Web Analytics

Scandal cu filmări şi acuzaţii din cele mai grave. Preot reclamat de vecini că îi bombardează cu petarde şi afumă cu tămâie

de | 28.04.2022 13:03 | Actualitate, Dezvăluiri

„Este un vecin cu care avem probleme din 2018, ne-a terorizat”, spune preotul Vasile Loghin (foto sus) în apărarea lui, adăugând: ” El a pus și camere de luat vederi în atelierul lui. I-am spus să nu mă mai filmeze”

Preotul Vasile Loghin de la Biserica “Maica Precista” din Pitești (situată în spatele Institutului de Proiectări) s-a văzut nevoit să dea cu subsemnatul în fața mai-marilor bisericești după ce vecinii de la Moșoaia, acolo unde locuiește, l-au reclamat că are un comportament care nu face cinste reverendei pe care o poartă.
Familia Prodea, din Hințești, s-a plâns la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului că vecinul lor, respectiv preotul Vasile Loghin, îi blesteamă, îi tămâiază, îi bombardează cu petarde, terorizându-i de patru ani de zile. Ei au prezentat, la Protoieria Pitești, acolo unde au fost audiați, chiar și dovezile, respectiv mesaje pe WhatsApp și filmulețe realizate cu camerele de supraveghere ale locuinței lor. Aceștia au montat camerele la sugestia poliției, pentru că nu aveau dovezi că vecinul lor le aruncă petarde în curte. Culmea, pe filmulețele descărcate pentru a le prezenta drept probe au descoperit nu doar cum preotul îi bombardează, dar, țineți-vă bine, au văzut și că omul Bisericii se ușura pe gardul care desparte cele două proprietăți, deși avea wc în curte.

“Mi-a spus: «Blestemat să fii cu cine te-a adus lângă casa mea, diavole!»”, spune vecinul, Florian Prodea

Andreea și Florian Prodea au venit în redacția Jurnalului de Argeș, unde ne-au povestit cum îi terorizează preotul cu petarde și blesteme, dar și cu reclamații pe la toate instituțiile.
„Noi suntem din Moșoaia. Avem o mare problemă cu preotul Vasile Loghin. Suntem vecini de șase ani, din 2016. El era acolo și avea magazia de lemne pe terenul pe care l-am cumpărat noi. Cei care ne-au vândut nouă erau în tratative și cu el să i-l vândă, dar el voia să dea un preț mai mic. De aceea el crede că suntem pe terenul lui. Ne-a aruncat și petarde în curte, ne bombardează, ne terorizează. Ne face viața un calvar. Ne-am pierdut liniștea. Ne-a aruncat de mai multe ori petarde. Prima oară, în 2018, poliția a zis că trebuie să avem dovezi. Ne-au spus să ne punem camere, ca să îl înregistrăm. Și la ITM m-a reclamat. Zice că fac gălăgie în curte. Am patru mașini… Ce vrei, domnule, să fac, mi le repar! Sunt mașinile mele, care e problema?! Mi-a făcut reclamație că nu am autorizație de construire la garaj. A spus la toată lumea că eu am vulcanizare auto, că repar mașini. M-au chemat de vreo patru ori la postul de poliție. Minte de îngheață apele că fac eu cine știe ce pe acolo”, ne-a spus Florian Prodea. Acesta a continuat „Mi-a spus: «Blestemat să fii cu cine te-a adus lângă casa mea, diavole!» Ne tămâiază, a pus crucea mare pe casă, crucea de la altar, spre casa noastră. Mi-a zis că eu sunt Diavolul”, a spus Florian.

“Să îl vedeți cum iese și se închină. Ies fetele afară, la joacă, iese și el și se închină, face mătănii, aprinde tămâie. Urinează într-o oală și apoi aruncă la noi în curte”, povestește și soția, Andreea, care se plânge că este nevoită să ia fetele, să facă patru kilometri pentru a le aduce într-un parc din Pitești, să se joace, pentru că în curtea lor nu pot, de teamă. “Pentru că vecinul nostru aruncă cu petarde, cu sticle, nu am curaj! Aruncă cu niște petarde care fac, pur și simplu, groapă în pământ. Pentru câteva minute nu s-a mai văzut nimic din cauza fumului”.

Citește și Calinic a găsit ac de cojocul preoţilor cu chef de divorţ: ori libertate, ori parohie!

Citește și Preotul Meltei din Băbana a fost retrogradat cântăreţ pentru că a divorţat

Preotul Loghin: „A venit o vulpe și pe fiecare zi omora câte o găină și am aruncat cu pocnitoarea. Dar nu la vecini în curte”

L-am sunat pe preotul Vasile Loghin, pentru a-i cere și acestuia un punct de vedere, iar acesta ne-a spus că a aruncat cu petarde după o vulpe care îi omora găinile și nu în curtea vecinului. De asemenea, că are un wc în curte, unde își fac nevoile oamenii pe care îi cheamă la muncă, iar reclamațiile le-a făcut soția sa, nu el (oare nu poate pentru că preoții reclamangii nu sunt văzuți bine de biserică, iar pentru orice litigiu aceștia trebuie să ceară binecuvântarea arhiereului?!).

“Este un vecin cu care avem probleme din 2018, ne-a terorizat. A făcut un atelier. El nu are serviciu, se ocupă cu dezmembrări și repară mașini. Face gălăgie. Noi în 2018 am făcut sesizare la poliție. De când a făcut soția, din octombrie anul trecut, sesizare la poliție, nu mai face zgomot noaptea. După zece seara, într-adevăr, acum nu mai lucrează. Dar el s-a dus la Arhiepiscopie, la Protoierie, ne-a făcut plângeri acolo, ne-a filmat în curte. Într-adevăr, și eu am greșit, că aveam un coteț de găini. A venit o vulpe și pe fiecare zi omora câte o găină și am aruncat cu pocnitoarea, dar nu la vecini în curte, cum zice el. Ne înregistrează.
Avem un wc în curte. Acolo s-au dus meseriașii care au muncit la izolarea casei. Și eu mă duc acolo, că avem un singur wc în casă. I-a filmat pe meseriași. Și pe mine m-a filmat, când m-am dus la toaletă. Eu acasă tămâi întotdeauna, eu fac sfeștanie în casă și în curte. De cinci ori pe an și întotdeauna. Și mașina, la animale, toată gospodăria o tămâiez. El a pus camere de luat vederi în atelierul lui. I-am spus să nu mă mai filmeze”, a susținut preotul Vasile Loghin.

P.S. Am intrat și noi în posesia filmărilor realizate cu camera video și din imagini se vede cum preotul iese în curtea interioară, cea dintre cele două proprietăți, se îndeletnicește cu ceva ce are în mâini și aruncă în direcția casei vecinului, după care fuge în casă. În urma lui se aude o pocnitură. În alte imagini se vede cum se îndreaptă spre wc-ul din curte, dar se răzgândește și urinează lângă gardul care separă cele două proprietăți.

Citește și Întâmplări de groază la Parohia Miceşti. Ce spune un enoriaş: „Groparii mi-au scos oasele tatălui din mormânt. Preotul a zis că a greşit!”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *