Web Analytics
scris vineri, 02.10.2020

Baza sportivă de la Prundu, în continuare în paragină

În urmă cu fix un an, „Jurnalul de Argeș” trăgea un semnal de alarmă în legătură cu condițiile deplorabile de la baza sportivă din cartierul piteștean Prundu. Ei bine, deși a trecut un an, nimic nu s-a schimbat și copiii care vin la antrenamente și la concursuri trebuie să suporte condițiile mizere din această bază sportivă. Trebuie spus că cele 12 terenuri de tenis de câmp sunt aproape pline în fiecare zi cu copii care practică sportul alb. Cea mai mare bază sportivă din municipiul Pitești a fost donată de mai mulți ani Primăriei Pitești de către Arpechim, iar acum este administrată de FC Argeș. Aici există numeroase terenuri de tenis, dar și pentru fotbal sau rugby. Din păcate, așa cum se poate vedea în fotografii, baza sportivă arată jalnic. Băncile pentru spectatori sunt rupte și nu sunt vopsite, diverse materiale pentru construcții sunt așezate lângă gardurile ce despart terenurile, gunoiul este depozitat în cutii de carton pe jos, peste 200 de saci cu zgură sunt depozitați fix în fața clădirii administrative, iar toaletele arată groaznic.
Acestea sunt doar câteva caracteristici negative existente la baza sportivă Arpechim din Prundu, despre care am vorbit cu directorul Dragoș Șerban.

Baza sportivă de la Prundu, în continuare în paragină

„Am fost și eu la toalete și am observat rahat și pe pereți”

# Baza sportivă din Prundu pe care FC Argeș o administrează arată în continuare deplorabil…
– Săptămâna trecută au venit și au făcut studiile geotehnice, au luat probe de pământ pentru renovarea bazei sportive. Femeia de serviciu a făcut curățenie, face în fiecare zi, la concurs a spălat de trei ori după ei și degeaba. Vă spun că am fost și eu la toalete și am observat rahat și pe pereți. Am chemat și pe cei care au organizat concursul în urmă cu două săptămâni și le-am arătat cum au lăsat toaletele…
# E normal să existe într-o bază sportivă în anul 2020, o situație așa dezastruoasă?
– Când faci un proiect, când ceri bani pentru un proiect, nu poți să vii tu cu o altă investiție peste, pentru că acelea vor fi dărâmate. După aceea vine Curtea de Conturi și ne impută nouă banii.
# Măcar se puteau pune la dispoziție condiții minime de curățenie… Până și coșurile de gunoi sunt pe jos…
– Eu am cumpărat iarna trecută coșuri…. Ce să dacă le rup? Am vorbit și cu antrenorii și au zis ei că pun acele cutii de carton… Am avut coșuri de gunoi prinse și de gard, la fiecare teren, dar le-au rupt. Eu am cumpărat coșuri de gunoi noi. Le schimbăm în fiecare an… Au fost rupte cel mai mult când treceau copii dintr-o parte în alta.

„Există un proiect depus la CNAIR. Va fi demolată tribuna de acolo, se vor schimba multe chestii”

# Sacii aceia de zgură nu puteau fi depozitați și ei mai bine, adică într-un colț al bazei sportive?
– Cu sacii de zgură, anul acesta s-a întâmplat să rămână, că a venit pandemia. Normal, acei saci de zgură erau folosiți, dar dacă nu a fost activitate 6 luni… Eu căram acei saci cu cei de la asistență socială, dar cu pandemia nu au mai scos… Eu cu ei făceam treabă. Nu se poate ca un singur om să care 200 de saci de zgură…
# Concret, are vreun viitor bun această bază sportivă?
– Așa cum am mai spus, există un proiect depus, va fi demolată tribuna aia de acolo, se vor schimba multe chestii acolo. O să primesc în curând și planul de modernizare a bazei, să văd și eu cum arată, pentru că proiectul este făcut de CNAIR.

„Recunosc că nu este ok, dar ne străduim și noi să facem cu cât avem”

# O minimă curățenie, d-le director…
– Avem un singur om la baza sportivă. Câte să facă și el? El când termină de tuns iarba într-o parte, vine să o tundă în partea cealaltă. Ziua leagă plasa de la gard și a doua zi seara o găsim tăiată, mai des în partea către balonul pentru fotbal. Vin și joacă fotbal, exact acolo unde nu-i vede paznicul. Săptămâna asta a pus de două ori plasă din aceea de 4 metri înălțime. Muncește și omul ăsta, mai mult în zadar! Recunosc că nu este ok, dar ne străduim și noi să facem cu cât avem. Terenurile de tenis sunt făcute tot de noi, de omul ăsta, împreună cu antrenorii. Avem un singur, să zic așa, administrator la baza sportivă. Câte să facă? Când găsește plasa tăiată, muncește o jumătate de zi să repare plasa, trebuie să tundă iarba, să mute aspersoarele. În privința scaunelor acelea care sunt rupte, vă spun că el le-a tot schimbat… Vă spun că alții vin și ne spun să tăiem de tot băncile alea de acolo… Ce să mai zic? Eu sper că acum, odată ce a venit dl. Gentea la primărie, se va schimba totul. Până la proiectul de modernizare, eu o să cer bani… Cu un singur om nu poți să întreții foarte bine 12 terenuri de tenis… Chestii majore nu poți să faci, dar, de exemplu, am cumpărat pistol din acela de vopsit, să vopsim tribunele până vin ăștia să dărâme, să facă ce trebuie. Proiectul a început… Vreau să mai spun că, într-adevăr, când se desfășoară concursuri de tenis, în special sâmbăta și duminica, eu nu am om pentru curățenie acolo, pentru că omul muncește de luni până vineri. Nu pot să o chem pe femeia aia sâmbăta și duminica… Când a venit luni, s-a luat cu mâinile de cap pentru ce a găsit. Cine e de vină că toaletele sunt folosite așa cum sunt folosite? Și dacă era femeia de serviciu acolo, sâmbăta și duminica, se ducea să cureţe după fiecare?
# Păi, nu e normal așa? La bazele sportive private nu vezi așa ceva…
– Femeia se ocupă de toată baza aia. E o diferență între privat și noi… Sperăm să fie vorba și de alți bani odată cu schimbarea primarului și altfel vor sta lucrurile.

Distribuie!

0 Comentarii