Web Analytics
scris miercuri, 13.03.2024

Traficantul de droguri Alex Copil Bătrân este primul argeşean încătuşat la spovedanie! Preotul paroh George Olteanu: „Erau trei mascaţi şi un ofiţer când l-au ridicat pe enoriaş din timpul slujbei”

Un traficant de stupefiante din Pitești, Alexandru Mihăilescu, cunoscut mai ales sub apelativul Alex Copil Bătrân, a fost săltat vineri, 8 martie, de mascați chiar când se afla la spovedanie într-o biserică din cartierul Banat. A doua zi urma să se căsătorească, iar viitoarea lui soție, gravidă, se afla cu el la biserică atunci când cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au intrat în lăcașul sfânt și l-au luat pe sus. Urmarea: în loc de spovedanie la biserică a fost audiere la sediul DIICOT, iar sâmbătă, în loc de cununia programată la Primărie, Alexandru Mihăilescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Traficantul de droguri Alex Copil Bătrân este primul argeşean încătuşat la spovedanie! Preotul paroh George Olteanu: „Erau trei mascaţi şi un ofiţer când l-au ridicat pe enoriaş din timpul slujbei”

Condamnat pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată

Alex Copil Bătrân, în vârstă de 44 de ani, ieșise nu de mult timp din închisoare unde a avut de ispășit cinci ani pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, fiind eliberat condiționat după ce a executat trei ani și opt luni din această pedeapsă. Monitorizarea sa a început, de fapt, pe 5 aprilie 2017, atunci când la DIICOT Pitești s-a înregistrat un denunț împotriva lui, cineva declarându-le procurorilor că Mihăilescu, zis și Alexa Santiago, „se ocupă cu trafic de cocaină pe raza orașelor Curtea de Argeș, Pitești și București, fiind ajutat în activitatea infracțională de către alte două persoane”.
La câteva luni de la începerea cercetărilor, în anturajul suspectului a fost introdus un investigator sub acoperire, care a cumpărat mai multe cantități de droguri de la acesta. În cele din urmă, traficantul a fost suprins în flagrant delict în timp ce-i vindea investigatorului droguri. Reținerea lui pentru trafic de cocaină, în februarie 2019, în parcarea „Vivo Mall” din Pitești, făcea vâlvă și prin prisma faptului că Mihăilescu este un apropiat al lui Adrian Mutu și al mai multor fotbaliști și antrenori.
De această dată – conform precizărilor oficiale – din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că acesta, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de mare risc (ecstasy și cocaină) către consumatori din municipiul Pitești. Pentru administrarea probatoriului, la data de 8 martie a.c., au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară în municipiul Pitești. Pe parcursul cercetărilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5 grame de cocaină și 96 de comprimate de MDMA.

Citește și Impresionant! Nevăzătoare şi imobilizată în scaun cu rotile, Alexandra este studentă la Piteşti şi învaţă pe rupte pentru a deveni psiholog

Preotul George Olteanu: „Mi-am dat seama că e ofițer, fiindcă era singurul nemascat”

Am încercat să aflăm mai multe detalii privind operațiunea de capturare, de vineri, 8 martie, a lui Alex Copil Bătrân în respectivul lăcaș sfânt, mai exact la Biserica „Sf. Apostol Toma” situată pe strada Turda din cartierul Banat, în spatele Judecătoriei Pitești și a Parchetului de pe lângă această instanță. Biserica are un anumit program liturgic, iar noi am găsit-o închisă la începtul acestei săptămâni. Am vorbit, însă, la telefon cu preotul paroh George Olteanu, pe care l-am întrebat dacă e normal ca omul aflat la spovedanie să fie săltat în acest fel de către anchetatori.
„Nu știu ce să vă răspund, pentru că și eu, personal, am informat Arhiepiscopia și urmează să primim un răspuns, am înțeles, de la IPJ. Nu știu ce stipulează legea” – ne-a declarat părintele Olteanu, care a adăugat că, oricum, nu se poate pronunța în legătură cu acest subiect: „Știți foarte bine că noi avem o directivă a Arhiepiscopiei și nu putem face afirmații, mai ales într-un caz care este în plină desfășurare”.
Cât despre forțele care au intrat la momentul respectiv în biserică, preotul paroh ne-a precizat: „Erau trei mascați și un ofițer când l-au ridicat pe enoriaș dim timpul slujbei. Mi-am dat seama că e ofițer, fiindcă era singurul nemascat și avea o legitimație atârnată de gât, cum vedem prin filme. (…) Au fost amabili, dar toate aceste detalii le veți afla, probabil, din răspunsul pe care îl va da Arhiepiscopia. Îmi cer scuze că nu pot vorbi mai mult. Doamne ajută!”

Surse Arhiepiscopie: polițiștii și-au cerut scuze pentru că au deranjat slujba

Surse din cadrul Arhiepiscopiei au fost mult mai clare, precizând că, în ziua respectivă, la parohia „Sf. Apostol Toma” din Pitești era în desfășurare Taina Sfântului Maslu, moment în care politiștii au intrat în biserică și l-au ridicat pe împricinat. Preotul paroh George Olteanu a încercat să discute cu aceștia, să le explice că nu este normal ca slujba să fie astfel perturbată, dar nu i-a putut îndupleca. În fine, polițiștii și-au cerut scuze pentru că au deranjat slujba.
Tot pe surse am mai aflat că Alex Copil Bătrân ar fi izbucnit în plâns când l-au ridicat mascații, spunându-i celei cu care urma să se cunune a doua zi, gravidă în cinci luni, că, așa cum i-a promis, nu a mai făcut nimic nelegal.

Citește și Lasconi i-a stins lumina lui Măgeanu: „Noapte bună! Vise plăcute!”

Avocatul Radu Alexandru: „Cred că e o măsură excesivă și neproporțională la momentul ăsta”

Am luat legătura și cu Radu Alexandru, avocatul lui Alexandru Mihăilescu.
„Am aflat de la el că s-a întâmplat la biserică. Știu că a doua zi urma să aibă cununia civilă și mi-a spus că a fost la biserică să aibă o binecuvântare de la duhovnic. A fost să se roage, ca orice om… Cred că nu sunt suficiente probe să fie în situația în care se află dumnealui în momentul ăsta, dar o să urmeze contestația cu privire la măsura preventivă, săptămâna aceasta, la Curtea de Apel, și atunci lucrurile se vor clarifica. Lăsând la o parte subiectivismul meu ca avocat, cred că e o măsură excesivă și neproporțională la momentul ăsta, o măsură care nu se impune. Am formulat deja contestație. Cred că sunt niște acuzații nefondate”, ne-a declarat dl avocat.

L-am întrebat dacă știa că Alexandru Mihăilescu, clientul său, mai are legătură cu drogurile, după tot ce pățise din această cauză. „Eu cred că nu. Mi-a promis de mai multe ori, am discutat de mai multe ori cu privire la chestiunea aceasta, a promis și a revenit spunând că sub nicio formă nu poate fi vorba de așa ceva… Cred că e o acuzație care la momentul acesta nu se confirmă, dar vom vedea. Deocamdată, hotărârea nu-i definitivă cu privire la măsura preventivă, urmează, cum spuneam, să ne judecăm în contestație la Curtea de Apel și acolo instanța va decide”– ne-a spus avocatul Radu Alexandru.

Ce spune Arhiepiscopia

Cu referire la cazul cetățeanului argeșean, reținut de Poliție în data de 8 martie 2024, în cadrul bisericii Parohiei Sfântul Apostol Toma din Pitești, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, precizează că personalul clerical eparhial nu a fost implicat în situația menționată mai sus și nu are cunoștințe despre activitatea persoanei reținute, care se afla în biserica parohială, laolaltă cu alte persoane, pentru a participa la Taina Sfântului Maslu, și nu pentru alte scopuri.
Preotul paroh și-a păstrat calmul, și a rugat organele de ordine să acționeze în afara bisericii, aspect care nu a fost îndeplinit.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se opune oricăror acte de încălcare a legislației civile și nădăjduiește că pe viitor asemenea situații nu vor mai avea loc în bisericile ortodoxe, locuri de rugăciune, pace și comuniune duhovnicească.
Îndemnăm pe toți creștinii să fie facători de pace, „că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”(Matei 5, 9).
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului

Citește și Comoara de la Arhive. Gentea a descoperit alte 165 ha de pădure-parc în Trivale!

Citește și Viper, o căţeluşă de doar 7 luni, prezentă la Stagiul Naţional de Formare a Unităţilor Canine Salvamont

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *