Web Analytics
scris joi, 07.09.2023

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şeful SIPI Argeş era de faţă la discuţiile despre sifonarea unor informaţii clasificate!”

D-le colonel, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat recent că Poliția Constanța va fi „desființată și reclădită”. Cum poți să desființezi și să reclădești un Inspectorat de Poliție Județean?

– Dânsul știe mai bine. Eu nu știu. Cred că pe urmă a revenit și a spus că Poliția va fi reorganizată. IPJ Constanța va fi reorganizat prin numirea altor oameni în funcțiile de conducere. A altor polițiști, cu experiență, probabil mai bine aleși, pe alte criterii decât până acum. Ce m-a frapat pe mine la dl ministru e că a spus că bătălia cu crima organizată în Constanța e pierdută de 5-10 ani. Să nu uităm că și dl Despescu a fost pe acolo și s-a dus cu dânsul la braț să numească noua conducere. Pe tema aceasta au avut loc multe discuții în spațiul virtual. Ce nu cred eu că a luat în calcul dl Predoiu este fenomenul drogurilor, care a luat amploare în Constanța și din cauza afluxului mare de ucraineni.
V-ați gândit că ucrainenii sunt, prin însăși constituția lor, niște oameni care încalcă legea în toate țările?! Vorbim de crimă organizată; de corupție nu mai vorbim, n-ați văzut că și ministrul lor, în timp de război, a făcut ce a făcut… Deci, eu cred că printre ucrainenii intrați în număr mare în țara noastră au fost și dealerii de droguri, pentru că e mai ușor să penetrezi piața din România înspre Vest, și faptul că ei s-au campat foarte mulți acolo, pe cheltuiala statului român, a amplificat acest fenomen. E greu să fie eradicat acest fenomen, din moment ce l-ai scăpat de sub control. Dar, prin niște legi mai drastice, cred că, ușor-ușor, se poate diminua. Am văzut că există deschidere în acest sens.

Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şeful SIPI Argeş era de faţă la discuţiile despre sifonarea unor informaţii clasificate!”

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Nu e de mine politica. Trebuie să fii duplicitar, să joci dublu, să-ţi minţi până şi copiii…”

„Nu se va face nimic. E o încrengătură mare…”

Mutând tema discuției la Argeș, poate că și aici ar trebui reorganizat Inspectoratul de Poliție Județean, având în vedere o serie de aspecte pe care dv le-ați dezvăluit prin intermediul ziarului nostru. Noi am formulat o scrisoare deschisă către ministrul de Interne, Cătălin Predoiu – poate că ați citit-o – în legătură cu derapajele de la conduita profesională ale adjunctului IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, derapaje la care ați făcut referire în interviurile din ”Jurnalul”…

– Nu putem face o comparație între Constanța și Argeș, pentru că acolo au avut loc evenimente tragice… Și în zona Argeșului au fost câteva, dar nu de o asemenea amploare. Eu v-am spus mai demult că dl Gherghe este susținut și că nu se va întâmpla nimic. Tocmai de aceea am decis să facem publice unele încălcări de la deontologia profesională ale d-lui Gherghe. Dar haideți să așteptăm rezultatul. Trebuie să primiți un răspuns. Probabil că vi se va răspunde că „o să avem în vedere”, că „a fost înaintat organelor competente”… (a fost trimisă spre soluționare la IGPR – n.a.) Vă spun cinstit că pe mine nu m-a chemat nimeni. Să presupunem că au considerat dânșii că ar fi ceva la Parchet. Păi, m-ar fi chemat. M-ar fi întrebat: „Dl Mihalcea, ce-ai vrut să spui aici?”… Dar noi nu am vorbit despre probleme penale. Dacă erau astfel de probleme, făceam eu plângere penală, nu trebuia să vin prin intermediul ziarului.

Sunteți, deci, rezervat în privința finalității unor verificări din partea MAI…

– Sunt foarte rezervat și vă spun că nu se va face nimic. E o încrengătură mare…

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marangoci a avut salariu de excelenţă! Dat de Gherghe! Ce tot o dăm de gard!”

„Tot generalii din spate, tot cei vechi conduc acolo! Domnul ministru iese în față, vine cu hârtiile făcute de aceștia, le citește, probabil că mai pune câteva întrebări”

E vorba, totuși, de un nou ministru la Interne…

– Păi, tot generalii din spate, tot cei vechi conduc acolo! Domnul ministru iese în față, vine cu hârtiile făcute de aceștia, le citește, probabil că mai pune câteva întrebări, având în vedere și experiența dânsului din justiție, dar cam atât… Dacă voia cineva să vadă ce se întâmplă… Pentru mine problema nu e că nu a venit controlul, că știam, eu sunt foarte supărat pe cei de la DIPI, pentru că șeful SIPI Argeș era de față la discuțiile despre sifonarea unor informații clasificate de către dl Gherghe! Și ați văzut că n-am mințit. Și, totuși, nu s-a făcut nimic.

Cât de gravă vi se pare această situație?

– Nu știu cât de gravă e. Dar măcar îl chemai, îl muștruluiai, să nu mai facă, că nu neapărat să îi iei capul e o soluție. Dar chiar absolut nimic să nu faci?!

În concluzie, d-le colonel?

– Am spus că nu ne mai facem bine și, să nu uit, Gherghe – demisia!

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şefii direcţi, nemijlociţi, trebuiau să ştie cu ce se ocupă cei de la arestul IPJ Argeş. Toată lumea ştia, în afară de – ce să spun?! – dl Gherghe şi dl Badea”

„Mi s-a propus să fiu candidatul unui partid, la mine la țară, la Primărie”

Ce planuri aveți pentru viitorul apropiat? Mai primiți oferte de serviciu?

– Am primit și săptămâna trecută o ofertă. Pe mine m-a amuzat, sincer. Mi s-a propus să fiu candidatul unui partid, la mine la țară, la Primărie. Le mulțumesc că s-au gândit la mine, dar e exclus așa ceva. Deocamdată am destule probleme de rezolvat.

Dar aveți, iată, un capital de încredere din partea unor cetățeni…

– Treaba e relativă. Depinde cu cine discuți. Vedem ce se va întâmpla și la Poliția Mioveni. A fost scos postul de șef la concurs. Dar despre asta în numărul viitor.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă situaţia de la arestul IPJ Argeş era cunoscută, e grav, dacă n-a fost cunoscută, e management defectuos”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită