Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Trophee Clarins

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului Trophee Clarins (WTA 125), care are loc la Paris şi e dotat cu premii totale de 100.000 de euro, după o victorie categorică împotriva franţuzoaicei Kristina Mladenovic, cu 6-1, 6-0.

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Trophee Clarins

Citește și: A murit Mihai Gheorghe, fost antrenor al echipei de gimnastică a României

Gabriela Ruse (26 ani, 148 WTA), venită din calificări, a câştigat în 65 de minute confruntarea cu Mladenovic (26 ani, 148 WTA), care nu reuşeşte să în top 100. Ruse are 3-0 în meciurile directe cu Mladenovic, care a câştigat doar primul ghem al meciului de la Paris. În 2020, Ruse a beneficiat de abandonul franţuzoaicei la scorul de 2-2, în optimi la Dubai, şi a învins-o în 2023, cu 6-2, 6-2, în primul tur al calificărilor la US Open. Ruse şi-a asigurat un cec de 3.478 de euro şi 33 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi învingătoarea dintre Alize Cornet (Franţa) şi Olivia Gadecki (Australia).

Tot joi, Monica Niculescu şi chinezoaica Lin Zhu s-au calificat în semifinalele probei de dublu, după 6-2, 6-4 cu japonezele Eri Hozumi/Makoto Ninomiya, după o oră şi 27 de minute. Perechea româno-chineză şi-a asigurat un cec de 2.260 de euro şi 49 de puncte WTA la dublu, iar în penultimul act va juca împotriva cuplului Greet Minnen (Belgia)/Heather Watson (Marea Britanie).

Simona Halep s-a retras de la Trophee Clarins

O oră și 27 de minute a rezistat Simona Halep, ieri, pe teren în al doilea meci după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj. Românca s-a retras în setul 2 al meciului cu McCartney Kessler (24 de ani, locul 123 mondial) de la Trophee Clarins, din cauza unor probleme medicale la genunchiul stâng. Simona câștigase primul set, 7-5, și era condusă în actul secund, 2-3. La precedenta partidă, contra Paulei Badosa, a acuzat probleme la umărul drept, dar a putut duce partida la bun sfârșit. Astăzi, durerile la genunchi au făcut-o să se retragă în setul 2. De curând, Halep nu a putut onora nici invitațiile de la Oeiras și Madrid, tot din cauza problemelor medicale.

Citește și: FC Botoșani – CS Mioveni, vineri, în turul barajului de menținere/promovare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...