Web Analytics
scris marți, 07.05.2024

7 mai 1986 – Ziua în care Steaua a reușit cea mai mare performanță a fotbalului românesc

Au trecut 37 de ani de la performanța istorică reușită de Steaua, în 1986, în finala Cupei Campionilor Europeni. Jucătorii s-au împărțit în două tabere, între timp, din cauza scandalului dintre Gigi Becali și MApN.

7 mai 1986 – Ziua în care Steaua a reușit cea mai mare performanță a fotbalului românesc

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Data de 7 mai 1986 a rămas de referință pentru fotbalul românesc. În urmă cu 38 de ani, la Sevilla, Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni, după ce o învingea pe Barcelona (0-0 și 2-0 după executarea loviturilor de departajare).

A fost singurul caz în care o echipă de fotbal din România a mers până la capătul drumului și a cucerit cel mai important trofeu continental, cupa poreclită „urecheata”, datorită toartelor proeminente.

Ruptura dintre foștii componenți ai Stelei s-a amplificat în ultimii ani după ce Steaua lui Gigi Becali a fost învinsă în instanță de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. Eroul de la Sevilla, Helmut Duckadam, a făcut parte din conducerea celor de la FCSB, fiind președinte de imagine.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *