Web Analytics
scris sâmbătă, 27.04.2024

Argeș. 38 de persoane prinse muncind la negru! Zece firme amendate

405 de controale a efectuat ITM Argeș în luna martie, aplicând 159 de sancțiuni care au însumat 944.000 lei – potrivit unui comunicat de presă al istituției.

Argeș. 38 de persoane prinse muncind la negru! Zece firme amendate

Citește și: România are peste două sute de mii de persoane care declară că și-ar dori să muncească, dar care nu caută activ un loc de muncă

Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă au avut loc 174 controale, s-au aplicat 57 sancţíuni, dintre care 41 au fost amenzi în valoare totală de 743.000 lei.

Cu acest prilej, la 10 angajatori sancționați au fost depistate ca prestând  muncă  nedeclarată (la negru) 38 de persoane, amenzile aplicate însumând 680.000 lei.

Cei care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, bulevardul Republicii nr. 11 – precizează ITM Argeș.

Alte deficiențe constatate: nerespectarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului, anterior începerii activităţii, a unui exemplar din contractul individual de muncă, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară.

Citește și: Argeș. Doi indivizi cu cagule săreau gardul și furau din mașinile aflate în curți! 30 de spargeri la miez de noapte!

Conform sursei citate, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 231 controale, fiind aplicate 102 sancțiuni, dintre care 47 amenzi, valoarea acestora fiind de 201.000 lei. 

Principalele deficiențe constatate: neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, neasigurare instruire la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție, neverificarea sistematică și testarea utilajelor, neasigurare semnalizare de securitate și sănătate în muncă.

Principalele domenii în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, distribuție mărfuri, comerț, protecție și gardă, fabricarea altor produse din minerale nemetalice și comerț al materialului lemnos și a materialelor de construcție, demontarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor, fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice și masticurilor – se mai arată în comunicatul ITM Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *