Web Analytics
scris vineri, 08.03.2024

Viper, o căţeluşă de doar 7 luni, prezentă la Stagiul Naţional de Formare a Unităţilor Canine Salvamont

Este nepoata veteranului câine de avalanșă Helios, care, la vârsta de 11 ani și jumătate, își reconfirmă brevetul

A zecea ediție a Stagiului Național de Formare și Reconfirmare a Unităților Canine Salvamont (avalanșă și mediu natural) se desfășoară, până pe 10 martie, la Cabana Capra, în masivul Făgăraș, județul Argeș. Toate unitățile canine Salvamont din țară vor fi prezente pentru obținerea brevetului de unitate canină operațională sau pentru reconfirmarea brevetului.
Interesant e că, la acest stagiu la care participă peste 30 de câini din țară, cel mai în vârstă patruped este Helios (11 ani și șase luni), cel cu care Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a început practic, în România, genul de acțiuni de salvare, în echipă „om-câine”, în condiții de avalanșe. Helios va fi reconfirmat, deci, și la această vârstă.

Viper, o căţeluşă de doar 7 luni, prezentă la Stagiul Naţional de Formare a Unităţilor Canine Salvamont

Cățelușii se antrenează separat, într-o… grădiniță

„Cel mai mititel animal este nepoata lui, o femelă – Viper – în vârstă de 7 luni. Are acest nume pentru că mama ei, în perioada gestației, a fost mușcată de viperă și nu mă gândeam că o să supraviețuiască nici ea, darămite puii. Viper este în pregătire. Astăzi (luni, 4 martie) așteptăm încă opt colegi, iar de mâine – încă șase, deci mai vin încă 14 câini din mai toată țara și vor veni și cu căței. Urmând ca, de poimâine, cel mai mic cățel să fie de 4 luni.
Vom face un sector separat de antrenament pentru ei – îi spunem noi, grădiniță. Adică să se obișnuiască să intre în groapă, să se joace cu victima, primii pași, ca s-o luăm treptat fără să se sperie…”
– ne-a spus Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Citește și Câini de avalanșă din șapte județe se pregătesc la Baza Salvamont Argeș

Citește și Autospecială nouă pentru salvamontiștii de la Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *