Web Analytics
scris joi, 28.05.2015

Vatică Bold de la Biff, martor în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov

# Dezvăluiri din rechizitoriul DNA 

Vatică Bold de la Biff, martor în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov

Firma Biff International din Argeș apare în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov. Mai precis, în rechizitoriul DNA se face referire la faptul că Biff – o firmă cu experiență în domeniul construcțiilor – a participat la trei licitații în Olt și le-a pierdut pe toate deși îndeplinea toate condițiile, și asta pentru că lucrările trebuia câștigate de către firma ginerelui lui Vasile Blaga. Procurorii DNA fac referire în rechizitoriu și la faptul că Vatică Bold – patronul Biff, s-a întâlnit cu Darius Vâlcov în biroul acestuia, acolo unde i s-a spus cum se fac jocurile. „Astfel, după părerea martorului, Tehnologica Radion în asociere cu Riloval SL Spania nu ar fi trebuit să câştige această licitaţie, având un preţ de ofertă ridicat, clasându-se pe locul 7 din 9 participanţi, nu dispunea de specialişti şi nici de experienţă în domeniu. Sub acelaşi aspect al atribuirii lucrărilor către Tehnologica Radion, reprezentantul Biff International şi participant la licitaţiile pentru lucrările Slatina, Scorniceşti-Potcoava şi Drăgăneşti-Piatra Olt, a declarat că Tehnologica Radion nu a îndeplinit criteriile pentru a câştiga cele trei licitaţii şi că, după procedura licitaţiilor şi epuizarea căilor de atac în instanţă, a discutat personal cu Darius Vâlcov în biroul acestuia care i-a spus că nu va putea să execute lucrările, întrucât licitaţiile trebuiau câştigate de «Tehnologica Radion, firmă care este controlată de domnul Vasile Blaga, prin fiica acestuia».”, se arată în rechizitoriul DNA.
Am încercat să stăm de vorbă și cu Vatică Bold pe marginea acestui subiect. Și deși inițial a părut deschis în a discuta, ulterior acesta s-a dat lovit și nu ne-a mai răspuns la telefon, în ciuda apelurilor repetate.
Denis Grigorescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...