Web Analytics

Trei persoane şi o societate comercială au fost trimise în judecată pentru fraudarea fondurilor europene

de | 4.01.2023 12:14 | Actualitate, Bani europeni, Home

Trei persoane şi o societate comercială au fost trimise în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fraudarea fondurilor europene, iar procurorii estimează un prejudiciu de 375.000 de euro.

Citește și: Abuz: Directorul general al ANP a premiat-o ilegal pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, acuzată de legături cu un traficant de minori. Ministrul Justiției a revocat-o din funcție

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a două persoane fizice, administratori ai SC Fructavit SRL, pentru infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (4 acte materiale), a SC Fructavit SRL, pentru aceeaşi infracţiune şi a unei alte persoane fizice, fără calitate specială, pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Citește și: O ambulanță izbită în spate de un tir a accidentat mortal un copil de 11 ani

“În perioada mai 2014-mai 2017, cei doi inculpaţi administratori ai SC Fructavit SRL, cu ajutorul celei de-a treia inculpate, ar fi folosit şi prezentat cu rea-credinţă o serie de documente ori declaraţii false şi inexacte, aferente celor patru cereri de plată depuse la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Cererile au fost depuse în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) având ca obiect înfiinţarea unei ecoferme de afin pe un teren de 20 de hectare concesionat de la de la Primăria Hârşeni (judeţul Braşov). Pe baza acestor documente, societatea comercială şi cei doi inculpaţi ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene în cuantum total de 1.883.302 lei (aproximativ 375.000 euro)”, a transmis DNA.

Citește și: Camere video cu recunoaştere facială în intersecţii

Cei doi administratori, cu ajutorul celei de-a treia persoane, ar fi simulat procedurile de achiziţie pentru cele două tipuri de lucrări, respectiv de înfiinţare a plantaţiei de afin, precum şi de executare a sistemului de împrejmuire pentru plantaţia de afin. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor aparţinând administratorilor SC Fructavit SRL.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *