Web Analytics
scris miercuri, 08.05.2024

O campanie cu ouă sau fără?

Începe campania electorală. Va fi una cu ouă sau fără? La propriu, cu gălbenușuri sparte prin târguri în țestele candidaților, mulți dintre ei ipocriți și mincinoși? Sau una bleagă și fără snagă, cu alegători resemnați că indiferent ce votează iese din urnă tot ce vor cei care numără voturile? Vom vedea. Campania asta electorală e una atipică și bezmetică din câteva puncte de vedere. Partidele mari, cele din prime-time, PSD și PNL, își fac poștă candidații din unele zone, racolându-i unii de la alții. Unii PSD-iști au devenit liberali și viceversa, într-o comicărie gen D’ale Carnavalului. Deputatul Aurel Bălășoiu candidează la Primăria Rociu din partea PNL și zburătăcește comunele din sud, de pe axa Rociu-Ștefan cel Mare, cu mesaje anti-PSD. De unde până mai ieri, până să fie exclus din partid în urma celebrului scandal sexual, era Apostolul Pavel al lui Mînzînă și al PSD, acum e Afrodita Alinei Gorghiu și a PNL Argeș.

O campanie cu ouă sau fără?

De partea cealaltă, la PSD-iști, după ce deputatul Aurică i-a lăsat în boxerii goli, fără candidat la Rociu, Mînzînă&comp l-au găsit pentru primărie pe fostul președinte al liberalilor din comună, dușmanul de moarte de vreo două decenii al lui Bălășoiu. Vă dați seama ce încurcătură doctrinară de mațe va fi la Rociu?
Idem la Mioveni, unde ex-primarul Ion Georgescu și-a plantat trandafirul politic din flori, pe Alin Călinescu de la Centrul Cultural, PSD-ist până acum câteva luni, în postura de candidat liberal la primărie. De altfel, fiicele și ginerii lui Ion Georgescu au și participat la lansarea de Hollywood, orchestrată de d-na Alina Gorghiu la Mioveni, a candidatului liberalo-PSD-ist.

Continuă și moda comunelor lăsate moștenire în familie. Acum, la Primăria Corbi recandidează tatăl, după ce acesta își lăsase fiica, în 2020, pe scaunul de primar. Așadar, rocada mică a devenit rocada mare. La fel, la Călinești. Tatăl nu mai poate candida din cauza dosarului sexual în care e judecat, așa că și-a împins fiica să candideze, cu foarte mari șanse, la primărie. Iar fata e un copil bun și cuminte, ba chiar tobă de carte, dacă avem în vedere că e absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi Străine, cu specializarea arabă. Cazul Ioanei Georgescu e unul special, având în vedere că n-a putut refuza rugămintea familiei și a lăsat un serviciu foarte bun la Ambasada României din Egipt, ca să candideze la Primăria Călinești. În fine, vom vedea ce se va alege și aici, mai ales că nici candidatul PNL nu pare convins că vrea să câștige, ci mai mult să-și păstreze postul de șef la CAS Argeș.

Ultimul caz din analiza mea e cel de la Căteasca. Acolo unde, comedie mare, după modelul Piedone, Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, candidează din partea AUR la Primărie. Iar în ziarul comunei, dl candidat zice că, după ce a scos Bradu din noroaie, vrea să aplice același management și la Căteasca. Frumos și duios! Deși mai curând din apă trebuie scoasă această comună cu foarte mare deschidere la râul Argeș. De ce? Fiindcă balastierele au dat buzna în albie, riscând să-l sece. Cam atât despre candidați, partide și filmele lor de campanie. Succes tuturor, că circul e asigurat și nici pâine nu prea mai e!

Citește și Aproape 3.000 de oameni la târgul de Florii organizat de Florin Frătică la Căteasca

Citește și Lansarea oficială a candidatul PNL la Mioveni. Alin Călinescu i-a mulțumit mentorului său, Ion Georgescu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *