Web Analytics

Un argeșean a fost reținut într-o afacere ilegală cu alcool etilic!

de | 6.12.2022 15:35 | Actualitate, Home

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea unui procuror din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal în care se desfășoară cercetări, printre altele, pentru infracțiunea de „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform art. 452 din Legea nr. 227/2015 – Codul fiscal, și au reținut un bărbat de 54 de ani, din Poiana Lacului.

Citește și: Medicul-șef UPU Argeș, despre moartea judecătorului Apostol: „Pacientul era decompensat din toate punctele de vedere”

14 persoane suspecte

Cercetările vizează activitatea infracțională a 14 persoane bănuite, dintre care una este persoană juridică. Poliția precizează că în perioada ianuarie-decembrie 2021, persoanele în cauză ar fi deținut la adresele de domiciliu, precum și la adresele unor terțe persoane, din Pitești, Căteasca și Poiana Lacului, și ar fi produs și/sau achiziționat, în total, cantități însemnate de alcool etilic.

Citește și: Incendiu la Suseni. Persoană carbonizată

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la aproximativ 280.000 lei.

Reamintim faptul că, pe 16 decembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Căteasca, Topoloveni, Bradu, Suseni și Moșoaia. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități ce totalizează aproximativ 10.000 de litri de alcool, sumele de aproape 70.000 de lei și 8.000 de euro, precum și alte bunuri și obiecte.

De asemenea, în zilele de 23 și 24 noiembrie a.c., polițiștii au pus în aplicare 12 mandate de aducere emise pentru persoanele bănuite, iar în urma administrării probatoriului, pe 23 noiembrie a.c., au fost reținute 4 persoane, cu vârste între 42 și 52 de ani.

Pe 24 noiembrie, persoanele reținute au fost prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, față de acestea fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, stabilind, alături de alte obligații, și obligația de a nu desfășura activități în cadrul unor societăți comerciale, care să implice manipularea sau transportul de alcool etilic sau produse derivate din alcool etilic.

În cursul zilei de astăzi, 6 decembrie, bărbatul de 54 de ani, din Poiana Lacului, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, după cum ne informează biroul de presă al IPJ Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *