Web Analytics
scris miercuri, 04.01.2023

Camere video cu recunoaştere facială în intersecţii

Pentru reducerea numărului de accidente rutiere, autoritățile vor monitoriza drumurile publice din toată țara cu radare fixe și camere de supraveghere cu recunoaștere facială.

Camere video cu recunoaştere facială în intersecţii

Citește și: Abuz: Directorul general al ANP a premiat-o ilegal pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, acuzată de legături cu un traficant de minori. Ministrul Justiției a revocat-o din funcție

Deocamdată, sistemul va funcționa în Bucureşti, unde Primăria a montat deja camerele cu recunoaştere facială în 19 intersecții considerate problematice. Acestea vor permite recunoașterea facială atât a șoferului, cât și a pasagerului aflat pe locul din dreapta.

Citește și: La 27 de ani, o argeşeancă, inginer software, creează la Londra „portofele tehnologice” pentru criptomonede!

Pe lângă recunoaștere facială, camerele pot să citească numerele de înmatriculare, să măsoare viteza pe care o are mașina și să detecteze dacă șoferul vorbește la telefon în timp ce conduce. Toți cei care vor încălca regulile vor primi amenzile acasă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *