Web Analytics

Scandalul „Sfeştanie cu petarde” s-a lăsat cu urmări. Calinic i-a interzis preotului să slujească până la finalizarea anchetei

de | 6.05.2022 10:42 | Actualitate, Dezvăluiri

Dușmănia în care se află cu vecinii, care îl acuză că le aruncă în curte cu petarde, îi blesteamă și îi afumă cu tămâie, nu a rămas fără urmări pentru preotul Vasile Loghin de la Biserica „Maica Precista” din Pitești. Mai ales că situația familiei Prodea din satul Hințești, comuna Moșoaia, vecini de casă cu omul bisericii, a fost prezentată și de posturile naționale de televiziune, în Săptămâna Luminată. Andreea și Florian Prodea, dar și părintele Vasile Loghin au fost chemați la audieri, la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, chiar de către episcopul Calinic. Ierarhul a ascultat ambele părți implicate în scandal, iar la final i-a interzis preotului să slujească și să mai spovedească până la finalizarea anchetei interne.

„Am fost vineri, pe 29 aprilie, la Arhiepiscopie, părintele Calinic l-a făcut praf. I-a zis: «Lasă, domne’, oamenii în pace, du-te și retrage-ți toate reclamațiile!» Dar în loc să le retragă, mi-a mai făcut una. Am primit astăzi (luni, 2 mai 2022, n.red.) o notificare pe care preotul Vasile Loghin și soția lui, Florina, prin avocata Corina Iunker, ne atenționează pe mine și pe soția mea în legătură cu folosirea datelor cu caracter personal și îmi cere probele pe care le am împotriva preotului, adică imaginile surprinse de camerele de luat vederi și în care preotul aruncă cu petarde. Se spune acolo, în notificare, că l-am filmat fără acordul lui. Dar eu doar m-am apărat, montând acele camere”, ne-a spus Florian Prodea.
Revenind la audierea de la Curtea de Argeș, bărbatul a spus că ierarhul l-a rugat pe preot, dar și pe cei doi soți să se ierte reciproc, timp de o jumătate de oră. „O jumătate de oră s-a rugat de noi să îl iertăm. Părintele Calinic i-a cerut să se împace cu noi și noi am spus că ne împăcăm, dacă el e sincer și nu mai minte. Dar preotul mă mințea în fața părintelui Calinic. Spunea că a văzut o vulpe și de aceea a aruncat petarda. Pe înregistrări nu apar nici măcar găini, darămite vulpe…?! Nu se vede nicio vulpe în momentul în care mi-a aruncat petarda”.

Citește și Scandal cu filmări şi acuzaţii din cele mai grave. Preot reclamat de vecini că îi bombardează cu petarde şi afumă cu tămâie

În timpul discuțiilor aprinse care au avut loc la Palatul Episcopal, Florian Prodea a spus că ar vrea să fie testați, și el și preotul, cu poligraful, iar consilierul bisericesc, probabil pentru a mai detensiona atmosfera, a spus că poligraful lor este Sfânta Scriptură. În cele din urmă, s-a renunțat la detectorul de minciuni biblic, de teamă să nu fie pângărit. În urma audierii, ierarhul a decis că preotul Vasile Loghin nu mai are voie să slujească și să spovedească, în perioada cât durează ancheta în vederea judecării în Consistoriu. Nota bene! Președintele Consistoriului este preotul Victor Grigore, parohul Bisericii „Maica Precista”, adică șeful direct al preotului Vasile Loghin, ceea ce aduce a conflict de interese…

Citește și Calinic i-a retras măicuţei Cecilia împuternicirea de reprezentare

Fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă. Preotul Loghin a fugit din altar, când jurnaliștii i-au cerut un punct de vedere

Subiectul prezentat în premieră de ziarul nostru a fost preluat apoi și de posturile naționale de televiziune Antena 1, Antena 3 și ProTv. Dorind să ceară și preotului un punct de vedere, jurnaliștii au mers la biserică, împreună cu soții Andreea și Florian Prodea. Dar… surpriză! Preotul a fugit pe ușița din spatele altarului.
„Au venit aici trei televiziuni. Antena 3, Antena 1 și ProTv-ul. Au vrut să mergem la biserică. Era în altar, fără robă pe el. Și-a luat repede patrafirul și a ieșit. I s-a cerut opinia. A spus că se duce să cheme avocatul, că nu are voie să dea declarații. A intrat în altar și dus a fost, pe ușa din dos. Are o ușiță pe acolo. Soția mea s-a dus după cinci minute, să vadă dacă mai e mașina în parcare. Nici mașina nu mai era. După cinci minute! Glonț s-a dus”, rememorează Florian Prodea episodul de pomină.

Și în cadrul emisiunii „Acces Direct” a fost difuzată, în ziua de 28 aprilie, “povestea familiei care s-a mutat pentru liniște și pace, dar s-a învecinat cu un preot care le face viața un calvar acestor oameni, pentru că le aruncă cu petarde fumigene, cu tămâie, ba chiar ar urina pe gardul lor, conform acuzațiilor celor doi soți”. Așa au prezentat realizatorii emisiunii subiectul, iar pe burtieră au titrat: „Sfeștanie cu petarde. Ținta: vecinii sau vulpea?”. Cei doi tineri, care au fost prezenți în platou, și-au prezentat povestea și dovezile pe care le au.

Citește și Calinic a găsit ac de cojocul preoţilor cu chef de divorţ: ori libertate, ori parohie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *