Web Analytics

SEMNIFICAȚIA ZILEI – 31 ianuarie: Ziua „de-a-ndoaselea”

de | 31.01.2022 13:20 | Actualitate, Cultură

Ziua oferă o ocazie de a ne inversa căile, direcția sau pur și simplu cămașa. Desert pentru micul dejun, poate? Există multe modalități de a sărbători această zi distractivă, așa că lăsați-vă imaginația să vă fie ghidul.

Citește și: SONDAJ: Trei sferturi din cetățenii țării nu sunt de acord cu ieșirea României din spațiul UE

Această zi este foarte populară printre copiii de vârstă școlară, dar nu există o limită de vârstă pentru cine poate participa la toate distracțiile „de-a-ndoaselea”. Ziua”de-andoaselea” are o istorie foarte lungă. În aproape fiecare cultură a apărut o perioadă a anului în care toate regulile societății s-au transformat. Roma a avut Saturnalia, o zi în care toate normele sociale au fost transformate pe dos. Jocurile de noroc nu mai erau interzise, ​​iar stăpânii își petreceau ziua servindu-și sclavii la masa înaltă. În niciun alt timp nu a fost permisă vorbirea liberă, în special în rândul sclavilor, dar în timpul Saturnaliei, tot felul de insulte au fost permise.

Citește și: ”Din solidaritate, voluntari pentru comunitate”

Leonardo da Vinci a scris pe dos.Nu numai că artistul și inventatorul a scris de la dreapta la stânga, dar și-a scris scrisorile pe dos. În final, totul se rezumă la punerea la îndoială a modului în care este stabilită lumea și a regulilor pe care le avem în vigoare pentru a ne guverna comportamentul. Ziua „de-a-ndoaselea nu este doar o zi haoiasă, ci de revoluție mentală.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *