Web Analytics

Vecinii explică de ce l-au filmat pe preotul Loghin urinând pe gardul comun

de | 5.08.2022 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

O autoritate naţională investighează scandalul „Sfeştanie cu petarde” de la Moşoaia
În răspunsul către ANSPDCP, unde au fost reclamați de către omul bisericii, familia Prodea susține că părintele are un comportament deviant și periculos

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal i-a luat la întrebări pe Andreea și Florian Prodea, cei doi soți care se învecinează la Moșoaia cu preotul Vasile Loghin de la Biserica “Maica Precista” din Pitești. Totul în urma sesizărilor omului Bisericii, care a fost surprins de o cameră de luat vederi taman când urina pe gardul dintre cele două proprietăți.

„Nu se poate susține că i-am afectat viața privată, atâta vreme cât urinezi la limita de proprietate, în amiaza mare, cu copii minori de față…”, a venit replica lui Florian Prodea, tatăl a două fetițe. „Este un act cu caracter obscen, săvârșit în public și în prezența unui minor, faptă ce îmbracă chiar o formă penală, aspru pedepsită de legiuitor”, a mai arătat familia Prodea în răspunsul către ANSPSCP.

Soții Prodea răspund că imaginile au o cauză justificată și un interes legitim pentru siguranța lor și a celor două fiice minore

„Prin plângerea înregistrată sub nr… din 06.05.2022 și petiția transmisă prin IPJ Argeș, înregistrată cu nr… din 23.05.2022, domnul Loghin Vasile și doamna Loghin Florina au reclamat faptul că folosiți camere de supraveghere video instalate pe proprietatea dvs., care surprind imagini din curtea petenților. O parte dintre înregistrări au fost divulgate de dumneavoastră către presă, în unele din acestea petentul fiind surprins în curtea sa, în timpul unui act fiziologic”, au scris cei de la Autoritatea pentru Protecția Datelor, care au dorit să afle împrejurările în care petentul l-a surprins pe preot „în ipostaze intime”.
În răspunsul lor, soții Prodea au precizat de la început că nu au încălcat normativele interne și europene privind protecția datelor și că toate imaginile capturate au o cauză justificată și un interes legitim dat de siguranța lor și a celor două fiice minore.

Citește și Scandal cu filmări şi acuzaţii din cele mai grave. Preot reclamat de vecini că îi bombardează cu petarde şi afumă cu tămâie

„Este adevărat că au fost surprinse imagini cu petentul Loghin Vasile în timpul unui act fiziologic, însă acest act se întâmpla în plină zi…”

Scandalul între familia Prodea și vecinii lor, preotul Vasile Loghin și preoteasa, Florina, care au o casă în comuna Moșoaia, satul Hințești, a izbucnit în 2018, pe tema limitei de proprietate. El s-a acutizat în 2020, în decembrie, când preotul a aruncat din curtea sa spre cea a vecinului nu mai puțin de 8 petarde, din categoria efectelor pirotehnice periculoase. Atunci, Florian Prodea, care s-a adresat poliției, a fost sfătuit de oamenii legii să își monteze camere de supraveghere mai performante, cu redare video și audio.

„Acestea au fost orientate pe terenul meu, însă prind și zona limitei de proprietate, tocmai pentru a-mi proteja familia de actele iresponsabile și extrem de periculoase ale numitului Loghin Vasile. Este adevărat că au fost surprinse imagini cu petentul Loghin Vasile în timpul unui act fiziologic, însă acest act se întâmpla în plină zi, pe gardul nostru despărțitor și nu în WC-ul instalat în curtea sa. Foarte importantă este împrejurarea că nu există o împrejmuire tip fortăreață a proprietății numitului Loghin, între proprietățile noastre existând un gard de sârmă, prin care se poate observa tot. Această împrejurare face ca actul să poată fi considerat ca fiind în public, nu în privat. Cu atât mai grav este că petentul Loghin Vasile este preot în cadrul parohiei «Maica Precista» din Pitești. Scopul amplasării acestor camere este, așa cum am indicat, acela de protecție a familiei mele împotriva unei persoane care manifestă un comportament deviant și periculos. Urinatul pe gardul de plasă în plină zi, în prezența minorilor, detonatul de petarde periculoase în preajma minorilor sunt motive extrem de puternice pentru a justifica necesitatea amplasării acestor camere. Imaginile au fost depuse organelor judiciare pentru a proba aceste fapte… Aceste imagini au fost depuse la dosarul cu numărul 872/P/2022, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești”, a mai precizat Florian Prodea.

Citește și Reacția Arhiepiscopiei la articolul din Jurnalul despre preotul care își blesteamă vecinii și îi bombardează cu petarde

Toată tărăşenia a ajuns şi la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Printre imaginile suprinse de camerele video au mai fost, în afară de obișnuitele petarde pe care le aprindea și le arunca cu putere spre curtea vecinilor, unele în care bărbatul în reverendă își tămâiază din abundență vecinii, pe după gard. Dușmănia în care se află cu vecinii, care îl acuză că le aruncă în curte cu petarde, îi blesteamă și îi afumă cu tămâie, nu a rămas fără urmări pentru preotul Vasile Loghin de la Biserica „Maica Precista” din Pitești după ce tărășenia a fost prezentată și de posturile naționale de televiziune, în săptămâna de după Paști, anul acesta.

Andreea și Florian Prodea, dar și părintele Vasile Loghin au fost chemați la audieri la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului chiar de către episcopul Calinic. Ierarhul a ascultat ambele părți implicate în scandal, l-a certat pe preot pentru comportamentul său, iar la final i-a interzis să slujească și să mai spovedească până la finalizarea anchetei interne.

Citește și Scandalul „Sfeştanie cu petarde” s-a lăsat cu urmări. Calinic i-a interzis preotului să slujească până la finalizarea anchetei


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *