Web Analytics

Transferurile cu care Dică atacă promovarea în Liga I

de | 4.07.2019 13:39 | Sport

Nicolae Dică a început în forță și a perfectat mai multe transferuri. În această privință, FC Argeș se poate lăuda cu faptul că este cel mai activ club din liga secundă în momentul de față. Iată în continuare care sunt cei mai importanți jucători transferați de managerul Nicolae Dică, totul în contextul în care ”noul FC Argeș” este foarte aproape de a avea dreptul de promovare în Liga I.

Prima mutare: trei jucători aduși de la Pandurii

Prima mutare a managerului Dică a fost aducerea a trei fotbaliști de la Pandurii Târgu Jiu, echipă care a evoluat în sezonul recent încheiat în liga secundă. FC Argeș i-a luat, așadar, pe Denis Brânzan (22 de ani), capitanul echipei Pandurii în sezonul trecut, pe Robert Dănescu (18 ani) și pe Andrei Blejdea (22 de ani). Ultimul dintre ei și-a încercat norocul și în afară, trecând pe la FC Wil (Elveția), Domzale și Kranj (Slovenia), dar și pe la Eintracht Braunschweig 2 (Germania). Mai trebuie spus că Denis Brânzan este un fundaş originar din Târgu Jiu. A jucat la echipa gorjeană inclusiv la ultima prezenţă a ei în Liga 1, în sezonul 2016-2017. Campionatul trecut a evoluat în 29 de meciuri, iar în acesta a prins tot 29 de jocuri, toate ca titular, în care a marcat şi un gol. Robert Dănescu e originar tot din Târgu Jiu şi în acest sezon a debutat la prima echipă a clubului Pandurii. Fundaşul de 18 ani a fost utilizat de antrenorul Adrian Bogoi în 15 meciuri, doar în cinci dintre ele începând ca titular. Andrei Blejdea s-a născut la Bucureşti şi, în ciuda vârstei, are deja mai multe experienţe în străinătate, iar în România a jucat prima dată la Academica Clinceni, în 23 de meciuri, ediţia trecută de Liga 2. În vara trecută a ajuns la Pandurii Târgu Jiu, pentru care a evoluat în 34 de meciuri, în 19 ca titular, şi unde a înscris 8 goluri.

Portar de la naționala de tineret a Republicii Moldova

Dică l-a adus la FC Argeș și pe portarul Sebastian Iulian Agachi (18 ani), jucător care a fost împrumutat de la FC Viitorul. În sezonul trecut, Agachi a jucat la FC Aninoasa, în Liga a 3-a. Sebastian Iulian Agachi este internațional de tineret al Republicii Moldova, jucând până acum la U18 și U19. Fotbalistul este născut pe 25 septembrie 2000, în Republica Moldova, iar în sezonul trecut a evoluat sub formă de împrumut la FC Pucioasa, formaţie care activează în Liga a III-a. Agachi aparţine de Viitorul Constanţa şi a fost împrumutat pentru un sezon la Piteşti. Sebastian este un portar cu talie, având 182 cm înălţime. Noua achiziţie a grupării din Trivale este un jucător de mare perspectivă, puştiul cochetând deja cu loturile naţionale ale Republicii Moldova. În 2017, Sebastian a bifat 3 selecţii la Naţionala Moldovei Under 18 şi 2 partide la Naţionala Moldovei Under 19. Agachi poate deveni om de bază în echipa lui Nicolae Dică, având în vedere că în noul sezon competiţional echipele de liga a doua sunt obligate de regulament să folosească încă din primul minut doi jucători sub 20 de ani, născuţi după 1 ianuarie 2000.

Vlad Motroc – nepotul lui Constantin Olteanu, campion cu FC Argeș în sezonul 1971-1972

FC Argeș a reușit să obțină și semnătura unuia dintre cei mai doriți fundași de mare perspectivă ai României. Câștigător al Cupei României U19 cu Dinamo București, Vlad Motroc (20 de ani) și-a pus semnătura pe un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu FC Argeş. Crescut de Dinamo București, club cu care și-a trecut în palmares Cupa României U19 în vara trecută, Motroc a evoluat în precedenta ediție de campionat pentru Daco-Getica București, formație din Liga a II-a. Tânărul fundaș a îmbrăcat tricoul echipei din Colentina în 33 de partide, reușind să marcheze un gol. Vlad Motroc se trage dintr-o familie care are fotbalul în sânge. Este fiul lui Florin Motroc, fost mijlocaş al Rapidului, dar şi nepotul lui Ion Motroc, fost campion cu Rapid în 1967 și Constantin Olteanu, campion cu FC Argeș în sezonul 1971-1972. Vlad Motroc este născut pe 20 ianuarie 1999, măsoară 1,87 m înălțime, evoluează ca fundaș central și este cotat la 200.000 euro, potrivit transfermarkt.com.

Nicolae Mușat, un fotbalist cu sute de meciuri în Liga I și Liga II

Conducerea FC Argeș a ajuns la un acord pentru următoarele două sezoane și cu Nicolae Constantin Mușat, fotbalist care în precedenta ediție de campionat a evoluat la Daco-Getica București, echipă pentru care a bifat 23 de partide, înscriind două goluri. Fotbalistul născut pe 4 decembrie 1986, în București, măsoară 1,77 m înălțime și evoluează pe banda stângă, atât ca fundaș, cât și ca mijlocaș. Mușat și-a făcut junioratul la Dinamo, iar în 2005 a fost cooptat în lotul lui Dinamo 2, unde a devenit rapid titular. În 2007 a făcut pasul la echipa mare, debutând în Liga I chiar în eternul derby, împotriva Stelei, meci câștigat de Dinamo cu 4-2 în Ghencea. În 2008 a fost împrumutat de Dinamo la CS Otopeni, echipă proaspăt promovată în prima ligă, apoi la U Cluj, formație din Liga a II-a preluată în vara lui 2009 de fostul acționar dinamovist Florian Walter. A reușit promovarea în Liga I cu ardelenii, după care a revenit din nou la Dinamo, dar pentru puțin timp, fiind din nou împrumutat la Unirea Urziceni, alături de Cristi Bălgrădean. După doar șase luni a plecat de la Urziceni în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, echipă pregătită pe atunci de Mircea Rednic. În cariera sa, Mușat a mai evoluat la FC Vaslui, Concordia Chiajna și FC Botoșani. În Liga I a bifat 164 meciuri, marcând 6 goluri, iar în Liga 2 a jucat 109 meciuri, reușind să înscrie 9 goluri.

Un fundaș de perspectivă, în vârstă de doar 19 ani

FC Argeș a ajuns la un acord pentru următoarele trei sezoane cu David Angelo Cocian. Fotbalistul în vârstă de 19 ani este mijlocaş central, iar în sezonul recent încheiat a evoluat în Liga a III-a, la Unirea Tuşnad. Cocian poate evolua şi ca atacant, iar în sezonul 2016-2017 a jucat în liga a doua la Olimpia Satu Mare. În eşalonul secund a bifat 4 partide, reuşind să înscrie un gol. Aducerea lui David Angelo Cocian este benefică, întrucât din sezonul viitor cluburile de liga a doua sunt obligate de FRF să aibă în teren doi jucători sub 20 de ani şi nu trei sub 21 de ani, cum era până acum. Pentru a îndeplini această cerinţă obligatorie, formaţiile din eşalonul secund caută să-şi completeze loturile cu 5-6 fotbalişti sub vârstă. De cele mai multe ori, valoarea şi calitatea acestora au făcut diferenţa pe durata sezonului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii