posta pe Facebook «Nu votați primarul penal!»”

Apropo de candidați, d-le colonel, și de verificări: în interviul anterior spuneați că va avea loc un concurs pentru șeful Poliției Mioveni. Ne puteți da detalii?

– Știu că va avea loc la începutul lunii octombrie. S-au înscris cinci sau șase candidați. Nu m-a interesat. Am aflat de la colegi că s-au înscris de la Serviciul Economic. Era normal să fie așa. Se dorește un nou șef la Mioveni. Fiecare îl vede șef pe câte un favorit al său…

Știți numele vreunui candidat?

– Fiecare își vehiculează omul favorit. Pe mine m-a frapat din nou că s-a înscris acel polițist care nu a luat testarea psihologică pentru funcția de adjunct…

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şeful SIPI Argeş era de faţă la discuţiile despre sifonarea unor informaţii clasificate!”

Se poate înscrie la un concurs pentru un post de șef un candidat care nu a luat testarea psihologică la un concurs pentru postul de adjunct?

– Da, iată încă o anomalie la noi. Adică nu ești apt psihologic să fii adjunct, dar probabil o să fii apt psihologic să ajungi șef. Uite că se poate. De aia vă spun că trebuie schimbat ceva, altfel ne îndreptăm într-o direcție greșită. Am înțeles că au existat discuții, chiar edilul orașului, la „Analogue”, s-a dus să dea mâna cu acest individ, spunându-i „să știți că eu nu am nimic cu dumneavoastră”. Așa e, domnule primar, dv. nu aveți nimic cu el, el are cu dv.
Poate că nu mai rețineți când acesta era pe bancă, în fața Poliției, în ziua alegerilor, și posta pe Facebook „Nu votați primarul penal!”. Cu toate că, dacă îmi aduc aminte, d-le primar, ați fost foarte supărat, nimeni, absolut nimeni de la Inspectorat nu a luat o măsură împotriva acestui individ!
Dacă vreți, domnilor șefi de la IPJ, să faceți de râs Poliția Mioveni, continuați cu acest individ! Continuați! Și să vă mai spun ceva: nu aprindeți un foc dacă nu sunteți în stare să stăpâniți flăcările! L-ați aprins și credeți-mă că știu ce vorbesc!

Îi apreciați pe cei care au asigurat interimatul la conducerea Poliției Mioveni, după pensionarea dv. Șeful actual și adjunctul au confirmat?

– Da, și sunt în continuare mulțumit de ei; și sunt de acolo… Nu neg că ar putea fi oameni și mai buni în locul lor, Doamne ferește, dar dacă nu ai lucrat cu ei, n-ai de unde să știi… După câte am înțeles, s-au înscris la concurs niște ofițeri destul de buni din punct de vedere profesional, care stau puțin mai departe de lumea politică, or, asta e foarte bine… Vom vedea.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Nu e de mine politica. Trebuie să fii duplicitar, să joci dublu, să-ţi minţi până şi copiii…”

„Nu am nici măcar un interes politic, pe care îl tot vehiculați, că o să mă duc la nu știu ce partid”

Credeți că, până la urmă, Poliția se poate delimita de politică?

– Nu poți întotdeauna, pentru că, e clar, politicul domină toate domeniile de activitate. Dar dacă ești abil, dacă ești pe picioarele tale, dacă știi să-i găsești punctul sensibil acelui politician care insistă, îl pui la punct și își vede de treabă.

Altfel, d-le colonel, cum mai e la pensie?

– N-am primit pensia, deocamdată (râde). O aștept. M-au întrebat și ai mei, apropiați, dacă e bine la pensie. Nici nu știu ce să zic… Dacă aș putea da timpul înapoi, cred că aș ieși mai devreme la pensie (râde). Cu siguranță… Am ales însă această cale, am ales calea aceasta și în interviurile mele din „Jurnalul” și încă o dată vreau să le transmit celor care mă întreabă dacă am vreun interes că nu am absolut niciunul, înțelegeți odată! Nu am nici măcar un interes politic, pe care îl tot vehiculați, că o să mă duc la nu știu ce partid. Eu mă văd alături de colegii mei din cadrul MAI, al Poliției, celor de unde am terminat Școala de ofițeri de la Sibiu, cu care discut des, și alături de lumea normală, care nu beneficiază de funcții politice și își vede de treaba ei.
Și ar mai fi ceva, iar uitam: Gherghe, demisia!

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marangoci a avut salariu de excelenţă! Dat de Gherghe! Ce tot o dăm de gard!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *